קצירת שמרים יבשים.

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מאחר ושמרי לאגר יקרים ומצריכים הגשת 2 חבילות, אני רוצה לקצור את השמרים מהתסיסה.

מה התהליך אם כן?
האם פשוט לאסוף מלמעלה? או לחכות לסוף התסיסה ולאסוף מהתחתית?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במקרה של שמרי לאגר מקובל לקצור מתחתי המיכל לאחר התסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

+1.

 

אל תשכח, לאגר = תסיסה תחתית.

בהחלט ניתן לקצור שמרים בסיום או במהלך התסיסה :)

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

'קצירת שמרים' היא תהליך איסוף השמרים. שמרי אייל נהוג לקצור מחלקו העליון של המיכל במהלך היום השני עד הרביעי לתסיסה, בהם ישנו ראש קצף מעל הבירה ומכיל בין היתר שמרים חיים ופעילים.

שמרי לאגר, אינם עולים על פני השטח כמו שמרי האייל, לכן קצירתם היא מתחתית המיכל, דבר המקשה על קצירת השמרים החיים והפעילים מבין השמרים המתים ששקעו גם הם על תחתית המיכל. ניתן להבדיל בין השמרים המתים לפעילים על פי גוונם (כהים = מתים, בהירים = חיים).

לאחר קצירת השמרים, נהוג לעשות תהליך של שטיפת השמרים. התהליך מורכב יותר ומצריך להתסיס את השמרים במיכל קטן עם מעט מים וסוכרים, ובו, השמרים המתים שוקעים מהר לתחתית, ואילו השמרים החיים נשכבים עליהם. כך, אוספים כל פעם את שכבת הביניים, מספר פעמים. מומלץ להתסיס עם אבן חמצן, כידוע בנוכחות חמצן השמרים מתרבים ולא מייצרים אלכוהול.

מאחר והתהליך מורכב (עוד יותר ממה שפירטתי בקצרה) מצריך אמצעים מתאימים, עבודה נקייה וסטרילית, בסביבה מבוקרת נקייה וסטירלית ומצריך הבנה בבדיקת טיב השמרים ומאחר וקלקול ואיבוד באצ' הוא כואב יותר (גם לאגו וגם לכיס) אני אמליץ או לעשות סטרטר (בהתאם לצרכים) או להשקיע כמה שקלים בודדים ולקנות חבילת שמרים נוספת.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

בהמשך לכל תשובותיכם ולבלבולי שלאגר זו תסיסה עילית,
האם ישנה אפשרות הגיונית פשוט לשמור את השמרים ככה במיכל למשך מס' ימים ולמלא פשוט תירוש על השמרים הנ"ל?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר, אבל עדיף להעביר אותם למיכל מחוטא ולהציף במים מורתחים ומקוררים. כך גם תיווצר לך הפרדה בין השמרים הטובים למוצקים הבלתי רצויים שנשארו מהתסיסה הראשונה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

מה שנקראה 'שטיפת שמרים' - הפרדת השמרים משאר המשקעים ובשאיפה גם משמרים מתים. תהליך הריקבון שעלול להתפתח לך, עלול לייצר טעמי לוואי.

הכי מומלץ - לקחת שמרים פעילים, בלב התסיסה, ולהעבירם למיכל נוסף לשם התססתו.

אופציות נוספות -

1. ביצוע סטרטר לשמרים מבירה מבוקבקת (לפחות שבועיים). לקחת את סוף הבקבוק עם המשקעים ולבצע איתו סטרטר יום קודם לבישול ועם הרבה חמצן.

2. ביצוע סטרטר לשמרים יבשים חדשים משקית קודם לבישול ועם הרבה חמצן.

חשוב לציין - משמרים 'משומשים' שעברו כבר תסיסה, יתקבלו טעמים וטעמי לוואי שונים משמרים חדשים שעוד לא התסיסו בירה (לטובה ולרעה)! (אך יתכן שגם לא תבחין בכך בכלל).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תומר,  למה סטארטר משמרים שעברו ביקבוק הוא עדיף על סטארטר מסוף של תסיסה ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט