תכננתי להכניס PARADISE SEEDS לבישול שלי אבל גיליתי שאין לי.
תהיתי אם ניתן להכניס אותם לדריי הופינג.
משהו ניסה או שיש לו רעיון איך ניתן לעשות זאת?
תכננתי להכניס PARADISE SEEDS לבישול שלי אבל גיליתי שאין לי.
תהיתי אם ניתן להכניס אותם לדריי הופינג.
משהו ניסה או שיש לו רעיון איך ניתן לעשות זאת?
זה נקרא grains of paradise
אתה יכול לנסות לעשות מיצוי במים (כמו תה) ולהוסיף את הנוזל לפני הביקבוק.
מה זה נותן?
טעם של גן עדן?
זרעי גן עדן מעניקים טען עדין מאוד של פלפל. אני לא חושב שהם יתרמו משמעותית לסקנדרי.
ואם אתחן אותם?
טחינה זה בוודאות, גם אם היית משתמש בהם בבישול יש לטחון. עכשיו כשהבירה קרה לצטרך להשתמש בהרבה יותר זרעים כדי שיהיה מורגש.
היית ממליץ לחכות לבישול הבא עם זה או (למקרה שממש בא לך עכשיו) לקחת איזה ליטר מהבירה ולהרתיח אותה עם הזרעים לרבע שעה ולהוסיף בחזרה.
יש שמועות שהם נותנים גם פירותיות מסויימת מעבר לפלפליות שלהם.
אני הייתי מרתיח אותם במים ל-5-10 דקות בתוך שקית כשות צפופה, שולף את השקית, ומוסיף את הסוכר הדרוש לתמיסת הפריימינג לפני הביקבוק.
כך תקבל תמיסת פריימינג עם מיצוי טעמים של התבלין.
להערכתי זה הפתרון שייתן לך תוצאה הכי דומה להוספת התבלין בסוף הבישול.
ביצעתי את התהליך הזה בעבר בהצלחה עם ג'ינג'ר וקינמון לבירת כריסטמס חורפית.
דעתי בנושא - אל תעשה כלום
שכחת שכחת - כפרות
כל הפתרונית המוצעים כאן רק יקלקלו כי בכל מקרה לא תגיע למה שכיוונת אם בכלל ידעת למה כיוונת
התבלין הזה הוא לא העיקר בבירה אלה רק מוסיף איזה שהו גוון שספק אם תדע לזהות אותו במוצר הסופי
הכי טוב תשאיר את זה ככה, תשמור כמה בקבוקים ובפעם הבאה תעשה אותה בירה רק בלי לשכוח
ואז יהיה לך מה להשוות ומה ללמוד מכל הסיפור
אגב, לא ציינת איזה בירה בישלת שזה לפחות מתבקש בבואך לשאול שאלה שכזאת
אלון
אכן צודק.
קודם כל בהחלט אני לא יודע מה רציתי שיצא מהוספת התבלין, זאת הפעם הראשונה שלי .
בניתי איזה מתכון של SUMMER ALE בלגי עם סיטרה ואמרילו.
זה באמת שלא הכרחי רק סתם התבאסתי שלא הוספתי ולדעתי זה בהחלט יכל להוסיף
אני אוותר הפעם על התוספת מפאת הסיבה שאני משתמש בחביות ולא מבקבק כך שזה קצת יותר מורכב המקרה זה.
חוץ מזה שאני בכל זאת מתכנן לעשות דריי הופינג.
דרך אגב אלון: שלח לי שוב את הטלפון של הבחור שעושה את הBOTTOM FALSE.
להפך, אם אתה מחבת ולא מבקבק הרבה יותר קל לך להוסיף טעמים לאחר התסיסה. ישירות לקג.
בכל הקשור להוספת תבלינים לבירה אני מעדיף לעבוד בשיטה של הכנת תמציות טעם.
אני משרה את התבלינים שאני רוצה עם וודקה ללא טעם. נותן לזה לשבת בתוך צנצנת למשך שבועיים - שלוש, ואז מוסיף את תמצית הטעם למיכל הסקנדרי לפני הביקבוק.
תודה לכולם!