בלגית כהה

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

 

הי,

בישלתי בלגית כהה לפי המתכון של רשף,

 

OG ב 15.05 עמד על 1.062

ב 23.05 הצפיפות היתה 1.018 ועד היום לא זזה

יש למה לצפות עוד?

לבצע משהו?

או פשוט לעבור לשלב הבקבוק?

 

כשות גולדינס 15
  סאאז 30 גר
   
   
לתת קריסטל 150
  קארמלט 250
  קראמבר 250
  קרארומה 250
   
   
לתת נוזלי 4 ק"ג אמבר
   
שמרים

                 T58

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אתה יכול לנסות לערבב בזהירות את התירוש ולהמתין עוד יום שניים.
אבל, רכז נוזלי מסיים גבוה.
אז אמנם יש סיכוי נמוך להמשך תסיסה, אבל כנראה שהוא סיים.

מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

תודה רבה

אודה להבהרה - "לערבב בזהירות"....

האם באמת יש השלכה לבחישה מהירה לבחישה איטית?

או שזהירות מטרתה - מבחינת זיהומים?

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

זהירות הכוונה לאט יחסית מבלי לערבל יותר מדי, כדי להימנע מערבוב אוויר פנימה, דבר שגורם לחימצון וטעמי לוואי.

מטרתך היא לבחוש את השמרים שירדו לקרקעית חזרה לתוך הנוזל, ובכך אולי להעיר אותם, מבלי לערבב אוויר פנימה.

מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

מעולה!!!

תודה רבה - אבצע עוד היום ואמתין 48 שעות נוספות.

לפי הטעם בבדיקה האחרונה הסבלנות פוקעת :)

 

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

Location

אור עקיבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/01/2013

לדעתי אין צורך לערבב שום דבר, חבל על הסכנה לזיהום.
שימרי T-58 ידועים בצפיפות סופית מעט גבוהה, תזכור שאתה מכין בירה בלגית, בירה מתוקה ולא יבשה.
לדעתי אתה יכול לבקבק בלי חשש


מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

עיצה נוספת שקיבלתי היא להמיס 1 כוס סוכר לבן ולהעבירו למיכל התסיסה למטרת התעוררות נוספת של השמרים והמשך התסיסה - עיצה שנשמעת הגיונית ביותר

כדאי?

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אפשרי.
סיכוי לא רע שזה יעורר את השמרים מחדש, אבל אם הסוכרים מהרכז לא תסיסים, זה יעלה את אחוז האלכוהול ללא שום שינוי.
אל תשכח להרתיח את הסוכר במים למשך כמה דק'.

אגב, אני מברבר בזהירות פשוט מסובב קצת את מיכל התסיסה, לי יש ג'ריקן, אז זה פשוט יחסית.

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום שמוליק,

בשביל לעשות סדר, עליך לדעת את הסגנון ואת המתכון. כלומרעליך לעבוד עם תכנת בישול אשר על ידי הכנסת נתוני הבישול, תגיד לך מה אמור להיות הFG שלך.

מעבר לכך, להכנס למדריך של הBJCP (יש קישור בעמוד הפתיחה של הפורום) ולקרוא על הסגנון והנתונים.

כיוון שאמרת שהכנת בלגית כהה, ואיך שאני מכיר את רשף, אז  הכוונה לדובל בלגית, והנתונים של הסגנון הם:

Vital Statistics: OG: 1.062 – 1.075
IBUs: 15 – 25 FG: 1.008 – 1.018
SRM: 10 – 17

ABV: 6 – 7.6%


כלומר, הFG שקיבלת הוא בגבול העליון של הסגנון. כפי שנאמר הדבר נפוץ כאשר מבשלים עם לתת נוזלי, שמכיל יותר סוכרים שלא מתפרקים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם עבר שבוע והצפיפות לא זזה בכלל, אני הייתי ממליץ לבקבק ולא לנסות להתעלל בבירה בכל מיני שיטות.

לבישול הבא רשום לך כמה לקחים:

א. סוכר לבן פשוט - אפשר להוסיף סוכר מומס במים לאחר 3-4 ימי תסיסה, זה בהחלט עוזר "לייבש" את הבירה.

ב. אם נראה שהתסיסה תקועה, אפשר בהחלט לנער מעת את המיכל בכדי להחזיר את השמרים ששקעו את התרחיף.

ג. לאורר ***היטב*** את התירוש לפני זריעת השמרים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

אודה לקישור לתוכנה מומלצת

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

זה הרולס רוייס

http://beersmith.com/

עולה קצת כסף אבל שווה כל שקל

(אין לי מניות) Laughing

מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

תודה תודה!

 

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

brewtoad.com