בירת סייזן מרה מדי לפני ביקבוק

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/19/2013

בישלתי סייזון עם חיטה שיפון לפני כמה שבועות.

יש בערך 26 IBU שבדרך כלל לא מר מדי בבירות עם OG 1.050 שמגיעות ל ~1.004 FG.

הפעם השתמשתי ב-3711 מבית WYEAST והתסיסה נגמרה ב1.001 (מ-OG של 1.045).

כשטעמתי את הבירה אתמול (טרם מוגז) המרירות היתה עוצמתית ולא נעימה בגלל העדר הסוכרים.

 

הרסתי אותה?

מישהו מכיר דרך לעדן את המרירות הזאת חוץ מיישון ארוך בבקבוקים או לבשל עוד אחת פחות מרה ולערבב אותן (שזו לא באמת אפשרות מבחינתי)?

Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

אני לא הייתי מתעסק עם דילולים או תוספות אלא מבקבק אותה כמו שהיא ומחכה.

יכול להיות שעוד תופתע.

אני מבין ש-3711 הוא שמר עם ניחות גבוה. מה הייתה טמפרטורת המאש שהורידה את ה-FG כל כך נמוך?

האם השתמשת בסוכרים פשוטים במתכון או רק לתת?

מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אל דאגה, המרירות תמיד תרד עם ההתבגרות בבקבוקים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חלק מהמרירות נובעת מהטעם של השמרים עצמם. וגם הם ישקעו בבקבוקים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

26IBU  לגרביטי של 1.001 זה מר מאוד!!

בירות ממוצעות מסגנון IPA, מתחילות ממירורות של 40 IBU כאשר היבשות שבהן הן 1.008 והמלאות 1.020. 

אחרי הכל מדובר בבירה מדובר באיזון של מר ביחס למתוק, ואם אין מתוק בכלל... המר מועצם עד מאוד.

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/19/2013

תודה על כל ההצעות!

בסוף (האמת לפני שקיבלתי פידבק) בישלתי  5-6L בירה קטנה ודומה עם מעט מרירות.

אני אערבב ביניהם אבל קודם אבקבק כמה בקבוקים מהגרסא המקורית כדי להבין יותר טוב את גבולות ה3711.

 

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/19/2013

תודה על כל ההצעות!

בסוף (האמת לפני שקיבלתי פידבק) בישלתי  5-6L בירה קטנה ודומה עם מעט מרירות.

אני אערבב ביניהם אבל קודם אבקבק כמה בקבוקים מהגרסא המקורית כדי להבין יותר טוב את גבולות ה3711.