הוספת שמרים בביקבוק לאחר תסיסה ארוכה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

בישלתי לפני בערך חודשיים בירת belgian dark strong ale עם שמרי WLP500,

אחרי חודש בפריימרי ועוד מעט חודש בסקונדרי אני אצטרך לבקבק אותה,

רציתי לשאול האם כדאי להוסיף שמרים בעת הביקבוק ואם כן אז איזה?

כשהעברתי את הבירה לסקונדרי קצרתי את השמרים אבל אני לא יודע עד כמה עשיתי את זה טוב (פעם ראשונה שלי) ואני מפחד שהשמרים יהיו מזוהמים או משהו ויהרסו את כל הבירה אם אני אשתמש בהם, מצד שני אם אני אשתמש בסוג אחר של שמרים אולי הוא יהיה עם אטניואיישן יותר גבוה ואז יהיו לי bottle bombs

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אחד משניים:

הוספת שמרים וסוכר בכפייה מיכל בקבוק, רבע כפית שמר יבש או 10 סמק שמר נוזלי

סוג השמר לא חשוב us05 הוא ניטרלי

 

תוציא מהסרט דרי מעט שמרים מתחתית המיכל בכדי להחיות אותם לקראת

החזרתם לבירה בעת השפיעה עם סוכר להגזה

 

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הייתי מהמר שעדיין יש שרים חיים בבירה גם לאחר חודששין של תסיה/יישון.

אבל 2 גרם של שמרי US05 בדלי הביקבוק, יחד עם הסוכר, יוודאו שתהיה לך הגזה בבקבוק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

בתום התסיסה, השמרים אינם מתים. חלק ממחזור החיים של השמרים הוא מצב תרדמת, וסביר להניח שמרביתם במצב הזה, המתים שוקעים ראשונים ואם הפרדת אותם אז הם כבר לא שם. לא צפויה לך בעיית זיהום כלשהי מהנוזל הקיים. תקפיד על כללי ניקיון וסניטציה גבוהים ונכונים ולא תתקל בבעית זיהום מציוד המילוי והבקבובקים.

על אף התקופה הארוכה, והסבירות שמרבית השמרים הרדומים שקעו, עדיין ישנם שמרים מרחפים בבירה שלך. הוספת הסוכר תחזיר אותם לעבודה, וייתכן שההגזה תיהיה איטית מהצפוי אך היא תושלם במלואה גם על ידי מעט שמרים. 

את האופציה של הוספת שמרים, שכדאי ויהיו זהים לשמרים שבהם השתמשת (בשל שונות ניצולת הסוכרים בין זני שמרים), כבר הסבירו לך עליה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין בעיה להוסיף שמרים בביקבוק 0 והטניאיישן שלהם לא ישפיע

בהנחה שמדובר בבץ 20 ליטר

אתה יכול לערבב 2 גרם US05 בחצי כוס מים ולהוסיף לבירה