הרטבה או דהידרציה של שמרים יבשים

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מחר אני מתכוון לבשל ואני מתלבט בעניין כהמלט בשעתו. מצד אחד עד היום פיזרתי את השמרים היבשים והתוצאות היו בסדר גמור. מצד שני אני קורא המלצות להרטיב את השמרים (ובראשם Palmer שמציג את זה כחלק בלתי נפרד מהתהליך). גם הדעות בפורום אינן חדמשמעיות. הייתי שמח לשמוע דעה מלומדת ונחרצת בעניין  בעיקר ממי שהתנסה באופן מבוקר בעניין וגיבש דעה חדמשמעית.

 להרטיב לא להרטיב? זו היא השאלה !

להשלמת הנתונים אני מתכוון לבשל בירת חיטה (פשוטה) והשמרים שאשתמש בהם הם כמובן Safbrew WB06

אדי סער
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

יותר ממומלץ. 

זה לא דורש שום מאמץ והתוצאות אחידות יותר מפעם לפעם, נקיות יותר, ובעיקר עושות גם שקט בלב. 

מצ״ב לינק:

http://beergeeks.co.il/articles/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90/

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לך,

דבר ראשון, מעבר לדתענו האישית, גם יצרני השמרים ממליצים על הרטבת השמרים. זה מצוין באתר של פרמנטיס וחברות אחרות גם מראות את התהליך על אריזת השמרים.

מה שאתה צריך לעשות:

1. להרתיח כמות של כוס מים נקיים, ולאחר חיטוי לקרר אותם חזרה לטמפ' החדר.

2. לפזר את השמרים בכוס, ולחכות 20 דקות.

3. לערבב את השמרים עם כף, לחכות שוב 20 דקות.

4. להוסיף את השמרים לבאצ' המקורר (על פי מה שנדרש לפי זן השמרים)

*חשוב לשמור כל הזמן על סניטציה גבוהה, ולחטא את הכוס והכף, ולדאוג שהכוס מכוסה כל הזמן.

שיהיה בהצלחה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה גלעד. עזרת לי.

אדי סער
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה יוחאי וגם שאפו על האתר.

אדי סער
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

חשוב גם לא להשאיר את השמרים במים יותר מדי זמן עדהגשתם, מאחר וגורם להרעבה שלהם.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

חשוב גם לא להשאיר את השמרים במים יותר מדי זמן עדהגשתם, מאחר וגורם להרעבה שלהם.