טוב זה פוסט ראשון אז אני נורא מתרגש.... אחרי שעברנו את זה ונרגעתי אז יש לי מספר שאלות לכם זקני השבט
טוב יצא לי לקרוא לא מעט על הכנת תמד. הבנתי שיש מספר דרכים להכין וזה נהדר. מה שאני מנסה לבין אלו מספר דברים:
1. מה הקטע של yeast nutrient באמת צריך את זה או שאפשר גם בלי
2. השמרים הממולצים הם שמרי יין אבל מה יקרה אם אשתמש באחרים
3. איך אני יודע שמוכן? אומרים שצריך לעשות ראקינג של 4 חודשים זאת לא הגזמה?
4. כשאני מוסיף פרי מתי עושים את זה? האם צריך לפסטר בנפרד או חבל לבזבז טעמים ולחטא כחלק מהבישול של התמד?
בקיצור אשמח לעוד טיפים- התכונן הוא כזה 20 ליטר מ 5.5 ק"ג דבש עם תוספת פרי