עוד בסוגיית הזיהומים

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

כנראה שממש הזדהמה לי הבירה והחשש שלי נובע מכמה סיבות:

1) תסיסה ראשונית התעכבה.

2)תסיסה רועשת קצרה מידי של יום אחד בלבד.

3)לאחר 3 ימים כבר לא היה בעבוע בנשם והלחץ על הנוזל בנשם נעלם והנוזל התאזן בשני צידי הנשם.

4) בפתיחת המיכל היה ריח חריף מאד של אלכוהול והפס של שג'יפה על דפנות המיכל היה בצבע ירקרק ולבן. צבע שאף פעם לא ראיתי(צירפתי תמונות)

5) ביצעתי בדיקה של הגרביטי הסופי שהיה תקין ושהרחתי את הבירה בכלי של הבדיקה היה ריח ריקבון נוראי. לאחר הטעימה הבנתי שמשהו פה לא בסדר, טעם מגעיל של ריקבון.

 

אני מבין שהבירה הלכה, רק אני לא יודע מאיזו סיבה שחשובה לי כדי להבין איפה בתהליך טעיתי.

עוד לא חוויתי קלקול בירה אז לפי הרגשתי הבירה התקלקלה מזיהום של חיטוי לא תקין ולואו דווקא משמרי פרא שנכנסו.(לפי הבנתי שמרי פרא גורמים יוץר למיצות).

אשמח אם למשהוא יש ידע נוסף שיעזור לי.

תמונה2
תמונה1
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

תן עוד קצת נתונים: גרוויטי בהתחלה ובסוף, סוג השמרים, טמפרטורת הגשה ותסיסה.

איך בדיוק ביצעת את החיטוי.

וכל מידע אחר שיבהיר מה תהליך העבודה שלך, אולי נוכל למצוא את הטעות, אם ישנה.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

OG:1.052

F.G:1.012

שמרים: S05

טמפ"פ הגשה 19 מעלות.

תהליך:

מאש בצידנית 60 דק'.

מאש אאוט 10 דק'

הרתחה 60 דק'.

לאחר מכן קירור עם צ'ילר טבול וסירקול עם משאבת מכונת כביסה שנסתמה תוך כדי הסירקול.(הוספתי עכשיו פילטר).

יש לי הרגה שבמשאבה היה משהו שהכניס לבירה כי לא הצלחתי לקרר לט"מפ הרצויה בגלל הסתימה אז העברתי למיכל תסיסה ונתתי לבירה להתקרר לילה במקרר תסיסה. עם נשם ללא נוזל.

הרגשה: זיהום מהמשאבה. כי הטעם הוא לא חמוץ אלא טעם מגעיל. גם לא טעם של גופרית למרות שבצעתי שפייה ונותן כרגע לבירה להתישן קצת בטמ"פ 20 מעלות אולי השמרים שנשארו ינפו את הטעמים הרעים.

Location

אור עקיבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/01/2013

אם אני מבין נכון, המשאבה מזרימה מים בתוך הצ'ילר אבל המים האלו לא נוגעים בבירה אז אין סיבה שזה יהיה המקור לזיהום.
לי זה נשמע שהבעיה היתה בזמן בין הוספת התירוש למיכל התסיסה ועד הוספת השמרים בערך 6-8 שעות אחרי זה.
עשיתה איזו פעולה עם השמרים לפני שהוספת אותם למיכל (סטרטר או הרטבה או משהו חוץ מלפתוח את החבילה ולפזר מלמעלה)?

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אם, והדגש הוא על אם, המשאבה משומשת ונקצרה ממכונה ישנה והתירוש עבר דרך המשאבה תפסיק לחפש!

הטעמים הם בוודאי מאבקות כביסה כאלה ואחרות.

לא מוצא, לפי התיאור שלך שום סיבה אחרת.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

המשאבה חדשה לחלוטין.

עברה מס' באצ'ים של בישול .

אבל בזמן הסיחרור בקירור היא נתקעה ממש בתחילת הסחרור . 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, הזיהום התרחש בגלל הקירור החלקי.

קרה לי מקרה דומה לאחרונה.

מסתבר שקירור חלקי הוא גרוע מאשר לא לקרר בכלל. השארת התירוש בטמפ' "ביניים" של 50-60 מעלות לכמה שעות מעודדת התרבות של בקטריות ושמרי פרא הגורמים לקילקול.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אם הבנתי נכון את המערכת שלך, המשאבה מסרקלת את התירוש כדי לייעל את הקירור שמבוצע ע"י צ'ילר טבול.

אם המשאבה נתקעה, למה לא המשכת את הקירור ללא שימוש במשאבה?

פחות יעיל אולי אבל עובד מצוין.

האם הבנתי נכון, ואכן הפסקת את הקירור באמצע?

אם התירוש עבר דרך משאבה מזוהמת או מלוכלכת, זו יכולה להיות סיבה.

דבר נוסף, כששמת את התירוש להתקרר במקרר התסיסה, כדאי היה לשים מים בנשם.


Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

למרות שהטעם והריח היו נוראיים החלטתי להמשיך עם השפייה ולתת לבירה לשכב עוד בחבית.

הבחנתי בתופעה מעניינת. לאחר עוד יומיים הבחנתי כי הלחץ על הנשם ממש ירד והעברתי את הטמ"פ ל4 מעלות ולהפתעתי הלחץ על הנשם חזר, הבירה לא מבעבעת , אבל הנוזל נדחף כלפי חוץ.

החלטתי שוב להחזיר את הטמ"פ ל19 מעלות ואז גיליתי ששוב הלחץ בנשם ירד ואז עכשיו אחרי שהחזתי את הטמ"פ ל4 מעלות הלחץ בנשם חזר.

מוזר ומעניין.

חשוב להדגיש שאני מגדיר חוסר לחץ בנשם כשאר מפלס הנוזל שווה בשני הצדדים. וכשישי לחץ בנשם הנוזל נוטה חצד אחד(החוצה).

למשהו יש מושג למה?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כן,

שינוי בטמפ' במערכת סוגרה משנה את הנפחים, של הנוזל ושל האוויר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

זה אומר כשקר הלחץ היחסי עולה?

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

למיטב ידיעתי, הלחץ היחסי עולב דווקא בטמפ' גבוהות. כך גם חאוז הפחמן הדו חמצני שמומס בנוזל.

 

יתכן והגורם המזהם אצלך, פעיל יותר בטמפ' נמוכות. ומכן השינו בלחץ.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.