שמרים לסיידר

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

מתכנן את הסיידר הראשון שלי.

כנראה זה יהיה 10ליטר סיידר תפוחים.
באיזה סוג שמרים מומלץ להשתמש?

האם יש בעיה להתסיס 10 ליטר בדלי של 20ליטר?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אפשר להשתמש בכל שמר שהו

השאלה היא איזה טעמים אתה מחפש לקבל

לטעם תפוח נקי כדאי להשתמש בשמרי לאגר ואו us-05

לטעמים מאלטיים אפשר להשתמש בשמרי אייל

אני משתמש ב34/70 שמרי לאגר

יש לבקבק בצפיפות 1.014 בכדי שישאר מעט סוכר לקבלת טעמים מהתפוח 

מהניסיון שלי זה לא יגרום להתפצצות בקבוקים

 

Theres nothing like a good brew

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני משתמש בs-04

אני ממליץ לך לקרא את הפוסט פה: http://www.homebrewtalk.com/f32/results-juice-yeast-sugar-experiments-83060/ ולהחליט

בקשר ללהתסיס 10 ליטר במיכל של 20 ליטר - אין בעיה, כי כל המרווח יתמלא בCO2 וזה ישמור על הבירה. הבעיתיות של להתסיס 10 ליטר במיכל של 20 הוא שאם אתה מעביר לסקונדרי החמצן שישאר באוויר של הhead space יכול לחמצן את הבירה

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

וגם אליו ניתן להזריק CO2 בשביל להעיף את החמצן.

בכל סקנדרי שלי, לא משנה כמה אני מעביר, אני מזריק CO2 בשביל להעיף את החמצן החוצה. גם בהד-ספייס של 2 ליטר יש סכנה לבירה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

מה זה לסקונדרי? סליחה על הבורות Laughing

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

nottinham נתן לי תוצאות מצויינות.

Windsor נתן ריח גרביים ישנים וטעם חמוץ, אבל בקטע רע. ולא, זה לא התקלקל. סתם שמרים לא טובים לסיידר.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אין מה להצטער, תמיד אתה מוזמן לשאול.

בתסיסה יש שלושה שלבים:

ראשון - התרבות של השמרים

שני - ייצור אלכוהול ופד"ח

שלישי - אכילת החומצות שנוצרו במהלך התסיסה וייצוב הטעמים בבירה


כל התהליך לוקח כעשרה ימים לבירה קלילה

ישנם משטרי תסיסה שבהן לאחר תם השלב השני, מעבירים את הבירה למיכל חדש, משני (או באנגלית: סקנדרי) בו הבירה מתייצבת לקראת הכנסתה לבקבוקים או לחבית.


בנוסף לכך, כאשר מכינים בירת IPA, נהוג להעביר את הבירה למיכל חדש לפני שמוסיפים את הכשות הנוסף.

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

כרגע אני מנסה ללמוד כמה שיותר.

אשמח לקישור למושגים אם יש.

תודה רבה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט