שלום לכולם,
אני חדש בתחום הכנת הבירה, יצא לי להכין פעמיים שלוש בירה מקיט(בירה חיטה).
יש לי עוד קיט שאני מעוניין להכין.
האם למזג האויר החם ישפיע על אופן התסיסה של הבירה?
האם יכולות להיות בעיות ?
שלום לכולם,
אני חדש בתחום הכנת הבירה, יצא לי להכין פעמיים שלוש בירה מקיט(בירה חיטה).
יש לי עוד קיט שאני מעוניין להכין.
האם למזג האויר החם ישפיע על אופן התסיסה של הבירה?
האם יכולות להיות בעיות ?
כן, טמפ' משפיעה על כל סוג שמר בצורה שונה, וכל סגנון דורש טמפ' שונה.
יש פה המון דיונים על שמרים ובזמן האחרון היה דיון על שמרי חיטה, עיין שם.
תודה, אז כדאי להמתין לימים יותר נעמים להכנת הקיט?
במידה ואין לי איך לקרר את החדר שנמצאה דלי התסיסה
http://www.zion.e-snif.com/content/%D7%94%D7%A8%D7%92%D7%AA%D7%99-%D7%90...
הכל חשוב, אבל במיוחד התגובה של תומר רונן.
+1
ראשית אפשר להירגע עם כוס בירה ביתית קרה.
שנית , גם אם עדיין אין לך מקרר תסיסה או חדר ממזג, זו לא סיבה להימנע מבישול בירה.
את מיכל התסיסה תשים בחלק פנימי של הבית שלא משתנה בו הטמפרטורה הרבה כתלות בנעשה בחוץ.
עטוף את המיכל במגבת רטובה. התאדות המיים תקרר את מיכל התסיסה. המהדרין מפעילים מאוורר.
אפשרות אחרת היא לשים את מיכל התסיסה בתוך מיים קרירים.
תלוי עד כמה חם בחדר, אם זה לא מגיע ל26 מעלות אז אפשרי להתסיס, אם יותר אז כדאי לנקוט בשיטות קירור כמו שכתבו פה, או להחליף שמרים לשמרי BELLE SAISON שעמידים יותר לטמפ' גבוהות (ואז גם תצא לך בירה יותר טעימה)