שלום לכולם,
אני בשלן מתחיל (בישול שני), ויש לי שאלה:
שלשום הכנתי באצ' של 20 ליטר מערכה של פייל אייל מבירדי, ההכנה של התירוש עברה בשלום (למיטב ידיעתי- ללא זיהום או כל תקלה אחרת), לאחר קירור התירוש הוספתי את השמרים (S-04) ישירות לתירוש, טלטלתי את המיכל כמו שקראתי בכמה מקומות, ערבבתי את השמרים עם כף מחוטאת, סגרתי את המיכל ושמתי מים רתוחים בנשם. וידאתי אטימה על ידי לחיצה קלה על המכסה וראיתי שהמים בנשם זזים. לאחר כיום ראיתי שמפלס המים בנשם השתנה מעט אך ללא בעבוע. היום (כמעט יומיים אחרי) המים בנשם חזרו להיות במפלס שווה. כיוון שאין לי מזגן בדירה עטפתי את המיכל בבד רטוב כדי לקרר אותו מטמפרטורת החדר אבל לא הייתי בבית כמעט כל היום והבד התייבש והטמפרטורה בבית הייתה גבוהה (25-30 מעלות). לפי מה שאני רואה דרך הדופן של המיכל יש טבעת של ג'יפה מסביב התירוש.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שהשמרים מתו או שהם נכנסים לתרדמה כשהטמפרטורה גבוהה מדי וכאשר הטמפרטורה יורדת הם חוזרים לפעילות? ומה לעשות, לחכות עוד שבוע לטעום ולבקבק (מה הטעם שאומר שהשמרים לא פעלו כמו שצריך?) או שיש משהו שאני יכול לעשות כדי לסייע?
מתנצל על המגילה, פשוט רציתי לתת את מירב הפרטים כדי שתוכלו לעזור... אשמח לעזרה...
נתן.
נ.ב- בהיותי מבשל מתחיל ודל תקציב עדיין אין לי הידרומטר (בתקווה שבקניה הבאה אוכל לקנות...)