מהדורה חדשה ל-BJCP

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

יצאה טיוטה חדשה ל-BJCP, ניתן לראות אותה בלינק הבא:
http://www.bjcp.org/docs/2014%20BJCP%20Style%20Guidelines%20(DRAFT).pdf

היא עדיין לא בתוקף, אבל ניתן לראות שנוספו המון תת סגנונות חדשים,
עם דגש רציני על IPA ושלל סגנונותיו הרבים.

חוץ מזה הקטלוג והמספור השתנה משמעותית,
אז מי שמעוניין יש שם קובץ אקסל שממפה את כל הסגנונות:
http://www.bjcp.org/docs/2014%20Style%20List.xls

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

דרוש הרחבה בעניין

למי שלא מכיר, אז הBJCP היא תכנית שיפוט בירות אמריקאית. לצורך שיפוט הבירות, קיים מדריך שמגדיר את סגנונות הבירה בעולם. חשוב לציין שמדובר בסגנונות הבירה שיותר פופולריים. למשל, לא נמצא כל מיני בירות שאינן נמכרות. כמו כן, הגדרתל הבירות נעשת באופן התואם את העין והחך האמריקאים.

הפעם האחרונה שהמדריך עודכן היה בשנת 2008, אולם לא באופן מקיף. בטיוטא החדשה נכנסנו סגנונות חדשים אשר הפכו  ליותר ויותר מסחריים בשנים האחרונות (בירות חדשות והיסטוריות).

המדריך החלקי ששוחרר כעת מהווה טיוטא, וזאת מכיוון שצוות הBJCP מעוניין לערב את "הציבור" ולקבל ממנו פידבקים כלפי הסגנונות והניסוחים השונים, וזאת לפני שהמדריך יסגר.

כלומר, לציבור יש את הכוח להשפיע וכל הכבוד על צעד זה.

אני מצרף קישור להרצאה של גורדון סטרונג, יושב ראש תכנית השיפט האמריקאית, בעת מפגש המבשלים האמריקאים האחרון. בהרצאה הוא מסביר את עקרונות הכתיסה שליוו אותם בניסוח המדריך החדש, ואת הציפייה שלו מקהל המבשלים.

לחצו כאן לקישור לסרטון ההרצאה

 

If you don't stand for something

You will fall from anything