שלום לכולם,
אני עובר בקרוב לברלין ומקווה להמשיך עם חיידק הבירה גם בגולה.
האם למישהו יש מידע כלשהו לגבי בישול בירה ביתי בברלין? (חנויות ציוד וחומרים, קהילות, מבשלות בירה מעניינות באזור או כל דבר אחר).
תודה!
שלום לכולם,
אני עובר בקרוב לברלין ומקווה להמשיך עם חיידק הבירה גם בגולה.
האם למישהו יש מידע כלשהו לגבי בישול בירה ביתי בברלין? (חנויות ציוד וחומרים, קהילות, מבשלות בירה מעניינות באזור או כל דבר אחר).
תודה!
אני חושב שבגרמניה באופן כללי התחביב עדיין לא תפס. יש לי כל מיני ניחושים לגבי הסיבות לכך אבל הם רק ניחושים - הבירה מאוד זולה וגם טובה, נדמה לי שזה לא לגמרי חוקי (יש מגבלה על הכמות שמותר לבשל), אופי (הכללה גסה - אם אין להם תנאים לבישול בדיוק לפי הספר, עדיף לא לבשל בכלל). מצד שני, אני יודע לפחות על בשלן אחד במינכן (שכן של קרובי משפחה שלי).
בנסיעה הקודמת שלי למינכן, קניתי שמרים נוזליים מהחנות הזאת: http://www.ludwigs-sudhaus.de/. אני חושב שבחיפושים שלי אז מצאתי בערך עוד חנות וחצי...
שיהיה בהצלחה!
תודה רבה.