יש תסיסה?

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2014

אהלן חברים אני חדש פה, שמי אבירן ולפני יומיים הכנתי את הבירה הראשונה שלי :)

הבירה מסוג אמבר אייל מקיט של בירדי.

עכשיו, במהלך הבישול הכל טוב ויפה לא היו לי שום בעיות. קיררתי את הסיר, העברתי למיכל תסיסה הוספתי מים קרים (הכל מחוטא כמובן).

פיזרתי את השמרים מעל לפי ההוראות, לא עירבבתי וסגרתי את המכסה. התקנתי את הנשם, לא היו בועות ועדיין אין.

קראתי שלא צריך להתרגש מזה, היה קצף ביום הראשון. אתמול בדקתי הקצף ירד וכמו כן יש את טבעת הג'יפה שאמורה להיות.

הבעיה עכשיו שאין קצף בכלל, הסרתי את הנשם והצצתי והנוזל צלול עם בועות קטנונות.

יש לי בעיה בשמרים? לתת לזה את השבוע לבקבק ולקוות לטוב?

אין לי הידרומטר קניתי את הערכה הבסיסית כדי לראות איך ילך לי.

תודה לעוזרים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע שזה תוסס אחלה. חכה עשרה ימים ואז תבקבק.

 

אה, ברוך הבא!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2014

מעולה תודה רבה, נעדכן.

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

כנראה שהמיכל שלך לא אטום.

אני הייתי מחכה שבועיים וטועם לפני הבקבוק.

בלי קשר הצעה שלי-תנסה לסגור עם נילון נצמד או משהו בין המכסה לדלי אולי משם הדליפה.

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)