אהלן..
אני מבשל די מתחיל ( 2 בישולים ) ויש לי סיר של 12L שאני מבשל בו ואחר כך מוסיף עוד 8L להשלים ל20.
רציתי לשאול עד זה משנה לטעם של הבירה והאם שווה להשקיע בקנייה של סיר חדש..
תודה לעונים!
אהלן..
אני מבשל די מתחיל ( 2 בישולים ) ויש לי סיר של 12L שאני מבשל בו ואחר כך מוסיף עוד 8L להשלים ל20.
רציתי לשאול עד זה משנה לטעם של הבירה והאם שווה להשקיע בקנייה של סיר חדש..
תודה לעונים!
לא משנה מדי לטעם של הבירה, אם המים להשלמה רתוחים ויחסית סטריליים, אחרת זו סכנה לזיהום בנוסף לטעמי הכלור שמתנדפים ברתיחה.
אם כדאי לקנות?
תלוי בך.
אוקי סבבה. אפשר להשתמש במים מינרלים במקום להרתיח?
אמנם זה נראה סטרילי, אבל בכלל לא בטוח שזה כך (היה דיון על זה בפורום, עיין שם).
מעבר לכך, גם אם זה סטרילי זה מים עם מינרלים שלא בהכרח רצויים בבירה.
משהו שעושים לעומת זאת (לא ניסיתי, תבדוק עם אלו שכן ניסו) לוקחים קרח מתחנות דלק (אדון קרח) ומקררים ככה את התירוש+מדללים אותו.
גם אצלי יש בעיה עם חוסר ציוד. משתמש עם סיר של 12 ליטר. מה שאני עושה: מרתיח 12 ליטר מיים יום לפני. משאיר בסיר עם מכסה עד שהתקררו. מעביר למיכל תסיסה קטן ( של 10 ליטר) מחוטא , סוגר מכסה וסם ללילה במקרר.