סוף סוף הגיעה לידי חבית. בכוונתי לבנות מערכת מזיגה, אבל לבינתיים בלון וחבית בתוך המקרר מספק אותי.
שאלה לבעלי החביות למיניהם:
האם הבירה בחבית נוטה להיות יותר עכורה?
ולכן, האם דווקא בביקבוק לחבית יש צורך בקולד קראש לפני הבקבוק?
סוף סוף הגיעה לידי חבית. בכוונתי לבנות מערכת מזיגה, אבל לבינתיים בלון וחבית בתוך המקרר מספק אותי.
שאלה לבעלי החביות למיניהם:
האם הבירה בחבית נוטה להיות יותר עכורה?
ולכן, האם דווקא בביקבוק לחבית יש צורך בקולד קראש לפני הבקבוק?
בתנאי שהמתנת מספיק זמן להגזה אין סיבה שתהיה התופעה שתארת. בחבית הכוס או שתיים הראשונות עכורות באופן חריג מפני שהיניקה היא מהתחתית, מעבר לזה המשך למזוג, היא לא תהיה עכורה.
אדם,
כתבת שאם חיכיתי מספיק זמן להגזה, הבירה לא אמורה להיות עכורה.
אם תוכל להרחיב, יש קשר בין רמת העכירות לרמת ההגזה? זה משנה רק בהגזה עם סוכר, לא?
אני עושה force carbonation .. תודה!
חבית היא כמו בקבוק.
אם הבירה נכנסת צלולה, היא תצא צלולה. אם הבירה עכורה והמשקעים לא שקעו מספיק, הם ישקעו בחבית.
היתרון בחבית על פני בקבוק, הוא שהיניקה מהחבית היא מתחתיתה, כך שאם החבית נחה מספיק זמן ללא תזוזה, המזיגה הראשונה תפלוט החוצה את עיקר המשקעים. ולאחר מכן תתקבל בירה צלולה.
לכן, ככל שתרצה פחות משקעים בחבית ומכאן פחות פחת, כדאי להצלילה יותר זמן במיכל התסיסה\יישון ולשקול גם קולד-קראש טרם המילוי.
יש מקרים בהם יש תופעה של chill haze,באופן לא מוסבר זה קרה לי בחצי באטץ של פילסנר,
30 בקבוקים צלולים ו-30 בקבוקים עכורים,
הבירה היתה צלולה בטמפ החדר והביתה עכורה בקירור
זה מקרה נדיר אך אפשרי,
לצמצום נתופעה יש:
לוודא המרת עמילנים במאש
שימוש בוויפלוק או דומיו בבישול
לעשות קולד קראש
להצליל בירות כבדות עם גלטין לפני בקבוק
תודה!
מה זה וויפלוק ודומיו?
אייריש מוס, מצלילים, נקשרים לחלבון ושוקעים בקירור