פישול בסטאוט אשמח לעזרה!

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 05/26/2014

בישלתי  סטאוט ביום שבת, ולא סגרתי מספיק טוב את המכסה. התוצאה- במשך קרוב ל20 שעות הייתה תסיסה עם מכסה פתוח למחצה ויצא הרבה קצף.

בהנחה שאין זיהום, בגלל שיצא קצף תהיה לזה השפעה על הבירה?

ועצם העניין שהייתה תסיסה עם מכסה פתוח למחצה מזרז משמעותית את תהליך התסיסה, נכון?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין בעיה

לא מזרז

סגור את המכסה, חכה עשרה ימים ובקבק כרגיל

 

RDWHAHB

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני לא ניסיתי עד כה התססה במיכל פתוח. יש בנושא הרבה דברים ברשת כדי שתבין את ההשפעות על הטעם.

אני הייתי מאמין שכל עוד הבירה לא הזדהמה אז לא תהיה לך בעיה

 

בנוגע למשך זמן התסיסה זה לא קשור למיכל פתוח או לא, אלא לבקרת טמפ'. 

אם אתה מתסיס ללא בקרה והטמפ' שלך בהתאם לקיץ היא סביב ה-24-28 מעלות אז תהיה לך תסיסה מהירה מאוד שעלולה להסתיים תוך יומיים.


If you don't stand for something

You will fall from anything

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

כל עוד לא נכנסו למיכל בקטריות הכל טוב. יציאת קצף לא מעידה על כלום, מלבד לכך שהייתה תסיסה אגרסיבית.

אני מניח, שאת ההשפעות על הטעם מתסיסה פתוחה לא ממש תרגיש, בטח ללא השוואה. ישנו שינוי בלחץ הפועל על הנוזל ומכאן השפעה על השמרים, ונידוף טוב יותר, בין השאר של טעמי לוואי שליילים אך להערכתי זניח בגודל באצ' רגיל.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אל תדאג הכל בסדר, מקסימום הבירה תצא מעט טעמי לוואי

Theres nothing like a good brew

תאריך הצטרפות לפורום: 05/26/2014

תודה לכולם! אני אציין שיש לי מקרר מבוקר טמפ׳ ואני מתסיס ב20 מעלות