שימוש בשקית זבל להגברת הסטריליות בתסיסה

13 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

-
כפר ורבורג
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/09/2013

שלום,
לאחרונה עלה רעיון במוחי הקודח שיכול לחסוך זמן רב בחיטוי מיכל התסיסה. 
הכנסת שקית זבל חדשה למיכל התסיסה, כך שהתירוש לא נוגע בדפנות המיכל (על בעיית הברז אני אתגבר - קשה להסביר טקסטואלית איך - אם זה יהיה רלוונטי, אני ארחיב).
על החלק העליון של המיכל אפרוש שקית נוספת ועליה המכסה הרגיל של המיכל. את הנשם, אתקע כרגיל עד ליצירת חור בשקית העליונה. 

האם מגע של התירוש בתסיסה בשקית של זבל יכול להיות בעייתי?
תודה, איתן

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

למה יש לך בעייץ סטריליות במיכל תסיסה?

ייצור שקית הזבל לא מתנהל בתנאים סטריליים שמתאימים למזון או רפואה אלא אם כן מצאת שקית סטרילית כבר באריזה שלה ועל כן גם אותה תאלץ לחטא.

כמו כן אני לא יודע ובטח גם אתה לא יודע את הרכב הפלסטיק של השקית מה שנראה שבהחלט לא מתאים למזון.

מיכל התסיסה הינו מיכל שמתאים למזון וכמו כן ניתן לחיטוי טוב. 

אני לא רואה סיבה לעטוף את המיכל בשקית זבל אלא אם המיכל שלך שרוט לחלוטין מבפנים ונוזל החיטוי לא מצליח לחטא טוב בתוך החריצים.(במקרה זה עדיף להחליף מיכל)

Location

-
כפר ורבורג
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/09/2013

אני מבשל עם רכז.

מה שלא ניסיתי, הבירה יותאת לי מ"מעט חמוצה" עד לבלתי נסבל - עף לכיור.

ואני מחטא עם סטאר סאן.

בבישול האחרון בילתי את כל הכמות וקיררתי עם צ'ילר כדי לוודא שזה לא מהמים הקרים שאני מוסיף בסוף. 
עדיין יצא לי מעט חמוץ (אם כי יש שיפור ניכר). 
בישלתי עם חומרי גלם מעט ישנים (רכז שלא היה בקירור במשך חודשיים וכנ"ל הגרעינים).
כמו כן, התסיסה וההבשלה היו בטמפרטורה של 25-26 מעלות.

אני מבין שאלה לא תנאים אידאליים, אבל האם זה יכול להשפיע על הטעם החמוץ של הבירה?

 

Location

jerusalem
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

מאוד יכול להיות שזה זיהום מהבקבוקים ולא מהמיכל תסיסה. נסה לטעום את הבירה לפני ביקבוק לשם השוואה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

רעיון מעולה! במיוחד אחרי שמפעל שמייצר דלאי תסיסה נשרף ויש מצוקה ...

הרבה יותר מעניין מסתם לערבב קצת יוד עם מים ולשקשק את זה בדלי

זה גם כול להיות עוד גימיק בנוסף ״בירה לא מסוננת״

שתי בעיות אני רואה:

אחת, זה שיש מילה ״זבל״ בכל הפתרון הזה עושה חשש לזיהמים (על משקל שיין שנגע בו מישהו ללא כיפה הוא יין לא כשר - ללא כיפה - חשש ללא יהודי, גוי - חשש לעבודה זרה - אין כשרות, או משהו דומהו

אז אני היתי ממליץ לך ללכת על בטוח ולעשות חיטוי לשקית.

או לחלופין להחליף את האות ז׳ לאות ה׳ ויצא ״הבל״ במקום ״זבל״ ובא לחובב צין גואל


שנית, ישנו חשש שמישהו יחשוב שזה זבל, לפי הריח למשל ופשוט יזרוק את זה לזבל

אבל אל דאגה, תשאל את דוד בירה, הוא בטח עשה את זה כבר אז יש לו כל הפתרונים...

בהצלחה...


בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אלון, אני מוכרח להגיד לך שהתאורים שלך תמיד מתומצתים וכל כך מדויקים, 

מה שנקרא הבל הזבל!

Location

-
כפר ורבורג
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/09/2013

חחחחחחחחחח טוב שלא שאלתי על האיום האיראני.

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

(-:


Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אלון אתה ממש יצירתי.

 

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

איתן, קח הכל בקלות, אל תתיאש אם יצא חמוץ, יש בינינו מבשלים שאם הבירה לא יוצאת חמוצה אז היא לא מוצלחת. התנאים שאותם הזכרת הם לא אידאלים, טמפרטורת תסיסה יש לה השפעה גדולה על טיב הבירה, לטריות החומרים גם יש חשיבות. בקיצור תמשיך לבשל ואני בטוח שגם תצליח. 

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

מה שאתה מציע זה להוסיף סירופ ירוק לברלינר וייס, במקום להבין איך פשוט לא לבשל בירה מסוג כזה.

השליטה והמיומנות שלך בתהליך חייבת להיות המטרה הראשונה, ברוך הבא! :)

Offline

Location

העמל 24
רמת השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2012

שקית פנימית היא בהחלט רעיון,

כמה מבשלים ניסו לקדם משהו דומה בנושא חביות.

ה"ביטנה" חייבת להיות מתאימה למזון - כלומר לא שקית זבל, אשמח לדעת מה יצא מהרעיון בסוף.

 

המלצה חמה לעשות קירצוף, ניקוי יסודי ושטיפה לכל כלי וסיר וברז כמובן גם ניקיון בסיסי לאזור המבשלה, משטחי עבודה וכו'.

לשלב הבקבוק הייתי ממליץ לך לעשות ניסוי:

א. חצי מהבקבוקים לנקות ולחטא כרגיל.

ב. חצי שני, לקרצף, לעקר בתנור על טמ"פ מקס או להרתיח אותם ריקים בסיר הבישול ואז לחטא ולבקבק (ע"ע ג'ון פאלמר)

 

Offline

Location

העמל 24
רמת השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2012

שקית פנימית היא בהחלט רעיון,

כמה מבשלים ניסו לקדם משהו דומה בנושא חביות.

ה"ביטנה" חייבת להיות מתאימה למזון - כלומר לא שקית זבל, אשמח לדעת מה יצא מהרעיון בסוף.

 

המלצה חמה לעשות קירצוף, ניקוי יסודי ושטיפה לכל כלי וסיר וברז כמובן גם ניקיון בסיסי לאזור המבשלה, משטחי עבודה וכו'.

לשלב הבקבוק הייתי ממליץ לך לעשות ניסוי:

א. חצי מהבקבוקים לנקות ולחטא כרגיל.

ב. חצי שני, לקרצף, לעקר בתנור על טמ"פ מקס או להרתיח אותם ריקים בסיר הבישול ואז לחטא ולבקבק (ע"ע ג'ון פאלמר)

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

איתן, אשמח לעזור.

לגבי נושא השקית, יש לי תשובה אחת: אין שום תחליף לניקוי וחיטוי. (כאשר אני מדבר על ניקוי וחיטוי מדובר על שטיפה-ניקוי-שטיפה-חיטוי, בריכוזים המומלצים).

נתחיל בכך שתפרט את רכיבי המתכון (לא חייב כמויות), לפעמים הם יוצרים טעם חמצמץ.

כדי לאתר מהיכן מגיע הקלקול (בהנחה וזו הסיבה) נחלק את התהליך לשלבים:

סיום בישול - כמה נוזל בסיר? מה נוגע בנוזל משלב זה? האם הסיר נשאר חם? לכמה זמן?

קירור - כיצד אתה מקרר? מה אתה מוסיף לבירה משלב זה? האם התהליך נעשה בחדר פתוח? סגור? מזגן פועל? (אני מחפש תנועת אויר שעלולה לזהם)

תסיסה - האם מיכל התסיסה נוקה וחוטא בסמוך לתסיסה? באיזה חומר? באיזה ריכוז? כיצד התירוש עובר למיכל התסיסה? מה עוד נוגע בבירה? האם המיכל מכוסה במהלך התהליך? האם המיכל סגור כראוי?

שיפוי למיכל סקונדרי - האם אתה עושה זאת? איך? האם כל הציוד והמיכל הנוסף עובר ניקוי וחיטוי סמוך למעבר? האם הוא מכוסה? האם יש תנועת אויר בחדר? מה עוד נוגע בבירה?

בקבוק- איך אתה מבצע? איזה תהליך עובר ציוד המילוי? איזה תהליך עוברים הבקבוקים? האם יש תנועת אויר בחדר הביקבוק? איך אתה מוסיף את הסוכר? מרתיח? האם המיכל סגור בתהליך? מה עוד נוגע בבירה? האם הפקקים עוברים חיטוי? האם אתה מקפיד לא לגעת בפיית הבקבוקים ובפקקקים?