היכן את\ה מתסיס\ה את הבירה שלך?
אין שום דבר מעציב.
אני מתסיס בפחמס שהוא פלסטיק המתאים לתעשיית המזון.
כמו נועם, אני משתמש בקארבויים ליישון הבירה.
כמו כן, הדמיג'אן שנמכר אצל חן שמואל שבמקור הוא לייצור יין, מהווה בזבוז מקום במקרר.
זה החיסרון בערך היחיד שמצאתי בדמיג'אן אך אם ידך משגת קרבוי (כמו נועם ואחרים) הבעיה נפתרה! בכול אופן אין ספק שיישון בירה בזכוכית זה הכי טוב שאפשר לעשות.
לטעמי, הרוב שמיישן בירה עושה כך. אז למה לא להתסיס כבר בזכוכית אם יש לך אותה אני תוהה? למה אתה ועוד 90+ אחוזים נוהרים אל הפלסטיק בתסיסה? חייבת להיות סיבה מוצדקת לרוב הזה, אז מה היא?
בתור מי שמתסיס בערך מאז שהוא מכיר את עצמו רק בזכוכית ובהנאה גדולה, אני מנסה להבין מדוע (כרגע) רק 6% מכול המבשלים שבניינו מפנקים את עצמם בזכוכית. אני יודע על בשרי (ולא סתם אני מדגיש)כמה התסיסות בזכוכית נוחות וטובות לי.
לכן הקונצנזוס הזה על הפלסטיק תמוה וכן מאוד מעציב מבחיני.
היי אדם, אני חושב שאתה טיפה מגזים.
אני לא רואה כל בעיה להתסיס בפלסטיק, סך הכל צריך לדעת איך לטפל בו. יותר מזה, אם מישהו מבשל פעם בחודש אז אין סיבה שמיכל הפלסטיק ישחק כה מהר.
אני אישית מבשל פעם בשבוע ואת כל התסיסות הראשוניות שללי אני עושה עם מיכל פחמ"ס כחול או מיכלי פלסטיק של נביעות.
אין יל ספק שנוח לי להתסיס עם מיכלי הפלסטיק האלו, וגם הבירות שיצאו מהן לא אכזבו.
אני ממליץ לך בחום לב ואהבה להתסיס עם פחמס.
עם טיפול נכון וזהיר ניתן ללא ספק להתסיס בשמחה ובאיכות בפלסטיק
לא שללתי יקירי גלעד, גם לא טענתי שבידיי התורה מסיני.
רק עצרתי ותהייתי מדוע יש כאלה פערים קיצוניים? במיוחד כאשר נסיוני שבע הרצון בצד המדולל של המתסיסים.
תודה על ההזמנה אבל אני חושב שאשאר כרגע עם הזכוכית. היא יותר מדי נוחה מכדי שאעזוב.
אבא שלי מחמיץ בפחמס מלפפונים. אולי משם הרעיון פחות קורץ לי.
תרשה לי להזמין אותך לעבור להתסיס בזכוכית אני. לא תדע מה אתה מפסיד עד שתנסה, אם תרצה.
כרגע מסקנתי: שורש הבעיה הוא הצורה של הדמיג'אן. צריך מקרר באמת גדול בשביל ה- 54
והדמיג'אנים הקטנים יותר מהווים בזבוז מחריד של מקום במקרר התסיסה.
מבחינתי יש יותר ייתרונות שנובעים בעיקר מהקלות שבנקיון. הדמיג'אן חוזר למצב חדש בכול פעם.
אם שומרים עליו באופן סביר לא יותר אין צורך לזרוק אותו, לכן הוא גם יותר זול מהפלסטיק.
באופן אישי אני מערבב סבון כלים עם טבלית מדיח. זה מוריד את השמרים ואת כל השאריות בלי בעיה.
יתרון נוסף הוא שניתן להשתמש בחומצות (בהן כמובן לא ניתן להשתמש בפלסטיק) כגון סודה קאוסטית והניקיון הופך להיות גם מהיר ונטול שפשוף ו/או פעולה נוספת של המתסיס.
אסטטיקה אמרנו? מה לגבי לראות במו עינייכם מתי התסיסה נגמרת, מתי הכשות בדרי הופ צללה?
הייתי רוצה לחדד שעצבותי נבעה מהתחושה האישית שהרוב נהר אל הפלסטיק בלי לנסות את הזכוכית.
התחושה שלי יותר ממתעצמת כאשר אני רואה סקר חד משמעי שכזה שמזכיר בחירות במדינות רפובליקניות
בהן לכולם ברור כשמש במי "נכון" לבחור.
חבל אבל מילא, כל אחד מה שטוב לו.
אני לא וויתרתי כי זה פלסטיק - GOOD זכוכית - BAD.
אלא מפאת חוסר מקום וכישרון מיוחד שלי לשבור, הכל, וכמו שרוני כתב לפניי, הפוסט עם היד של האמריקאי והקרבוי לא עושה חשק לעבור למשהו "מסוכן" למרות שזה אחד להמון...
בעזרת ה' יתברך שמו לעד, נעבור בעתיד לבית שיש בו מספיק מקום לדימיג'אנים, עד אז, נסתכן.
דבר ראשון סודה קאוסטית זה בסיס ולא חומצה
שנית לא בטוח (לא רוצה לקבוע 100% כי לא חימאי..) שסודה קאוסטית עושה משהוא לפחמס,
אחרי הכל פחמס עשוי מאותו חומר שהג׳ריקן של סודה ק. עשוי ממנו, בעבודה אני קונה סודה קאוסטית בצורה נוזלית במיכלי פוליאטילן
לא היתי ממליץ להישתמש בנוזל כלים מכיוון שיש בו חומרי ריח - parfume - והחומר הזה מיועד להישאר על הכלי, גם זכוכית, שיריח טוב, וזה למדתי מהחבר שלי בעל יקב...
אני משתמש בחומר ניקוי שאני מערבב לבד והוא עושה את העבודה בצורה מעולה, בדומה ל pbw, לא דורש שיפשופים נוספים, מקסימום קצת זרם מים...
דבר ראשון סודה קאוסטית זה בסיס ולא חומצה
שנית לא בטוח (לא רוצה לקבוע 100% כי לא חימאי..) שסודה קאוסטית עושה משהוא לפחמס,
אחרי הכל פחמס עשוי מאותו חומר שהג׳ריקן של סודה ק. עשוי ממנו, בעבודה אני קונה סודה קאוסטית בצורה נוזלית במיכלי פוליאטילן
לא היתי ממליץ להישתמש בנוזל כלים מכיוון שיש בו חומרי ריח - parfume - והחומר הזה מיועד להישאר על הכלי, גם זכוכית, שיריח טוב, וזה למדתי מהחבר שלי בעל יקב...
אני משתמש בחומר ניקוי שאני מערבב לבד והוא עושה את העבודה בצורה מעולה, בדומה ל pbw, לא דורש שיפשופים נוספים, מקסימום קצת זרם מים...
א- משתמשים בסבון נטול ריח, זה ברור.
ב- אתה מוזמן לעשות ניסוי עם מיכל פחמס ולעדכן אותנו מה קורה לו, יכול להיות שעלית על דבר מעניין.
בכול אופן הייתי שמח לקבל פירוט של המרכיבים אותם אתה מערבב ויוצר PBW...
אין ספק שקשה ממש לבשל במיכלים קונים מנירוסטה של 5000 ליטר ואז עוד לחזור לבשל 30 ליטר בבית, אבל אלו הצרות שלי.
בנוגע למיכלי התסיסה שדיברנו עליהם.
אז בעבר הייתי מתסיס במיכלי זכוכית, אבל בגלל צורתם הכללית(ולא בגלל הפתח הצר) אני מעדיף להתסיס תסיסה ראשונית.
בקשר לניקיון המיכלים, גם הייתי משתמש פעם באבקת כביסה, אבל אז גיליתי שזה משאיר "עקבות" במיכלים.
היום אני משתמש בחומר שאלון מכין. מאוד יעיל ואיכותי. אני מנקה איתו לא רק מיכלי תסיסה אלא את כל ציוד הבישול. מפרק הכל ולא משאיר כל עקבה.
+1 לגבי החומר של אלון.
מחזק את דברי אלון, סודה קאוסטית אינה מזיקה למיכלי פלסטיק, משתמשים בזה לניקוי סתימות בצינורות ביוב שעשויים גם הם מפלסטיק.
יש דבר כזה סבון כלים ומדיח נטול ריח? אשמח לדעת במה אתה משתמש.
אפשר בבקשה הסבר לגבי התהליך?
אני כרגע מתסיס בג'ריקן וצריך משהו שיפרק יפה יפה.
אז ככה:
קודם כל כי ככה כולם עושים - בסופו של דבר הרבה מהדברים שאני עושה, אני עושה אותם כי כך למדתי מחבריי הבשלנים הוותיקים.
שנית - זה קל (מבחינת משקל), נוח לטיפול, זול ועושה את העבודה.
ושלישית - חשבתי על זכוכית בשלב מסוים, ואז התעורר דיון בפורום וראיתי את התמונות של הבחור האומלל שנפצע, וזה הוציא לי את החשק.
אני משתמש בדמיג'אנים וגם בקרבויים ליישון ארוך. לתסיסה רגילה אני משתמש בפלסטיק. ובד"כ בג'ריקאן.
דמיג'אן הוא כבד, שביר ולא נכנס לי בנוחות למקרר התסיסה.
ג'ריקן, הוא קליל, נייד, וקומפקטי ביותר בתוך המקרר. בנוסף הוא זול, ולכן אין לי בעיה לזרוק אחד כזה מידי פעם.
אני חושב שזה מעציב רק את יצרני הדמיג'אנים...
ברצינות, למה החלטת שהתסיסה בדמיג'אן "יותר איכותית"? חיפשתי ולא מצאתי עדויות לכך, יש יתרונות וחסרונות גם למיכלי פלסטיק וגם למיכלי זכוכית.
גיל אני חושב שהייתרונות בתסיסה בזכוכית הם ברורים, במיוחד לטווח הארוך. גם מבחינה כספית אגב לא רק סניטרית.
כמדומני שאם לא כך היו הדברים לא היה מקום לזכוכית בעולם.
האיכות שעליה אני מדבר נובעת מהעובדה שזכוכית לא נוטה להישרט/להיפצע כמו הפלסטיק.
מכאן שהסיכוי שיווצרו בתי גידול של בקטריות בזכוכית אפסי לעומת הפלסטיק.
אין שום סיבה שפלסטיק ישרט אם לא שורטים אותו
אם מטפלים נכון במיכלי תסיסה פלסטיים - פחמס או דלאים לא תיהיה שום בעיה של שריטות או פצעים
ומצד שני אם לא נזהרים עם דמיג'ן זכוכית הוא יכול להיסדק או להישבר
בכללי, עבדתי גם עם זה וגם עם זה, ומצאתי שפחמס הוא הכי נוח לעבוד איתו וגם זול וזמין יותר
ועל באטצ' של 40 ליטר כבר אין מה לדבר...
הוצאת לי את האותיות מהמקלדת :)
תסיסה שניה במיכל זכוכית בגלל שנשאר נפח אוויר ושטח מגע עם האוויר קטנים יותר לעומת הפחמס
ומה אם אני עושה גם וגם?