עזרה במיגוז סיידר מחבית

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

הי.

אני רוצה להכין סיידר, ולא בא לי לפסטר מכיוון שפעם אחרונה, תוך כי הפיסטור לחלק (קטן) מהבקבוקים הפקק פשוט עף בתוך הסיר.
אלא, אני רוצה לעצור את התסיסה לקבלת סיידר מתוק באמצעות ביסולפיט, להעביר לחבית ולבקבק באמצעות החבית.
אבל יש לי בעיה, אין לי חבית..

למי יש אפשרות שאגיע אליו עם הסיידר, שימגז אותה במשך כמה ימים שצריך ואגיע אליו לבקבק? (עדיף באיזור חיפה).

Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

אבישי,

גם אני הייתי בבעיה שלך של הכנת סיידר חצי מתוק/מתוק מוגז ללא חבית.

אחרי ניסיונות של פיסטור בסיר ופיסטור במדיח הכלים שהורידו לי כמה שנים מהחיים החלטתי לרדת מזה וללכת על דרך פשוטה וללא החשש שיש לי פצצות סיידר במרתף.

בסיידר האחרון נתתי לשמרים לעבוד עד הסוף ולייבש אותו לגמרי, ביקבקתי עם תמיסת פריימינג לרמת מיגוז רצויה וקיבלתי סיידר מוגז יבש כמו הנגב.

את ההמתקה אני עושה בדרך הכי פשוטה בעולם - בכוס עם רכז מיץ תפוחים של סיידר הגליל.

מוזגים כף אחת או שתיים של תרכיז לכוס ואז מוזגים בקבוק 330. כל העסק מתערבב במזיגה של הסיידר.

נכון שזה קצת פחות נוח מלפתוח בקבוק ולמזוג אבל היתרונות הבטיחותיים, רמת המיגוז הברורה, והיכולת להמתיק לרמה הרצויה שווים את זה.

מסתבר גם שהאורחים אוהבים את הקטע הזה של להמתיק לעצמם את הסיידר. במיוחד האורחות שממתיקות וממתיקות..






מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

רעיון מעניין, אם כי, מוזר.

אחשוב עליו, אבל תודה על הרעיון...

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

רעיון נפלא.

 

אני בטוח שאתה גם יכול להשתמש בrich simple syrup כפי שמכינים להכנת קוקטיילים.

חימום סוכר ומים ביחס 1:2 לטובת הסוכר עד להמסה.

 

זה זול, זה לא מתקלקל אם נשמר בקירור והכמות שצריך להוסיף כל כך זניחה כך שאין דילול משמעותי.