שלום לכולם,
אני מבשל מתחיל (בימים אלה מסיים את הבאץ' הראשון של פורטר מרכז נוזלי וSTEEPING של לתת מיוחד) ויש לי כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בהם.
עקב מגבלות תקציב ומקום בדירה קניתי מיכל תסיסה של 10 ליטר (מה שכנראה היה טעות...), ובדיעבד הסתבר לי שזה לא יהיה מאוד כלכלי לקנות כל פעם חומרים ל10 ליטר בגלל עלויות המשלוח. השאלה שלי היא האם ניתן לשמור על גרעיני לתת גרוסים, תרכיז לתת, כשות ושמרים במצב טוב לאורך תקופה של כמה חודשים? אם כן, איזה תנאים (קירור\הקפאה\מזווה)?
כמו כן, בהתחשב בזה שאני משתמש בחצי שקית שמרים, האם ניתן לשמור את החצי השני במקרר\פריזר ולהשתמש בו לאחר כחודש בבאץ' הבא (כמובן שסוג השמרים יצטרך להתאים לסוג הבירה החדש גם כן...).
אשמח לתשובות, תובנות, והמלצות...
תודה,
נתן.