שטיפת שמרים-טיפים

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שימוש חוזר של עוגת שמרים דורשת שאיפת שמרים בכדי להפריד בין המשקעים, כשות ובכדי לקבל שמרים 

בלבד

התהליך נעשה בעזרת מים וגרביטציה

מוסיפים מים קרים מאוד שחוטאו ע״י רתיחה על העוגה

מנערים היטב ומעבירים למספר צנצנות

אחרי חצי שעה רואים בבירור 4 שכבות:

בקרקעית פסולת כשות ירוקה

מעליה שכבה אפורה של משקעים

מעליה שכבת קרם לבנה של שמרים

מעליה שכבת בירה

יש לשפוך את הנוזל בעדינות לצנצנת אחרת מבלי כאשר אנו

רוצים להעביר את שכבת השמרים והבירה ללא המשקעים.

טיפים:

להשתמש במים קרים מאוד

יש לנער את השמרים עם המים בצורה אגרסיבית ביותר בכדי לקהל שטיפה טובה

להשתמש במינימום 2 ליטר מים, אם לא נשתמש במספיק מים, צפיפות השמרים תשתווה לצפיפות המשקעים ולא נוכל להפריד ביניהם

להשתמש במספר צנצנות, הראשונות שנמלא יהיו הנקיות ביותר

יש להקפיד על חיטוי

כשהתהליך בתבצע נכון לוקח כיומיים בקירור לשמרים לשקוע

וניתן לקבל שטיפה איכותית

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אני באופן אישי עושה את זה בעיקר עם שמרים נוזליים שגם ככה נורא קשים להשגה.

ניסיתי לעשות את זה בכמה וכמה שיטות, אבל הכי יעילה שראית עד כה היא זו:

https://www.youtube.com/watch?v=jS5Cqm_q9lk

או עם דלי כמו שרובינו עושים:

https://www.youtube.com/watch?v=lPYUFJ4bPD4

באמת מדובר על דילול באמצעות גרביטציה, זה ממש לא מסובך,

בעיקר דורש סבלנות, אבל לא להגזים.

אם נותנים לשמרים אחרי השטיפה לשבת בקירור כל הלילה הם נדבקים לשכבה של המשקעים.

אז כדי למנוע את זה עדיף לתת רק למשקעים לשקוע (20 דקות פלוס מינוס),

ובזמן שהשמרים בתרחיף להעביר לצנצנות קטנות יותר.

ודבר אחרון - אחרי שהשמרים נקצרו בהצלחה ומעוניינים להשתמש בהם שוב,

עדיף לעשות סטארטר.