Flaked Barely בסטאוט

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אהלן.

 

90% מהמתכונים שמצאתי ברשת משתמשים בFlaked Barely לMouthfeel ועמידת ראש קצף.

אני לא חושב שראיתי את המוצר הזה בארץ, מהי התשובה הישראלית לזה?

 

במה אתם משתמשים בסטאוט שלכם על מנת לפצות על החוסר במרכיב הייחודי הזה?

חשוב לציין שמדובר בIrish Dry Stout ואין לי כוונה להשתמש בלתת קריסטל. כמו כן, גם לא בשיבולת שועל או פתיתי שיפון.

 

ראיתי איזה קלון ברשת לBeamish שמשתמש בלתת חיטה, אני מניח שזה עוזר לראש הקצף, אבל זה בטח לא מוסיף לתחושת הפה הקטיפתית.

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

מה רע בשיבולת שועל?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

למה אתה לא משתמש בפתיתי שיפון או בשיבולתצ שועל?

בהעדר ציפור שיר גם העורב יחשב לזמיר


לפעמים גם יש פתיתי חיטה וגם הם, כמו האחרים עושים את העבודה

If you don't stand for something

You will fall from anything

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אני לא רוצה להשתמש בשיבולת שועל כי אני לא רוצה את הדבר הספציפי שהם עושים (מעולה כOatmeal stout בפני עצמו), פתיתי שיפון - להבנתי בכמות שצריך להשתמש במתכון (כמה פאונדים טובים, בכיוון ה25% מהמתכון) תהיה תרומת טעם של השיפון, משהו שאני לא מעוניין בו למתכון הזה.

 

אני תוהה אם הדרך היחידה לבשל Irish Dry Stout היא כOatmeal Stout (מינוס המתקתקות)...

כמו כן, יכול להיות שניתן למצוא פתיתי שעורה בחנויות הטבע למיניהן בדומה לשיבולת שועל?

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

מה זה הדבר הספציפי שהשיבולת שועל עושה?

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

הטעם, המעט "שמנוניות" והChewyיות שלו.

זה לא דבר רע, זה פשוט סגנון אחר לדעתי.

 

אני מזכיר שאני לא משתמש כאן בחצי קילו-קילו כדי לתת קצת טקסטורה, מדובר באחוזים גבוהים במתכון.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אין בעיה להשתמש ב25% של פתיתי שיפון מסך המתכון. אם לא תגיד, לא ישימו לב. במיוחד עם תתסיס בשמרים המתאימים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

מכיוון שמדובר בסטאוט יבש, אני חושב להשתמש בנוטינגהאם או S-05, עדיין מתלבט.

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מבין נכון? אתה מחפש פתיתי שעורה .

לדעתי קיימים בחנויות טבע וגם באינטרנט.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אתה מבין נכון :)

 

זה בדיוק מה ששאלתי, יכול להיות שזה משהו זמין, השאלה היא אם זה אותם Flaked Barely שעברו את התהליכים הנכונים כך שאפשר יהיה להשתמש בהם למאש.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פלייקד בארלי זה קיצור דרך ל-cereal mash של שעורה לא מולתתת

בגלל שאין לנו פלייקד בארלי פה בארץ רק כוסמין ושיבול שועל תצטרך להכין בעצמך

http://byo.com/bock/item/442-cereal-mashing-techniques

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

+1

עשיתי לא מזמן cereal mash לתירס ואורז וזה לא מסובך בכלל.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

תודה רבה על הקישורים לטכניקה הזאת, זה בהחלט מעניין לאללה.

 

להבנתי, אם אני רוצה לבצע את התהליך הזה כדי להחליף את פתיתי השעורה, אני צריך לקנות שעורה לא מולתתת.

אם כן, יש למישהו מושג אם זה דבר זמין והיכן?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש בניצת הדובדבן

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תחליף טוב הינו קוואקר דק,

הוא כבר עבר תהליך בישול ולכן יעיל בהמרת סוכרים במאש

עד 10% מהגרעינים לא יגרמו לבעיות סינון, אין לו טעם אלא רק מרקם

בכדי לקבל טעם יש להשתמש בלתת במלוניאידין וויינה

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1 ל cerial mash 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט