סיום תסיסה תוך יומיים

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2014

שלום לכולם.

 

שאלה של מתחילים ברשותכם........

 

ביום רביעי בערב אחר הצהריים בישלתי ערכת חומרים שקניתי אצל רשף. בסוף הבישול נתן ההידרומטר קריאה של 1.069.

יום אחרי זה התחילה תסיסה מאד חזקה (הנשם נשמע פחות כמו נשם מבעבע ויותר כמו אגזוז. מקולקל. של טרקטור.).

חשבתי שאולי זה קשור לטמפ' שבה התססתי (26-28 מע' - מעט גבוהה בשביל שמרי s-33) לכן הכנסתי את המיכל למקרר בטמפ' 17-20 מע'.

לאחר לילה במקרר התסיסה הפסיקה כמעט לחלוטין, ולכן הוצאתי את המיכל חזרה לחדר (26-28 מע').

היום בבוקר, לאחר לילה בחוץ הבחנתי שהתסיסה מאד מאד חלשה והחלטתי לבדוק גרביטי, וקיבלתי 1.006.

 

האם הגיוני שלאור כל הנ"ל התסיסה הסתיימה תוך יומיים וחצי בערך ?

האם יש טעם לחכות עוד כמה ימים, או שלנסות לבקבק עכשיו ?

 

 

תודה מראש לכל העוזרים,

שבת שלום,

ובשורות טובות !

 

תאריך הצטרפות לפורום: 06/25/2013

הכל יכול להיות.

הדרך הכי טובה לדעת אם התסיסה הסתיימה זה לתת לזה עוד יום יומיים ולבדוק גרביטי שוב, אם הגרביטי זהה התסיסה הפסיקה.

בכל אופן לתת לזה לשבת יכול רק לתרום, אין מה למהר.

וסתם בכללי מומלץ לא להזיז את המיכל תסיסה יותר מידי (מקר לחם לקר לחם), אם יש לך דרך לבקר על הטמפ' תשאיר את זה שם עד שהתסיסה נגמרת וזהו..

בהצלחה!

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2014

אז זה מה שעשיתי !

המתנתי עוד 24 שעות.

הגרביטי לא השתנה (וגם אם הוא היה רוצה להשתנות - לאן כבר יש לו מ 1.006).

בטעימה לא חשתי בטעמי לוואי משמעותיים מאד, אז החלטתי לבקבק.

 

שמתי לב שבתחתית מיכל ההתססה שכבת תוצרי השמרים היתה דקה מהרגיל, נוזלית מהרגיל, וירקרקה מהרגיל....

מכיוון שאני מבשל חדש לחלוטין, אני לא בטוח למה לשייך את זה - לטמפ' ההתססה ? לסוג השמרים ?

 

בכל אופן, עוד שבועיים נראה אם יצא משהו מהבישול הזה.

 

 

תודה רבה על העזרה !

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

כל מה שתיארת אופייני מאד לסוג הזה של השמרים

הסיבה שלא ראית עוגה עבה יותר זה שהשמרים עוד לא שקעו ולעניות דעתי עוד לא התחליו לשקוע כי היה להם מוקדם מידי

כעקרון לאחר סיום התסיסה צריך לתת לשמרים עוד יום יומים ״לסדר אחרייהם״ ולהתכונן לשינה

הצבע הירקרק מהרגיל מאותה הסיבה - הרוב על הקרקעית זה שאריות של כשות ששקעו והשמרים עוד לא התחילו...

לפי דעתי תיראה הרבה משקע בתחתית הבקבוק לאחרקירור.

 


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

גם כאשר מסתיימת התסיסה מוקדם מהמצופה, למשל יומיים כמו במקרה שלך. עדיין הייתי נותן לבירה שבוע וזאת על מנת שמה שאלון כתב, ועוד מספר תהליכים שמתרחשים בבירה לאחר תם התסיסה.

זה שהתסיסה נגמרה, זה לא אומר שהבירה מוכנה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

יוני.

גם אני מתסיס עכשיו בירה עם שמרים S-33 בגרביטי התחלתי של 1.062 .

התסיסה ב48 שעות הראשונות היתה רועשת יחסית ולאחר מכן הביעבוע כמעט ונעלם(בועה בכמה דק') אבל הלחץ על הנוזל בנשם נשאר.

כרגע עבר שבוע מאז ואני ממתין עוד ימים ספורים ועושה קולד קראש.

טמ"פ התסיסה שלי 18-19 מעלות.

חשוב לתת לשמרים לעשות את העבודה גם אם לא נראה שיש תסיסה.

בהצלחה!