שימוש חוזר של עוגת שמרים דורשת שאיפת שמרים בכדי להפריד בין המשקעים, כשות ובכדי לקבל שמרים
בלבד
התהליך נעשה בעזרת מים וגרביטציה
מוסיפים מים קרים מאוד שחוטאו ע״י רתיחה על העוגה
מנערים היטב ומעבירים למספר צנצנות
אחרי חצי שעה רואים בבירור 4 שכבות:
בקרקעית פסולת כשות ירוקה
מעליה שכבה אפורה של משקעים
מעליה שכבת קרם לבנה של שמרים
מעליה שכבת בירה
יש לשפוך את הנוזל בעדינות לצנצנת אחרת מבלי כאשר אנו
רוצים להעביר את שכבת השמרים והבירה ללא המשקעים.
טיפים:
להשתמש במים קרים מאוד
יש לנער את השמרים עם המים בצורה אגרסיבית ביותר בכדי לקהל שטיפה טובה
להשתמש במינימום 2 ליטר מים, אם לא נשתמש במספיק מים, צפיפות השמרים תשתווה לצפיפות המשקעים ולא נוכל להפריד ביניהם
להשתמש במספר צנצנות, הראשונות שנמלא יהיו הנקיות ביותר
יש להקפיד על חיטוי
כשהתהליך בתבצע נכון לוקח כיומיים בקירור לשמרים לשקוע
וניתן לקבל שטיפה איכותית
בהצלחה