תמד - אני רק שאלות

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

טוב זה פוסט ראשון אז אני נורא מתרגש.... אחרי שעברנו את זה ונרגעתי אז יש לי מספר שאלות לכם זקני השבט

טוב יצא לי לקרוא לא מעט על הכנת תמד. הבנתי שיש מספר דרכים להכין וזה נהדר. מה שאני מנסה לבין אלו מספר דברים:

1. מה הקטע של yeast nutrient באמת צריך את זה או שאפשר גם בלי

2. השמרים הממולצים הם שמרי יין אבל מה יקרה אם אשתמש באחרים

3. איך אני יודע שמוכן? אומרים שצריך לעשות ראקינג של 4 חודשים זאת לא הגזמה?

4. כשאני מוסיף פרי מתי עושים את זה? האם צריך לפסטר בנפרד או חבל לבזבז טעמים ולחטא כחלק מהבישול של התמד?

 

בקיצור אשמח לעוד טיפים- התכונן הוא כזה 20 ליטר  מ 5.5 ק"ג דבש עם תוספת פרי

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עפרי,

ברוך הבא.

טרם הכינותי תמד בפועל אבל גם אני קראתי די הרבה בנושא.

1. מזין שמרים זה די קריטי. הבנתי כי דבש מכיל הרבה פחות חומרים בהם השמרים יכולים להתשמש בעת ההתרבות שלהם. לכן חשוב לתת להם מזין שמרים. אולי לרועי יש עוד מהסטוק שהוא קנה.

2. מה זה "שמרים אחרים"? שמרי יין או שמפניה ממולצים בגלל הסבילות הגבוהה שלהם לאלכוהול. שמרי בירה בד"כ פעילים בסביבות אלכוהול נמוכות יותר.

3. גם אני קראתי שמומלצת תקופת ישון ארוכה. השאלה היא מה זה "מוכן" מבחינתך?

4. אין לי שמץ

בהצלחה

אגבף DENNY ממבשרת יודע הרבה על בישול תמד.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. אני מוכן לתת מזין שמרים תמורת דגימות מהתוצרת

 

2. ראקינג ארוך(לא קוראים לזה לאגרינג?) לא אומר שאי אפשר לטעום תוך כדי

 

3. גם אני קראתי על תמד הרבה אבל טרם בישלתי - לדעתי יש לשים לב לסיום כמו עם סיידר כדי שלא לקבל מוצר יבש מדי

 

4. איפה משיגים דבש טוב וכמה עולה?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

פנה למומחא המקומי- דרור ספיר ממבשלת sparrow, יש לו הרבה ניסיון גם בהכנת תמד עם פירות

יואב

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אחלה. מישהו יודע איך

אני משיג אותו?

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלח לו מסר אישי כאן בחובבי ציון. אני מניח שהוא יחזור אליך.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נזכרתי במתכון מעניין ששמרתי לי בצד:

http://www.moremead.com/mead_logs/Ancient_OCC.html

והנה גם דיון מעניין על המתכון:

http://www.gotmead.com/forum/showthread.php?t=6885

 

בהצלחה ושמור דוגמית