אהלן ח'ברה ..
ניסתי למצוא על מיני אתרים עם מחירים וכמה אני אמור להשקיע על ציוד בסדר גודל שכזה ..
אני מדבר על כל הציוד . מהמאש עד הבקבוק .
יש למישהו הערכה או אולי איזה אתר עם מחירים שאני יכול ליראות ?
תודה רבה
אהלן ח'ברה ..
ניסתי למצוא על מיני אתרים עם מחירים וכמה אני אמור להשקיע על ציוד בסדר גודל שכזה ..
אני מדבר על כל הציוד . מהמאש עד הבקבוק .
יש למישהו הערכה או אולי איזה אתר עם מחירים שאני יכול ליראות ?
תודה רבה
20 ליטר אתה כבר עושה טוב?
רוצה הערכה? לדעתי רק הציוד לפני מקום עם תשתית מתאימה, 1,000,000 ש"ח. וזה ללא הגזמה.
ניתן לקנות ציוד למבשלת בירה בארץ במ.ג.ט
מישהי שעובדת שם אמרה לי שהמחירים מתחילים בכמה עשרות אלפי שקלים וזה ללא ציוד ניקוי בקבוקים ופקיקה (אני לא ממליץ לנקות לפקק מאות בקבוקים באופן ידני בכל בישול).
אני עם הציוד שלי מבשל בערך 200 ליטר וזה לוקח לי פחות משנה
מרטין, אתה מצחיק. מי מנקה בקבוקים בשביל 200 ליטר? לשפשף 600 בקבוקים? זה טרוף. המחיר נשמע הגיוני בשביל שניים שלושה מיכלי נירוסטה ללא ציוד עזר יקר שמסביב. משאבות, ברזים, בקרה, צנרת, ציוד ביקבוק, חיטוי בקבוקים, מכס, מע"מ, אישור מכון התקנים, בלה בלה בלה, וכמובן יש ציוד באיכות משתנה, כך גם התוצאה. אני לא יודע כמה נסיון יש למגט בהקמת מיבשלות בירה? הקימו 2? ועשו את כל הטעויות האפשריות? אני לא בטוח, אולי.
לא כל מי שיודע לרתך נירוסטה מבין בהכרח דבר וחצי דבר בציוד למבשלות בירה. אבל אצלנו בישראל הכל נעשה בפארטץ ובאילתורים ואני לא יופתע אם יהיה מי שירכוש מבשלה תוצרת הארץ. אני לא בטוח שעשו רברס אינגיניריג אפילו, יעני, פיקו מיבשלה רצינית והעתיקו את התיכנון.
כל הנ"ל נכתב מתחושות בטן ולא על סמך ידע ספציפי על היצרן שהוזכר.
עמנואל,
מצד אחד אתה צודק, מצד שני אתה גם צודק.
לפי מה שהבנתי זהו יצרן של מיכלי נירוסטה בסדרי גודל גדולים שכבר בנה כמה מבשלות כאן בארץ - אבל שוב כפי שטענת כנראה רק את המיכלים ולא את הציוד הנלווה,
על פי מה שאמרה לי אותה בחורה שעובדת שם (והיא לא מקור מוסמך) הם אלה שבנו את המבשלה לבירה מלכה.
בכל מקרה מה שניסיתי לומר הוא שרק לציוד הראשוני דרושים כמה עשרות אלפים וכן, המחיר הסופי בהחלט יכל להתקרב למחירים שאתה נקבת.
אני חושב שפעם ראיתי ביוטיוב מישהו מבשל בחביות ענקיות שהוסבו לבישול בירה..אם תצליח להתקמבן על משהו כזה אז אחלה ותקנה פשוט כמה מיכלי תסיסה קטנים יותר..איזה שניים של 100..אבל המקום הוא הבלגן האמיתי והביקבוק..אולי שווה לחשוב על חביות. בהצלחה!
ועוד משהו שאולי יעזור:
http://www.beerinfo.com/brewstr/equip.html תפשפש כאן יש דברים מעניינים...אבל זה הכל חו"ל
עדכון: http://www.beercraft.co.uk/index.php?p=1_7_Microbrewery יש כאן מיכלי תסיסה שאני יודע שיש כאלה אצל דני במבשרת יחסית בזול וכתוב שאפשר גם להפוך אותם לבוילרים-אני לא יודע עם הכוונה למים חמים או לבישול תירוש אבל זה שווה מבט..
האתר הזה באנגליה נראה מעניין. רעיונות מאד יצירתיים.
רועי,
תסתכל על זה:
http://www.wine4u.co.il/show-product.asp?product=422
נראה לך שאפשר להסב מיכלי נירוסתה המיועדים לתסיסה של יין לבישול בירה בעזרת הוספת גופי חימום?
אמנם לא רועי אבל לדעתי אין סיבה שלא יתאים. בתנאי שמדובר בחימום חשמלי ולא להבה. בחימום להבה הייתי חושש מעיוות המיכל בגלל פיזור חום לא אחיד על התחתית ועובי דופן דק.
עם התקנה חשמלית נכונה שתמנע אפשרות להתחשמל ניתן לעשות זאת.
בהחלט
אני עשיתי את זה לחבית בירה 50 ליטר, צריך לכסות את החיבורים של גוף החימום בצד החיצוני בצורה שתיהיה אטומה למים ועמידה. בגלל הצורה הקמורה של המשטח זה קצת בעיייתי.
התכתבתי עם הבחור מהלינק , לפי דעתו אין בעיה להשתמש במיכלים האלו גם עם גז.
הלינק הנ"ל הוביל אותי ללינק אחר באותו עניין.
זה פחות או יותר ה Sports Illustrated Swimsuit Edition של בשלני הבירה
http://www.brewzilla.nl/?brewhalla