השגת מתכון לבירה מסויימת+שאלה על ביסולפיט

20 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

שלום לחובבי ציון, תקופה שאני לא מגיב כאן אך בהחלט עוקב בשקט.

נתקלתי בשתי שאלות חשובות.

קודם כל אודה לכולם פה על הידע שהענקתם לנו ועל הבירות המעולות שיוצאות בכל פעם.

שאלותיי:

קיבלתי המלצה חמה על הבירה הנ"ל

http://www.brasserielefebvre.be/en/product/14/moeder-overste

רציתי לדעת האם מדובר האייל או בלאגר ולמצוא את המתכון של הבירה.

 

נגמר לי ג'ריקן 5 ליטר של האלכוהול שהיה לי ומסתבר שהמחיר היום מגיע ל900 שקלים כמעט. רכשתי בהמלצת החנות חן שמואלי ביסולפיט. אני מודע לעניין שזה חומר שמשמש ליין אחר רציתי לדעת את הוראות השימוש בחיטוי כרגע קיבלתי הסבר של שני גרם לעשרה ליטר מים נראה לי קצת תמוה.

מהן הוראות השימוש מבחינת כמויות ואפקטיביות?

אגבאנחנו מבשלים biab וברצוני לתפוק שק חדש, מהם שמות הבדים המומלצים וכיצד מבטאים אותם? מדוע חיתול אינו מתאים לבישול?

תודה לכל מי שיקרא ולכל מי שיענה :)

 

Location

הקידה
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אהלן חברים!

אנחנו יכולים לעזור בנוגע לביסולפיט . 

אנחנו קנינו את הביסולפיט אצל חן שמואל . החומר מגיע בצורת אבקה.  אנחנו עושים את הסניטציה של הבקבוקים וגם של הציוד בתוך מיכלי התסיסה . להשרות את הכלים\בקבוקים במשך חצי שעה עד שעה ( אין בעיה גם להשאיר את הכלים למשך זמן כדי לשמור אותם נקיים. החומר גם שומר מהווצרות חיידקים במים שעומדים לאורך זמן במיכל). 

נדרש ייבוש קצר והכלים\בקבוקים מוכנים לעבודה:)  

ההמלצה היא לשים כפית ביסולפיט לכל גאלון מים ( מידת נפח אמריקאית ) - כ 5-6 כפיות למיכל.

עד כה לא היה לנו זיהום והשימוש בחומר חוסך לנו בכיס.

 

 

 

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לגבי הבירה - היא טריפל שזה אייל בסגנון בלגי חזק. יש יש הרבה בירות בארץ מאותו הסגנון (לדוגמא שימאי לבן, מרדסו, ועוד הרבה ישראליות),

לגבי מתכון - תחפש מתכון בסיסי לbelgian tripel 

 

בקשר לסוג הבד שבו משתמשים להכנת השק - אני השתמשתי בבד וואל

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

מתכון בסיסי זה 4 ק״ג פייל 0.75 ק״ג קרפילס 0.5 ק״ג מוניק

ו1.5 ק״ג סוכר

החוכמה במשטר התסיסה והיישון של הבירה

 

Theres nothing like a good brew

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

טעות בידי חבר'ה!

ההמלצה הייתה להירת החיטה של החברה ולא הטריפל הבלגית

http://www.brasserielefebvre.be/en/product/3/blanche-de-bruxelles

חיטה עם כוסברה ותפוז למיטב הבנתי אשמח למתכון שאוכל לשים בבירסמיט ולדעת את הכמויות שאני זקוק להן.

לגבי הביסולפיט באיזה ריכוז ניתן להשתמש בוא כמו אלהוהול כלומר לחיצה במשטף ותלייה על העץ מספר דקות לפני הביקבוק? כמה גרם על כמה ליטר והאם הוא משמש כחומר חיטוי כזה.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא משתמש ב ביר סמית', אבל אם אתה מתעקש,

http://beersmithrecipes.com/searchrecipe?term=Witbier

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אכן ביסולפיט משמש להכנת יינות אבל משתמשים בו גם בשלות בוטיק לחיטוי, המבשלות הגדולות משתמשות בעיקור ובחומצה פארא-אצטית\מי חמצן לחיטוי בתוך התהליך (CIP)אני מבשל בשיטת ה-BIAB ומשתמש בבד וואל שקניתי בנחלת בנימין בתל-אביב אצל מוכרי הבדים, משווים מחירים ומתמקחים ואז אפשר לקבל הנחה משמעותית.

צביקה

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

טוב אז ככה לאחר בירורים זה המתכון אשמח להערות והארות.

2.5 פייל אייל

2.5 חיטה

30 גרם כשות ואנגארד/טטנאנגר/הארלטראו

20 גרם גרגירי כוסברה

20 גרם קליפת תפוז

WB-06 שמרים

 

לגבי כמויות התפוז והכוסברה איני בטוח רק אני יודע שמבשלים אותם בחמש דקות האחרונות של הרתיחה.

מהן הכמויות והאם יש צורך להכניס אותן בשק ולהוציא לאחר חמש דקות כמו הכשות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השמרים האלו לא מתאימים לסגנון הזה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

הבנתי את הטעות השמרים הוחלפו בS-33.

מה לגבי הכשות איזה סוג יותר מתאים לסגנון? חשבתי לנסות להשתמש בSAZZ.

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

מקפיץ את הפוסט מכיוון שאני ממש רוצה לבשל בסופ"ש.

האם הכמויות של התפוז וזרעי הכוסברה נכונות?

האם אפשרי כשות SAZZ ואם לא איזה לחפש?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי אין בעיה בשימוש בכמות סאאז

אין לי מושג לגבי כמויות התבלינים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

זה בסדר גמור.

לגבי השמרים, S33 זה לא ממש מיועד לסגנון, לא יודע להגיד לך עד כמה.

אם לא תנסה לא תדע.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רוני,  הרשה לי לחלוק, 

השמרים היבשים שהכי מתאימים לסגנון של חיטה בלגית הם כנראה כן s33.

 

עדכון. יכול להיות שאין בכלל שמרים יבשים המתאימים לסגנון. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

שמח שאני מכין בירה שמעוררת שאלות ותהיות גם בקרב הוותיקים!

הבירה תבושל בסופש הקרוב. בשימוש בקליפות התפוז והכוסברה מוסבר תמיד להוסיף בחמש דקות האחרונות של הרתיחה, האם יש צורך כמו כשות להכניסם בשק ולהוציא כאשר מתחילים לקרר את התירוש?

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

רצוי, אני לא יודע אם יש צורך בהשריית התבלינים עד לקירור הבירה לטמפרטורת הגשת שמרים (לדעתי לא - הוצאת התבלינים עם כיבוי האש).

כך או כך, תצטרך או לדוג אותם החוצה או להעביר את התירוש דרך מסננת.

 

אז כן, תשתמש בשק כלשהו.

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

t-58 או S-33 קראתי ושניהם הכי קרובים לשמרים הנוזליים שאין ברשותי. מה דעתכם אני רוצה לרכוש כבר היום או גג מחר.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מבין שני אלה הייתי הולך על S33

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

טוב, אין לי נסיון (כמעט ) אבל הנה משהו שקראתי שאולי יעזור לך. לא ניסיתי את זה אז אני לא יודע עד כמה זה עובד...

אגב, בשום מקום שקראתי (וקראתי כמה מקורות שונים) לא אומרים להוציא את קליפות התפוז ולהוציא כוסברה טחונה נראה לי בעייתי...

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

רצוי להכניס לבישול בשקית בד או משהו דומה, ולהוציא בשלב כלשהו במהלך הקירור.

אם לא תוציא יכול להיות שחתיכות הכוסברה יצופו בבירה וייכנסו לך לביקבוק.

תדאג לכתוש את זרעי הכוסברה לפני השימוש לשחרור טעמים טוב יותר.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

נועם,

אנחנו דווקא מסכימים.

אין שמרים יבשים זמינים בארץ המתאימים לסגנון, ואולי אין בכלל.

מבין השמרים היבשים, אלה הכי קרובים, אבל לא ברור לי עד כמה קרובים.

זה מה שאמרתי וכנראה שאתה מסכים איתי.