מתכון לשנדי

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מעיינות
תקוע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/07/2014

למישהו יש מתכון והוראות הכנה לשנדי?

ניסיתי להוסיף תרכיז תפוחים בשלב הבקבוק וכשפתחתי הכל תסס החוצה. 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

הכל תסס החוצה כי השמרים התחילו להתסיס את רכז התפוחים (שמכיל סוכר). תזהר שלא יתפוצצו לך בקבוקים! זה יכול להיות מסוכן!

לפי דעתי הדרך הכי טובה להכין שנדי היא להוסיף משקה תוסס דיאטטי (כי השמרים לא יכולים להתסיס אספרטיים) ביחס של 50:50 בעת הביקבוק (ולא לוותר על הוספת סוכר בשביל priming )

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שנדי זה חצי בירה וחצי מיץ,

תכין תירוש הכולל 50% לתת ו-50% פרי אך לא פרי עם חמיצות,

תבשל את התירוש מהלתת באופן רגיל עם כשות לארומה וכמעט ללא מרירות

לקראת סוף הבישול תוסיף את המיץ או הרכז ותסיסה רגיל,

 במידה ורוצים יותר טעם פירות אפשר להוסיף עוד מהפרי ולחכות לסיום תסיסה,

להוסיף סוכר בקבוק 

וזהו

סגנון הבירה המתאים לשני זה פייל אייל או ביטר סטנדרטי

 

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הדרך הכי פשוטה ליצור משקה דמוי שנדי (בירה ומיץ): למזוג לכוס בירה, להוסיף מיץ מוגז (או לא), לשתות.

בגרמניה קוראים לזה "Radler" וזה מה שילדים גרמנים שותים לפני שהם מגיעים לגיל צריכת בירה (13 ככה...)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשביל להכין שנדי טוב אני חושב שצריך קודם לבשל פיסלנר ואז לערבב אותו עם ספרייט.

ספרייט זה קל, פילסנר זה כבר אתגר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

1+

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

איזה שמרים ממולצים לשנדי?