עוד שאלת מתחיל האם כדאי לסנן את המים לפני הבישול

12 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

David Bar Rav Hai 57 apt 1
Haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

שלום,

אני מתכוון היום לבשל בירת חיטה מתרכיז יבש Laughing!!

הטעם של המים מהברז אצלנו (חיפה) על הפנים:

האם כדאי לסנן את המים?

סינון מינימלי?

אוסמוזה אפוכה ולהוסיף מים מינרלים?

לא לסנן?

 

בתודה מראש,

דניאל

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השאלה היא מה האפשרויות שיש לך.

אם אתה יכול אוסמוזה הפוכה זה יהיה הכי טוב.

במינימום סינון פחם פשוט.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

David Bar Rav Hai 57 apt 1
Haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני צריך לבדוק עלויות

המחשבה שלי הייתה גם לטווח ארוך, אני מעוניין להתקדם ל- all grain עם יהיו לי כמה בטצ'ים רצופים טובים מרכז.

אז חשבתי שיהיה יותר חכה אוסמוזה הפוכה ולהוסיף את את המינרלים הדרושים בנפרד

בגלל זה שאלתי את השאלה לגבי אוסמוזה + מים מינרלים או צריך אוסמוזה + מינרלים מסויימים בכמויות מדויקות

אני לא יודע עד כמה יהיה טוב עבורי  האופציה השנייה שצריך לדייק.

 

דניאל

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלת לגבי בישול מרכז ולכן עניתי מה שעניתי.

כשתבשל אול גריין התשובה תהיה יותר מסובכת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

אני מבשל אול גריין עם מי הברז הטובים של העיר העתיקה בבאר שבע.

אם הייתי במקומך הייתי בכלל מטפל במי הברז שלי, אתה יודע, בשביל איכות החיים. אני מקווה שאתה לא משתמש במים מינרלים, זה לא אקולוגי

תתקין סנן פחם פעיל ותראה את ההשפעה על מי השתייה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול גם להשתמש במים מינרליים

יוסיף לך 40 ש"ח לעלות הבישול בערך

Location

David Bar Rav Hai 57 apt 1
Haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

תודה לכל המגיבים

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

למים שתי השפעות עיקריות הקשורות זו בזו:

1. PH המים. המעיד על הרכב המים. אך הוא לא קריטי כל עוד הPH של המאש (אול-גריין) הוא נכון. בגרעינים יש מינרלים וחומצות רבות המורידות את הPH לטווח הרצוי לשם פעולת האנזימים שבגרעינים. בעשיית בירה מרכז, בוצע כבר המאש (תהליך יצירת הרכז) ולכן אין לכך כל משמעות.

2. המינרלים שבמים. המינרלים שבמים קובעים את הPH, מעלים ומורידים אותו בהתאם לכמות המינרלים וליחס בינהם (עסק מורכב). מים שעברו אוסמוזה הפוכה הם גרועים מאוד לעשיית בירה מאחר והם חסרי מינרלים לרוב. מחסור במינרלים יפגע בחיוניות השמרים והם עלולים לדפוק את הבירה. לכן, תמיד עדיף מים רגילים על פני מים מסוננים, במיוחד אם לא יודעים את תכולתם ולא יודעים מה נדרש להוסיף להם.

כלל מפתח בשימוש במים - כל עוד המים טעימים לשתייה, הם מספיק טובים לבירה!

למבשלים מתחילים אני הייתי ממליץ בכלל לא להתעסק עם המים. ואם כן משתוקקים לטפל במים אז או באמצעות רתיחה (נידוף הכלור שבמים וקשירת האבנית) או באמצעות מסנן פחם המסיר את הכלור, חלקיקים לא רלוונטים וטעמי לוואי. שום דבר מעבר לזה.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

המים בחיפה מבחינתי בסדר גמור, גם לשתיה וגם לבירה.

בהתחלה הייתי מסנן בבריטה (מסנן פחם) ונמאס לי, אז פשוט ממלא סיר ונותן לרתיחה לעשות את שלה.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

+1

 

המים בישראל (לפחות באיזור המרכז) הם מאוד קשים, אני מוצא את זה אפילו אחלה מאוד להרבה מסוגי האיילים.

יכול להיות שכן תרצה לתקן pH, אבל איכות המים מספקת בהחלט.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שימו לב שדניאל שאל על בישול מרכז והדגיש כי המים באיזור שלו "על הפנים".

במקרה כזה, אני ממליץ על מים שעברו סינון באוסמוזה הפוכה.

ברכז עצמו יש די מינרלים עבור השמרים והמאש כבר בוצע באופן אופטימלי.

כפי שכתבתי לעיל, במקרה של בישול מגרעינים בלבד הנושא מורכב יותר. ובל מקרה, אם המים לא טעימים לשתיה, אז לא כדאי לבשל מהם ללא טיפול.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

דניאל, אשתדל להיות תמציתי מאחר ובנושא דובר כבר רבות

אוסמוזה הפוכה - בטח שלא בשלב שאתה נמצא, זה חייב לבוא כחלק מבניית פרופיל המים המותאם לבירה מסויימת, ולא כחלק מסינון

מים מינרליים לא ולא!

מי ברז זה מספיק טוב אם הם טעימים לך..

הכי טוב זה מי ברז לאחר סינון עם פחם שמוריד טעמים של חלורין וכל שאר הכימיה

גלו גלו...


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אגב השקעה נבונה תיהיה במסנן פיחם פחם אקטיבי שניתן לרכוש בכל חנות טכנית

אם תרצה בעתים להתקדם לאוסמוזה הפוכה זה יהיה חלק מהמערכת (אני בניתי מערכת כזו ואתה יכול לבקר אצלי ולהיתרשם)

וחוץ מזה זה ישפר לך טעם מי שתיה בכלל