מישהו יכול להציל אותי? קניתי את הבקר הזה השקעתי ובניתי לו קופסה עם קונטקטור והכול.. לא מצליח להבין איך לכוון אותו .. יש מישהו שיודע דבר בענין?
תודה למי שיציל אותי
מישהו יכול להציל אותי? קניתי את הבקר הזה השקעתי ובניתי לו קופסה עם קונטקטור והכול.. לא מצליח להבין איך לכוון אותו .. יש מישהו שיודע דבר בענין?
תודה למי שיציל אותי
חפש פה בפורום "PID", תמצא כמה שירשורים שיכולים לפחות להיות נקודת התחלה במסע שלך. חוץ מזה, הבנתי שהבקר אמור להיות להגיע כשהוא מוכן לשימוש אז אולי עדיף לתת שאלה יותר ספציפית (מה אתה מנסה לכוון למשל).
שיהיה בהצלחה!
הי
יעזור אם תצרף לינק של הבקר לשאלתך,
לכל בקר יש את ה"קטע" שלו.
האמת נראה לי שמצאתי את התשובה, אבל אני באמצע בישול ולא יכול לקרוא את הכל.
ספר לנו אם זה עזר:
http://auberins.com/images/Manual/Manual%20version%203.4.pdf
שהגעתי אליו מפה:
http://www.thehomebrewforum.co.uk/showthread.php?t=25457
מקווה שזה יעזור במשהו.
:-)
http://www.sestos-hk.com/english/download/d1s-en.pdf
זה הבקר.. אני לא מצליח לגרום לו לשמור לי על הטמפרטורה בצורה טובה..
אני יודע שהוא מסוגל לעשות את זה רק לא מבין איך לעשות זאת..
אני מבשל באצים של 25 ליטר בBIAB ככה שיוצא לי לעבוד עם כ-40 ליטר מים שצריך לשמור אותם על
טמפרטורה של מאש
הי יובל,
יש לי בדיוק בקר כזה וגם אני מבשל BIAB.
היתה לי בדיוק בעיה כזו, שנבעה ממיקום הרגש מתחת לגוף החימום, דבר שגרם לזיוף במדידת הטמפרטורה ושיגע את הבקר.
פתרתי את זה ע"י תוספת משאבה וכעת עובד מצוין.
כדאי גם לעשות כיול אוטומטי של הבקר אם לא עשית.
לא יודע מה מקור הבעיה שלך, אם תתאר לי את מבנה המערכת אולי אוכל לעזור.
האם הבקר מודד את הטמפרטורה הנכונה בהשוואה לטרמומטר רגיל?
היי רוני.. המערכת היא בעצם מיכל נירוסטה 60 ליטר שבתוכו מסננת נירוסטה גדולה.. בתחתית המיכל יושב לו גוף חימום 3kw .. יש לי מנוע 10 rpm מאוד חזק שבקרוב ההולך להתחבר עליו מין משוט ערבוב.. אני מבין שיש הבדל בין הטמפרטורה למטה לטמפרטורה למעלה ( למעלה יותר חם אצלי) .. אתה אומר שזה יוצר בלבול בבקר? אם אני יכניס מנוע שבעצם יעשה את אותה פעולה של סרקולציה הבקר לא ישתגע? .. בנוסף הוא נדלק ונכבה בקצב מטורף.. כול כצה שניות גם אם הוא עבר את הטמפרטורה שהוא כוויל..
זה שהבקר נדלק ונכבה גם כשהוא עובר את הטמפרטורה זה מצב נורמלי.
עוד לא הבנתי בדיוק מה התופעה, האם הטמפרטורה מזייפת לעומת מדידה בטרמומטר, האם היא משתוללת, האם היא עוברת את נקודת היעד ובכמה?
היכן ממוקם רגש הטמפרטורה שלך?
ברור שלמעלה יותר חם, מים חמים עולים למעלה.
סירקולציה תשפר את אחידות הטמפרטורה, וגם תשפר את יעילות המאש.
כיול עצמי ראה בהוראות, תחת operation procedures, סעיף 3.
כדאי לעשות את הכיול כאשר הסיר מלא במים פחות או יותר באותה כמות שאתה מבשל בדרך כלל.
גם אז זה לא בדיק אותו מצב כמו במאש עצמו, כי אז יש גם גרעינים, ואלה משנים את התנאים.
בכל מקרה, הבקר לומד כל הזמן תוך כדי תנועה, ואם התנאים יהיו קבועים הוא ישתפר כל הזמן.
מה הסדר פעולות לכיוול אוטומטי?