תם ונשלם הפרויקט

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

סוף כל סוף סיימתי את הפרויקט אחרי זמן לא מועט. פתרתי את כל הבעיות שלי לפחות עד שיצוצו בעיות חדשות.

אני מציג את הגברת החדשה שתשרת אותי זמן מה....(עד שתיפול לי "שטות".

בהמשך אנסה להעלות תמונות נוספות.

בה חדשה)

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תתחדש רועי

בוא תספר מה אנחנו רואים, כיצד המערכת עובדת, נפחים וכל השאר

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

 

 

מערכת HERMS מיועדת כרגע ליצר נפחים של 20 ליטר בירה בכל פעם.

בנויה משלושה מיכלים : מיחם HLT (מס' 4) , מאש טאן הבנוי מציידנית 47 ליטר(מס' 3) וסיר ההרתחה בנפח 37 ליטר (מס' 6).

קופסאת בקרה וחשמל

2 משאבות של מכונות כביסה

ותאורת פלורסנט

מיחם HLT: מותקן בוא מחליף חום ספירלי מנחושת , קוטר צינור חצי צול ובאורך 7-8 מטר. נפח המיחפ 25 ליטר בסך הכל שגובה המחליף חום מגיע עד 15 ליטר בערך. כך שלא צריך להשתמש בכל נפח המיחם. מותקן בוא גוף חימום 2500W מטרת המיחם לסרקל את התירוש שמתבשל בתוך הצידנית ובכך לשמור על טמ"פ אחידה לכל אורך הבישול וגם ניתן לבצע סטפ מאש במדרגות טמ"פ שונוטת עם שינויי טמ"פ יחסית מהירים.  התירוש מיועד להיכנס לתוך מספירלה דרך כניסה B ולצאת דרך יציאה 11 ששם ממוקם רגש הטמ"פ ולחזור למאש טאן(מופיע בתמונה השניה).

מאש טאן: בתוכו יש בזוקה ומחובר לו מבחוץ ברז עם טרמוסטת ומתאם לחיבור מהיר. הנמאש חוזר לתוך הצידנית דרך מניפולד שבניתי מצינורות טפלון שאצרף אחר כך תמונה שלהם . ובכך התירוש מטמטף על הגרעינים ויוצר סירקול פנימי.

שתי משאבות:

משאבה 8 מיועדת לסירקול המים החמים בתוך המיחם ליצירת טמ"פ אחידה.

משאבה 7 מסרקלת את התירוש מהצידנית אל תוך המיחם ובחרה וכמו כן מיועדת להעביר את התירוש לסיר ההרתחה ולבצע ווירפול בסוף הרתיחה.

בסיר הרתיחה יש 2 ברזים עם מתאמים לחיבור מהיר לווירפול ולשפייה בסוף הקירור. הוא עובד על כירת גז.

בלוח הבקרה: בקר טמ"פ מס' 3

מתגי הפעלת משאבות מס' 2,3

והזנת חשמל בכבל עם הראש האדום שלא יודע את שמו המקצועי. בתוך לוח החשמל יש לכל יח' את הפחת שלו ובצד הלוח מחובר עוד לוח של 4 שקעים נוספים למקרה הצורך.

אוסיף בהמשך עוד תמונות של פנים הסירים והמיכלים 

שאלות נוספות וטיפים יבורכו.

 

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תתחדש רועי. נראה מרשים ומבטיח. בהצלחה ובירות טובות ! יש פיתרון לחורף, גשם וכו'?

 

 

אדי סער
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מתכנן להתקין גגון למעלה

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בהתחלה גם הייתי מבשל עם במאש טאן עם בזוקה, אבל אחרי כמה תקיעות הרכבתי פולס-באטם, ונהנתי יותר מהתוצאות. 

שיהיה בישול טוב

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה גלעד.

אני מאמין שהמערכת עוד תעבור הרבה שיפורים תוך כדי. נראה איך נתקדם.

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תמונות נוספות.

מניפולד מצינור טפלון:

מניפולד מצינור טפלון

סיר רתיחה:

סיר רתיחה

מיחם HLT

מיחם HLT

מחברים מהירים

זוג מחברים מהירים

חוץ מזה שטרם ניקיתי את המיכלים. ניתן לשים לב בתמונה האחרונה שבגלל שגוף המיחם חלש וגמיש יחסית (עובי דופן דק) החלטתי לעבות את החיבורים עם פלסטלינת אפוקסי מיוחדת שכשהיא מתקשה היא נהפכת לחלק בלתי נפרד וקשיח כמו אבן. ככה ניתן לנתק ולחבר חזרה את החיבורים ביתר קלות.

היתרון במניפולד שעשיתי לפחות כך אני מקווה זה שקל לפרק אותו כדי לנקות ואז להרכיב בחזרה כמו לגו.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

נראה טוב! תתחדש

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אתמול בישלתי לראשונה. ומשום מה גיליתי תופעה מוזרה עם הבזוקות שלי.

יש לי בזוקה במאש טאן ובסיר הרתחה.

בתהליך המאש רציתי לבדוק איך הסירקול מגיב במשך כל הבישול ומשום מה ככל שהזמן עבר הזרימה שחזרה למאש טאן פחתה. פעם אחת כשעירבבתי שמתי לב כשאני נוגעה בבזוקה אז הזרימה מתגברת ושאני מפסיק היא נחלשת שוב.

אותו הדבר קרה לי בסוף ההרתחה, בזמן הקירו, עשיתי ווירפול וגם אז הזרימה הפסיקה. חשבתי ששוב המשאבה נסתמה אבל לא, פשוט כשגירדתי את הבזוקה עם כף בחישה אז הזרימה שוב התחילה.(גם בשפיה בסוף הקירור זה קרה אפילו בלי משאבה , כשהנוזל יצא מהברז, פתאום נפסקה הזרימה לחלוטין.

הבזוקות פשוט נסתמות תוך כדי העבודה כשהמשקעים נצמדים אליהן בכח השאיבה והזרימה.

אני יודע שיש אופציה לFALLS BOTTOM לא בטוח שיש לי מקום לזה כי הפלטה תקח לי הרבה נפח יקר.

תהיתי אם קפסולות לכשות מנירוסטה(כדור עגול מחורר כמו של תה) יכולות לעזור או שהמגע של הנוזל בכשות לא מספיק טוב.

שימוש בפרחים שלמים בהרתחה תעזור. רק לא בטוח שיש פרחים לרוב סוגי הכשות.

במאש טאן אני יכול לחשוב על FALLS BOTTOM רק מורכב קצת אשמח (צורה לא אחידה) אם למשהו מניסיונו יש פתרון טוב יותר אשמח לשמוע.

בעיה העיקרית שהבזוקה נסתמת מהיצמדות המוצקים מהזרימה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

באיזה שהוא מקום כבר אמרתי - בזוקות ומסננים מסוגים שונים ביזבוז של כסף גם במאש וגם בבויל

פרחים זה בכלל לא פטרון - גם יסתמו

למאש אידיאלי פולס בוטום ולבויל ווירפול

כל השאר  - חבל על הזמן ועל הכסף

פעם המצאתי פטנט מושלםלחסימת הכשות תוך כידי וויירפול אבל מאז פירקתי את המבשלה וגם לא מוצא תמונות

אבל היו כמה חברים שיו אצלי וראו וקיבלו הסבר ואלי גם יש להם תמונות

פטרון פשוט ביותר ולא עולה כסף אבל עשה את העבודה צורה מושלמת

מי שמוכן או רוצה מוזמן לעבור אצלי ולהיתרשם


Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

במאש טאן אני מבין.

אבל בווירפול בלי הבזוקה הכשות והמשקעים של המאש סתמו לי את המשאבה , לכן שמתי בזוקה.

אלא אם כן אני לא מבצע ווירפול טוב.