למישהו יש מתכון והוראות הכנה לשנדי?
ניסיתי להוסיף תרכיז תפוחים בשלב הבקבוק וכשפתחתי הכל תסס החוצה.
למישהו יש מתכון והוראות הכנה לשנדי?
ניסיתי להוסיף תרכיז תפוחים בשלב הבקבוק וכשפתחתי הכל תסס החוצה.
הכל תסס החוצה כי השמרים התחילו להתסיס את רכז התפוחים (שמכיל סוכר). תזהר שלא יתפוצצו לך בקבוקים! זה יכול להיות מסוכן!
לפי דעתי הדרך הכי טובה להכין שנדי היא להוסיף משקה תוסס דיאטטי (כי השמרים לא יכולים להתסיס אספרטיים) ביחס של 50:50 בעת הביקבוק (ולא לוותר על הוספת סוכר בשביל priming )
שנדי זה חצי בירה וחצי מיץ,
תכין תירוש הכולל 50% לתת ו-50% פרי אך לא פרי עם חמיצות,
תבשל את התירוש מהלתת באופן רגיל עם כשות לארומה וכמעט ללא מרירות
לקראת סוף הבישול תוסיף את המיץ או הרכז ותסיסה רגיל,
במידה ורוצים יותר טעם פירות אפשר להוסיף עוד מהפרי ולחכות לסיום תסיסה,
להוסיף סוכר בקבוק
וזהו
סגנון הבירה המתאים לשני זה פייל אייל או ביטר סטנדרטי
בהצלחה
הדרך הכי פשוטה ליצור משקה דמוי שנדי (בירה ומיץ): למזוג לכוס בירה, להוסיף מיץ מוגז (או לא), לשתות.
בגרמניה קוראים לזה "Radler" וזה מה שילדים גרמנים שותים לפני שהם מגיעים לגיל צריכת בירה (13 ככה...)
בשביל להכין שנדי טוב אני חושב שצריך קודם לבשל פיסלנר ואז לערבב אותו עם ספרייט.
ספרייט זה קל, פילסנר זה כבר אתגר.
1+
איזה שמרים ממולצים לשנדי?