סיר מהשוק וניקיונו

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

עצמונה 46
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/08/2014

שלום לכולם,


היום קניתי סיר נירוסטה משומש 45 ליטר מרחוב בית אשל ליד שוק הפשפים ואני מתכוון לנקות אותו לקראת בישול ביום שבת הקרוב. (הוספתי תמונות לשמוע חוות דעת על מצב הסיר)

הסתכלתי בפורום לחפש אופציה טובה לניקוי אבל מצאתי רק המלצות על חומרים שאפשר להזמין מחו"ל (PBW, oxiclean), והבנתי שלא כדי להשתמש בסבון כלים וסקוטש',

אז רציתי לדעת עם יש אופציה לניקוי שאפשרית בלי להזמין חומר מחו"ל.

 

שאלה נוספת,

אני מבשל ערכה מבירדי של רכז+גרעינים ועד עכשיו בישלתי על האש 8 ליטר מים(מחולק לשני סירים) ואז השלמתי עוד 12 ליטר מים,

האם בבישול בסיר ה"חדש" והגדול כדי לבשל את כל המים או שכדי לבשל לדוגמא 10 ליטר מים ואז להוסיף מים קרים (אין לי צ'ילר או משהו כזה)

 

תודה מראש ;)

IMG_20140624_215219.jpg
IMG_20140624_215121.jpg
IMG_20140624_215027.jpg
IMG_20140624_130847_0.jpg
IMG-20140624-WA0003.jpg
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי יניב תתחדש

מבחינת ניקיון אני לא יודע אבל

אתה יכול לבשל כמות גדולה ואז לקרר ב NO CHILL ולשים במיכל תסיסה

או לבשל 17 ליטר לחכות בתום הבישול שהטמפ' תרד ל 80 מעלות

שים 6 ליטר קרח

הטמפ תרד לך ל 30 ככה

בהצלחה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יניב, אני לא רואה בעיה להשתמש בסקוצ' וסבון כלים. תנסה גם אבקה של מדיח כלים, החומר שם חזק יותר.

לגבי בישול חלקי לעומת בישול מלא, ההמלצה היא לבשל בישול מלא כאשר זה אפשרי. אבל כאמור, במקרה כזה אתה צריך למצוא דרך לקרר את התירוש לפני זריעת השמרים. 

כפי שכתב קודמי, אחת האפשרויות היא נו-צ'יל. 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי יניב,

תתחדש על הסיר! בגדול יש דיון שלם בפורום על היתרונות של נירוסטה מול אלומיניום, ודיון נוסף על היתרונות של  אלומיניום על נירוסטה.

בכללי, נירוסטה אם היא איכותית עמידה במרבית החומרים המיועדים לשימוש מקצועי של מסעדות. וכאלו יש בשפע.

 

בכל מקרה חפש הטבעה בתחתית הסיר המצביעה על סוג המתכת שבו השתמשו 18/10 18/8 וכו.

אגב, אפשר לשאול בכמה קנית אותו? אני חומד עכשיו בסיר גדול יותר ממה שיש לי (25 ליטר נירוסטה).. אולי אלך גם כן לצוד סיר.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

עצמונה 46
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/08/2014

תודה רבה על התגובות והעזרה Laughing


נועם, השתמשתי בעצה שלך וניקיתי היום את הסיר עם טבלית ונוזל למדיח (אין לי בבית באבקה) ביחד עם ספוג כזה עם סקוטש' בצד השני,

נראה לי שזה עשה את העבודה והצלחתי טיפה לגרד חלק מהשרוף שבתחתית החיצונית.


ניר, נראה לי שאני באמת ינסה לבשל משהו כמו 17 ליטר ואז יוסיף עוד 5-6 ליטר מים קרים וינסה לטבול את הסיר ישר בתוך כלי עם מים וקרח.

כרגע אין לי כלים כדי לעשות נו-צ'יל, אולי בהמשך.

 

גל, הסיר (נירוסטה) עלה לי 250 ש"ח באחת החנויות ברחוב בית אשל וקניתי לו מכסה במיסטרל 151 ש"ח.

ממליץ לנסות ללכת כמה פעמים כי לא תמיד מוצאים בגודל/מחיר מתאים, אני ניסיתי קודם לכן לפני איזה חודש וחצי ולא היה כמעט סירים שלא לדבר על מחיר.

 

שוב תודה לכולם.