פירות יבשים

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

gan ner
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/16/2013

שלום לכולם,

 

שמי ג'יוואן ואני מבשל מתחיל.

 

המתכון שלי :

 

560 גר' לתת גרוסים טריפל בלגי

35 גר' כשות 6.2% willamete

15 גר' שמרי בירה t-58

170 גר' סוכר תירס

3 קג רכז לתת

בישול של 20 ליטר בירה.

 

השאלה שלי:

אני מעוניין להוסיף לבישול תאנים מיובשות, ממה שראיתי במתוכונים שונים נאמר כי יש להוסיף את התאנים ב10 דקות האחרונות של הבישול. 

כמה יש להוסיף בשביל להרגיש טעם או סיומת של תאנים?

האם הסוכר שקיים בתאנים עצמן לא יפגע בתהליך התסיסה (אובר תסיסה)?

 

שיהיה המשך יום נעים ושקט

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הייתי לוקח תאנים טריות, טוחן ומרתיח ומוסיף ישירות למיכל תסיסה אחרי 4 ימי תסיסה,

פחות טעמים ינודפו עם הפדח ועדיין יאפשר מיצוי ושיקוע של התאנים

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דווקא במקרה זה הייתי משתמש בתאנים יבשות. אין חשש מהסוכרים שבתאנים. השמרים פשוט יפרקו גם אותם.

לגבי כמות, תצטרך לנסות. אבל אם נניח שבפרי מיובש יש בעיקר סוכרים, אז הייתי מתחיל עם 500 גרם של תאנים קצוצות ב10 דקות אחרונות של הרתיחה ואז להעביר את הכל למיכל התסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

אני לא חסיד של הוספת פירות לקבלת טעמים פירותיים. אך הייתי ממליץ על הצעתו של דניאל מכיוון שתאנים מיובשות "שטופות" בחומרי שימור שחלקם לא יתפרקו השלב הרתיחה ועלולים ליצור טעמי לווי שונים. כמו כן, הדומיננטיות של התוספת תהיה רבה יותר בשלב התסיסה (כמובן שלאחר חיטוי יסודי).