שלום לכולם.
יום שישי שעה 3 אחה"צ התחלתי תסיסה של S-33 ,במוצ"ש ראיתי שנעלמו כל המיים בנשם,
הפקק היה עליו והמכסה היה יבש לגמרי, יש לציין שרואים שהיתה תסיסה במיכל.
מישהוא יודע להיכן נעלמו המיים??
שלום לכולם.
יום שישי שעה 3 אחה"צ התחלתי תסיסה של S-33 ,במוצ"ש ראיתי שנעלמו כל המיים בנשם,
הפקק היה עליו והמכסה היה יבש לגמרי, יש לציין שרואים שהיתה תסיסה במיכל.
מישהוא יודע להיכן נעלמו המיים??
או שהם נשאבו פנימה או שהפד"ח דחף אותם החוצה.
העיקר שהוספת מים ברגע שגילית שהנשם יבש.
רצוי שמעתה תוסיף מי חיטוי או אלכוהול ניטרלי (כמו וודקה) לנשם במקום מים, למקרה שזה קורה שוב.
התחלתי תסיסה של שני מיכלים אחד עם 05 והשני עם 33,
הטמפ' בחדר היתה סביב ה 25 מעלות.(לא מצאתי את השלט של המזגן)
במוצ"ש ה-05 היה מבעבע יפה יפה, וה-33 היה עם נשם יבש(טיפ טיפה מיים בלמטה שלו),
הוספתי מיים ונראה כאילו אין יותר תסיסה ראשונית.
יכול להיות שזה קרה תוך פחות מיום וחצי?
בהחלט כן, במיוחד בטמפרטורה גבוהה כל כך.
תעלומה!
הכווינו אותך נכון!
המים יכולים ל"העלם" לאחד משני הכיוונים, לתוך המיכל או מחוצה לו. אם ישנה שונות טמפ' במיכל (למשל התקררות והתכווצות בלילה או בתום תסיסה) תיתכן פעולה של שאיבה פנימה. במצב של תסיסה, הפד"ח שנפלט החוצה מעודד את התאדות הנוזלים שבשם. טמפ' הסביבה הגבוהה יחסית, מאפשר לאויר לספוח יותר נוזלים (נקודת הטל גבוהה יותר) ובכל מאיצה את תהליך האידוי.
יש להקפיד על נשם מכוסה (לא סגור הרמטית) ומלא בנוזלים עד החצי (מעבר לכך יש סיכוי גבוהה יותר של יניקה פנימה). מומלץ להוסיף חומר חיטוי כדוגמאת אלכוהול, אשר אינו מזיק לבירה (יוד פוגע בחלבונים) גם אם בטעות נשאב פנימה. המליצו לך על וודקה, לדעתי עדיף ויסקי פרימיום, ולא להתפשר על זול, למה לא לפנק? (<-- בהומור, כן?).
יצא לי השבוע להתסיס S-33 להפתעתי כבר לאחר כמה שעות התחילה תסיסה למחרת זיהיתי בנשם שחסר מים, התסיסה הייתה אגרסיבית והמים פשוט יצאו החוצה. הוספתי סטארסאן
בדרך כלל בתסיסה סוערת (שזה תחילת התסיסה) עדיף להחליף את הנשם
בצינור גמיש שמושחל לבקבוק עם חומר חיטוי
ושהתסיסה נרגעת להחזיר את הנשם
ככה לא מאבדים מים לא פנימה ולא החוצה
תודה רבה לכולכם