שלום לכולם,
אני מכין השבוע סיידר וממה שקראתי והבנתי האתגר העיקרי בהכנתו הוא כזה:
כיוון שסיידר הוא גם מוגז וגם מתוק (כלומר יש בו סוכרים שעדיין לא פורקו על ידי השמרים) יש צורך בפיסטור אחרי כמה ימים בבקבוקים.
חשבתי על שתי פתרונות לעקוף את הסירבול של פיסטור כל הבקבוקים:
1. הגזה רגילה כמו בירה (כלומר הוספת סוכר אחרי שהשמרים פירקו את כל הסוכרים) והוספת מיץ תפוחים עם חומרים משמרים כלומר, כזה שיש בו סוכרים שהשמרים לא יכולם לפרק. ביקבוק וגיזוז רגיל.
2. (הפתרון המועדף עלי) הגזה בדלי התסיסה כלומר, להגיז בדלי התסיסה - ללא נשם, אטום לחלוטין - עד הרמה הרצויה (כשעדיין יש סוכרים) ואז הריגת השמרים בעזרת ביסולפיט בדלי התסיסה והעברה לבקבוקים. בשיטה הזו הסיידר יהיה גם צלול יותר כיוון ולא תהיה כלל תסיסה בבקבוקים.
לגבי האפשרות הראשונה, מישהו ניסה משהו דומה בעבר? יכול לעבוד? מישהו ממליץ על מיץ מסויים?
לגבי האפשרות השניה, צירפתי פה את התמונה של מיכל התסיסה שלי (והגיזוז) מה אתם אומרים? יכול לעבוד? המיכל יעמוד בלחץ? יתרחב?