אורך חיים של בירה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
יותם רגב's picture
Offline

Location

גבעת אלה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2014

שלום, אני יותם

חדש בעסקי הבישול,

עד כו בישלתי שני בישולים אחד סטאוט ואחד חיטה

ומקריאה בפורום וגם מנסיוני למדתי שטעם הבירה משטבח עם הזמן.

רציתי לדעת מה הזמן האופטימאלי לישון של הבירה 

ומה האורך חיי מדף המקסימאלים של הבירה עד שהיא מתקלקלת

בהתחשב בעובדה שבירה שלי לא מסוננות ולא מפוסטרת.

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

זה תלוי בסוג הבירה.

בגדול ככל שבירה היא חזקה יותר ו/או כבדה/כהה יותר הזמן ייטיב איתה יותר.

כמובן אם עבדת בצורה נקיה כנדרש ואתה מאחסן את הבירה בתנאים נאותים, קרי לא חמים מדי.

בדוגמא שלך:

בירת חיטה אינה מתיישנת טוב, רצוי לשתות בתוך חודשיים שלושה.

סטאוט, בהנחה שמדובר בסטאוט "רגיל" קרי סביב 4-5% אלכוהול, אפשר להתחיל לשתות אחרי חודש והיא תשתפר אולי עד שישה חודשים, אחרי זה תתחיל לרדת.

אלה מספרי אצבע בלבד.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כשיש לתתים מיוחדים בבירה: קלויים, שרופים, קרמליים

טעם הבירה משתנה עם הזמן והטעם המודגש אחר

כאשר ארומת הכשות דועכת

בפורטר למשל, טעם ראשוני לבירה אינו מדגיש טעמי קלייה,

אחרי חצי שנה הטעם הקלוי והקרמלי מתעצמים

אחרי שנה תחושת הבירה סמיכה יותר והבירה עגולה יותר

תשמרו בקבוקים ליישון מכל בישול בכדי לטעום את ההבדלים

בבירות מסויימות כגון והאימפריאל סטאוט יש צורך ביישון 

עד כדי כמה שנים

Theres nothing like a good brew

vic
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/31/2013

http://beersmith.com/blog/2014/01/31/flavor-stability-in-beer-with-dr-charlie-bamforth-beersmith-podcast-74/

 

ישנו דיון מעניין על העניין של אורך חיי מדף בלינק המצורף.

בגדול, לפי מה שהבנתי מההסבר שההשפעה הגדולה ביותר על אורך חיי בירה היא טמפרטורת הסביבה בה נשמרת הבירה

והחשיפה לחמצן לאחר התסיסה ,למשל בזמן ביקבוק.

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

מצטרף לvic

זה אחלה פודקאסט, גורם לך לחשוב מחדש על המושג "משתבחת עם הזמן". וכמה הוא עומד בקנה אחת עם המתכון שבחרת.

בגדול שמירה בקירור אחרי תקופת הגיזוז יחד עם חשיפה מינימלית לחום וחמצן. זה מה ששומר על הבירה (בהנחה שהיא לא דורשת יישון מיוחד וכו'). 

בירה תישמר לך כל עוד אין בה זיהום שנכנס מתישהו. כל השאר זה עניין של כמה אתה אוהב את הבירה של מעופשת (ולפי המחקר של  דוקטור שם, יש לא מעט כאלו שאוהבים..)