הגזת סיידר בדלי תסיסה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ירושלים & רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2014

שלום לכולם,

אני מכין השבוע סיידר וממה שקראתי והבנתי האתגר העיקרי בהכנתו הוא כזה:

כיוון שסיידר הוא גם מוגז וגם מתוק (כלומר יש בו סוכרים שעדיין לא פורקו על ידי השמרים) יש צורך בפיסטור אחרי כמה ימים בבקבוקים.

חשבתי על שתי פתרונות לעקוף את הסירבול של פיסטור כל הבקבוקים:

1. הגזה רגילה כמו בירה (כלומר הוספת סוכר אחרי שהשמרים פירקו את כל הסוכרים) והוספת מיץ תפוחים עם חומרים משמרים כלומר, כזה שיש בו סוכרים שהשמרים לא יכולם לפרק. ביקבוק וגיזוז רגיל.

2. (הפתרון המועדף עלי) הגזה בדלי התסיסה כלומר, להגיז בדלי התסיסה - ללא נשם, אטום לחלוטין - עד הרמה הרצויה (כשעדיין יש סוכרים) ואז הריגת השמרים בעזרת ביסולפיט בדלי התסיסה והעברה לבקבוקים. בשיטה הזו הסיידר יהיה גם צלול יותר כיוון ולא תהיה כלל תסיסה בבקבוקים.

לגבי האפשרות הראשונה, מישהו ניסה משהו דומה בעבר? יכול לעבוד? מישהו ממליץ על מיץ מסויים?

לגבי האפשרות השניה, צירפתי פה את התמונה של מיכל התסיסה שלי (והגיזוז) מה אתם אומרים? יכול לעבוד? המיכל יעמוד בלחץ? יתרחב?

יעמוד בלחץ?
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לגבי 1: לא בטוח שזה יעבוד, החומר המשמר יתפזר בכל הסיידר ואו שהוא יהרוג את השמרים או שהם יצליחו להתגבר עליו בגלל הדילול ופשוט יתסיסו את המיץ

לגבי 2: גם אם המכסה לא יעוף והתסיסה תעבור חלק נראה לי שבמהלך הביקבוק מהמיכל רוב הגז ייצא..

אני הייתי ממליץ לך לעשות את הפיסטור, זה לוקח קצת זמן אבל התוצאות טובות (מנסיון) - כדאי להשתמש בבקבוקים של חצי כי הם יותר עמידים ללחצים ולא יתפוצצו במהלך הפיסטור

או שתעשה סיידר יבש :)

Location

ירושלים & רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2014

למה שרוב הגזים יברחו? אני אפילו לא צריך לפתוח את המיכל תסיסה פשוט מעביר הכל לבקבוקים דרך צינור...

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

כי בכדי להוסיף ביסולפיט צריך להכניס אותו מאיפה שהוא...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במעבר בין המיכל לבקבוק יש לגזים נטיה לברוח.

ברצינות, זה לא פשוט כפי שאתה מתאר. אבל אתה בהחלט יכול לנסות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אגב, גם אני חשבתי על זה.
אני מכין (לבקשת האשה) סיידר מתוק+ ואחוז אלכוהול נמוך.
חשבתי להתסיס בקג, לאחר יום יומיים כשמגיע לטעם הרצוי להוסיף ביסולפיט, לגזז אותו בקג ואותו להעביר לבקבוק או להשאיר בחבית.

בעיה אחת - אין לי קג...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם יש קג האפשרויות בלתי מוגבלות

כאשר הסיידר מגיע למתיקות הרצויה, אפשר פשוט להעביר אותו מהתסיסה לקג, לקרר ולהגיז. כל עוד הסיידר קר מאד פעילות השמרים תעצר כמעט לגמרי.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

כן, אבל כמו שכבר סגרנו, במקרה ואתה רוצה להוציא בקבוק אתה חייב להתייחס לבקבוק כחומר מסוכן.