בלון גז

64 תגובות [לתגובה האחרונה]
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חברים יקרים,

   היום קניתי כירה נהדרת, יד שנייה, בארץ הכישות (חופית). סיפרו לי שכדי שיעבוד ויחמם את התירוש צריך לקנות משהו שנקרא בלון גז. הבלון בא עם קשר מיוחד הנקרא וסת.

לפני שאני חורש חנויות ו/או את יד 2, יש למישהו טיפים, מידע, או אפילו בלון (גז) שמעוניין למכור לי. איזה גודל אני אמור לקנות? איפה ממלאים? וכולה.

תודה רבה,

פרננדו

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תתחדש!

פרננדו, איך לך נקדות גז ביתי בגינה? או אולי אתה יכול למשוך מהמטבח לחצר?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה נועם,

אין לי חיבור בגינה. בעיקרון זה אפשרי אבל זה לא מגביל אותי? כמה גז ניתן למשוך דרך חיבור של כיריים?

פרננדו

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזה וסת אתה צריך ?

הכירות התעשייתיות בדר"כ עובדות על 100 גרם, לחץ ביתי הוא 30 גרם. כדאי לברר לפני שקונים.

.

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני רוצה לחמם מהר. להוציא כמה שיותר BTU אז ניתן. הכירה של אבי (אותה ניתן לראות בשירשור של הגידול כישות) נראית די רצינית אך אני מודע שאני לא מומחה גדול בגז.

האמת שאין לי הרבה מושג לגבי איך להשלים את המערכת.

פרננדו

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

דבר עם אחת מחברות הגז, הם יגידו לך בדיוק מה אתה צריך ותמורת פיקדון יספקו לך בלון גז

ואפילו יחליפו לך אותו כשיתרוקן. (כמובן תמורת תשלום צנועה)

 

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, תרשום:

1. בלון גז 12 ק"ג (עלות 350 ש"ח, כל מילוי 100 ש"ח)

2. וסת 100 מיליבר (מה שקוראים בשפת העם 100 גרם)

סה טו.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל, חיבור הכירה לגז הביתי (נניח בגינה) לא תתן את אותה התפוקה שיתן בלון?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המערכת הביתית עובדת בלחץ נמוך של 30 מיליבר, גז בלחץ זה יתן בכירה להבה חלשה מאוד.

אפשר לקבל במערכת הביתית לחץ 100 מיליבר אבל אז תהיה בעיה עם הכיריים במטבח (כידוע, לא כולם מבשלים על חשמל).

אקיצר, אדון פרננדו צריך בלון עם וסת 100 מיליבר, אין מנוס. אני רק מקווה בשביל פרננדו שיש לו חצר או גג, לבשל בבית ליד פצצה עם 12 ק"ג חומר נפץ זה לא סימפטי. שלא לדבר על פליטת CO בחלל מוקף...

אדי, הנ"ל גם לתשומת ליבך.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה רבה עמנואל. עכשיו ברור לי מאוד מה לעשות.

פרננדו

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה? רק אל תחבר את הכירה לחשמל.....

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קטעים,

בדיוק רציתי להציע לפרננדו שבמקום כל הווג'ראס הזה שפשוט יבשל על חשמל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Nooo, Gas Only

נועם, איפה יש לנו חנות שמוכרת וסתים וממלא בלונים במודיעין?

פרננדו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה עולה ווסת?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סביבות 50ש"ח

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו

 

אם זה באמת 50-100 ש"ח ואתה קונה

תוכל לקנות גם לי אחד

 

תודה מראש

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

שחר,  על הכביש בכניסה לפארדיס יש חנות לאביזרי גז ( ועוד הרבה שטויות אחרות)

יש לו ווסתי 100 גרם , נדמה לי שעולים 70 שח.

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה

אבדוק

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש בכפר רות.

"גבס גושן" או "אחד לבניין"

אחד מהם מתעסק גם בגז. אני לא זוכר איזה מהם.

או שתתקשר לאמישראגז ברמלה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יש כאן מישהו באמת כשמבשל עם חשמל?

יש כירה חשמלית חזקה מספיק להרתחת 20 ליטר תירוש? ומישהו יודע אם זה משתלם כלכלית לעומת גז בוער?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק חשמל! אין כמו חשמל. יותר חשמל פחות עמל!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ,

תגיד, לא היית בברו פארטי?

היו שם לפחות שלשה שבישלו על חשמל. כולל אותי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שמואל הנביא,

   בישול בחשמל הוא אכן נוח אך גם מגביל מאוד. לפי חוקי החשמל הזרם X המתח = הספק. מכאו אני עוזב את השפה הקוניאפורמית ועובר לאנגלית (כי מניח שלא תסתדר עם ספרדית)

As we said Power = Voltage  x Current -or- Watts = Volts x Amperes

In Israel we use 220 Volts so if you want to heat at 3000 W you will need to provide 13 Amperes. Most lines in a common household can easily provide up to 16 Amperes. The problem with that is that heating 30 liters of wort will require 1 minute per temperature degree. This doesn't look much but for sure it is.

This is not taking in account an efficiency factor due to heat lost to the environment or the inappropriate distribution of the incoming heat.

You can improve the situation by connecting the heater to three phases - assuming you have this arrangement in your house. This way you can get to much stronger power (up to 3 times) but you will be dealing with a very dangerous, expensive, and cumbersome system.

 

Gas doesn't have all those drawbacks. If you are a man you will make sure you have 50,000 BTUs (British thermal units) and you will be able to heat the same wort in 20 minutes only

The only problem with gas is that you might run out of it but in that case you can always stop your wife's cooking and use your kitchen according to normal priorities  (beer first, family later

Regarding the price I'm not sure but I have the impression that gas might be cheaper

I hope this helps

Fernando

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

i believe the heat (=energy) loss when cooking with gas is greater than when cooking with electric - especially if the electric heating element is immersed into the liquid

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Still we are talking about a heating power factor of 4 to 1 Little Grasshopper

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מת לבנות אחד כזה, אבל מפחד להתחשמל.

אגב, אצל הבודהה הרוסי המצחק ראיתי משהו דומה שהם רכשו בשוק הפשפשים. סוג של כף חשמלית של ענקים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

טוף חברים ,

אז .....בעוונותי הרבים אני מחזיק ברשיון חשמל (ועל הדרך גם מבין דבר או שניים בחשמל).

ניתן להזמין אצל יצרן גופי חימום בערך כל סוג וגודל של גו"ח (להלן גוף חימום) ואין כאן מקום ל DIY בגלל שזה מאד מסוכן ,יתרה מכך ,עלות הזמנת גו"ח מיוחד לא צריכה לעלות יותר מכמה מאות שקלים בודדות(גו"ח טבול הוא היעיל ביותר).

אצלי בבית יש חיבור חשמל תלת פאזי ובמטבח יש כיריים קרמיות חשמליות שעובדות מצויין לבישול בייתי קונבנציונאלי .

בירה לעומת זאת אני מבשל על גז ,אמנם יעילות החימום של הגז נמוכה ויקרה  קצת יותר, אבל כירת גז בעוצמות גבוהות זולה ונגישה מכירה חשמלית בסדר גודל דומה .

יתרה מכך ,עוצמת הזרם שתידרש להפעלת כירה חשמלית תעשיתית באותו סדר גודל של אנרגיה תהיה יקרה עשרות מונים מכירת גז ותדרוש חיבור חשמל גדול יותר מהחיבור התלת פאזי הביתי המקובל (3X25A).

חימום 20 ליטר מים ב 20 מעלות צלסיוס ל 70 מעלות צלסיוס ב 20 דקות ידרוש גו"ח בהספק של 4 קילו וואט שיצרוך זרם של 17.4 אמפר בחיבור חד פאזי ו 10 אמפר בחיבור תלת פאזי.

אצלי לוקח ל18 ליטר מים בשביל המאש בערך 10 דקות על כיריים תעשייתיים עם וסת גז של 100 גרם   .

מקווה שעזרתי במשהו,

ארז.

 

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

DO NOT EVEN TRY THIS AT HOME!!!!

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אין סיכוי שגז זול יותר!!!!!

בנוסף לאובדן החום בין המבער לנוזל ,נצילות המבערים עצמם נמוכה.

גוף חימום טבול מספק נצילות קרובה ל 100%.

 

חישוב קטן לבאצ' 20 ליטר

מיכל גז (12 קג) מספיק ל10 בישולי AG ואני נדיב מאד - 100 שח למילוי כלומר 10 שח לבישול. ( תקנו אותי אם אני טועה)

אני משתמש בגוף חימום 2KW למשך 3 שעות כלומר 6KW לפי  חצי שקל ל KWH  - משהו כמו 3 שח (  שוב, תקנו אותי אם אני טועה)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אולי אתה צודק.

אבל שעה של זמני עולה בערך כמאתיים שח. הגז אכן יקר לי ב7 שח אבל חוסך לי כ400 שקל בכל בישול.

ולפני שמישהו יגיד, לתכנן מתכונים ולבשל זה כיף. לחכות שהמים יתחממו זה מטרד שמגביל אותנו מאוד לגבי התיזמון של הבישול.

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, אם אתה מתכנן את הבישול נכון אתה צריך לעשות 101 דברים בזמן שהמים מתחממים, למשל לחטא מיכל תסיסה, לטחון גרעינים, לשתות כוס בירה וכו'. או ללכת ולעשות 400 ש"ח ולחזור אחרי שעתיים.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תאמין לי שתמיד מוצא את עצמי מדבר אל הסיר ומתחנן שיתחמם כבר.

פ.פ.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה לכם עוד יתרון בבישול בחשמל. אפשר לשים שעון שידליק את החימום שעתיים לפני שרוצים להתחיל וכך אפשר להגיע ומיד להתחיל לעבוד.

אני אישית מחמם מים ב2 דודים נפרדים בכדי להגיע לנפח וטמפ' מאש התחלתית. אח"כ מעביר הכל לדוד הראשי להמשך מאש ובישול.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, אתה טועה. בלון 12 ק"ג יספיק ל-6 בישולים ולא 10. ואין ספק שהנצילות האנרגטית בחשמל גבוהה בהרבה.

לגבי מחיר החשמל, אתה צודק. הוא נמוך מידי.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

רשמתי שאני נדיב ,אם ככה זה 16 שח לבישול.

 

ו

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אז אני חוסך רק 384 שח לבישול!!!! איזה דיכאון :-(

עדיף לי לחזור לשתלים. זה נראה לי יותר כלכלי...

פרננדו

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

 

אני גם התלבטתי הרבה לגבי היתרונות של חשמל מול גז, אבל תקנו אותי אם אני טועה כי תמיד חשבתי ששימוש בגוף חימום שבא במגע ישיר עם התירוש בזמן הבישול יגרום להיווצרות כרמל על גוף החימום ואפילו יוסיף טעם שרוף לבירה.

מה אתם חושבים?

 

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז זהו שממש ממש לא.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תלוי איזה גוף חימום. תלוי ב heat density של גוף החימום. כלומר הספק גוף החימום ביחס לשיטחו. ככל ששטח גוף החימום גדול יותר הסיכוי לחריכת התירוש נמוכה יותר. אני בונה עכשיו מבשלה עם HERMS שם התירוש במאש מסוחרר דרך יחדת חימום חשמלית שנכנסת לפעולה כאשר הטמפ' של התירוש יורדת במעלה אחת מהמטרה. כדי למנןע כריחת התירוש אני משתמש בגוף חימום ארוך יחסית להספק.

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

עמנואל, בתהליך המאש אני לא מאמין שתהיה בעיה השאלה שלי זה מה יקרה בשלב הבישול, כאשר אנחנו מבשלים על גז או פלטה חשמלית לא צריכה להיות בעיה כי החום מתפזר על שטח גדול, אבל כאשר מכניסים גוף חימום חזק לתוך התירוש מה יקרה?

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל ,

מה שאתה מתואר מכונה RIMS ולא HERMS

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון רועי, עליתי על השגיאה קצת מאוחר מידי ולא יכולתי לתקן. אני בונה מערכת RIMS.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה תמיד יכול לערוך פוסטים שלך

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש באמת כמה פוסטים שהייתי עורך...... אפשר גם לערוך פוסטים של אחרים??? לפעמים בא לי.

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

נעם אשמח אם תרחיב בנושא, כמו כן האם אתה כותב מניסיון, במידה וכן אשמח לדעת עם איזה גופים את משתמש ובאיזה נפחים.

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא מומחה לנושאי חשמל, פרננדו מקצוען בתחום, אני מהנדס מכונות ובזה מבין לא מעט. בכל אופן החימום נעשה במתקן כזה:

הצילום לא צולם על ידי אלא נלקח מהאינטרנט. הרעיון פשוט, למעלה פתחי כניסה מהמאש וחזרה למאש. מימין רגש הטמפ' שמחובר לבקר להפעלה וכיבוי גוף החימום שמוכנס משמאל. הצירקולציה דרך ה- rims מתבצעת ללא הפסקה. הגוף חימום העליון לא קשור לעניין.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני גם מהנדס מכונות במקור אך אני לא מקצוען גדול בשום דבר.

אני רק יודע דבר אחד - נועם שלנו משוכנע שהוא מחמם את התירוש שלו באמצעות גוף חימום טבול... אבל הוא לא.

פרננדו

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו,

אני דביל אבל לא כזה דביל.

ברור לי שגוף החימום בסיר שלי הוא נסתר. אבל מה קורה במערכת של ריפטין, או של רועי?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

סורי נועמעלע :-( לא התכוונתי להעליב.

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

קודם כל, אם כבר גז אז בלון כמה שיותר גדול, פחות מילוייים ופחות התעסקות....

חשמל תמיד נראה יותר מפתה ו"נקי" אבל בסופו של דבר מצריך יותר התעסקות עם חיבורים, איטומים, כבלים וכו'

מה יותר פשוט מלקחת סיר גדול ולהניח על כירת גז אימתנית?

 

אני ממלא בלוני גז לבד אצל ספקים מסוימים, לא משלם פיקדונות וכו' ומבשל די מהר, בדרך כלל המים מחכים לי....

בוא תראה את המערכת בפעולה

 

למרות ש שלשמירת טמפרטורה של מאש, ששם צריכים דיוק ועדינות באמת מומלץ מערכת חשמלית אשר ניתנת לבקרה!!

 

דרור