כמה זמן Force carbonation

8 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

שילה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/06/2013

שאלה לבעלי החביות למיניהם,
כמה זמן לוקח לforce carbonation?
לדוג׳:
חיבתתי עם הנתונים הבאים: 4 מעלות, 13.5 psi, רמת גיזוז 2.6.
עברו 11 ימים, והבירה עוד לא הגיעה ל2.6..
מנסיונכם, כמה זמן לוקח לforce carbonation (בלי לשקשק/לגלגל את החבית)?

יהונתן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואני שואל, איך אתה יודע אם הגיע או לא הגיע ל 2.6? 

כי אני מתעסק בחביות כבר מעל שנתיים ולי אין מושג. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

שילה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/06/2013

נועם, חחח. אתה צודק לגמרי.
איך שראיתי את זה-
או שהבירה לא הגיעה ל2.6 או שאני לא יודע מה זה 2.6.. שניהם אפשרויות סבירות.

גלעד, החבית הייתה מלאה. גורם אחד שאולי השפיע הוא:
כשמילאתי את החבית הבירה הייתה ב19 מעלות. הכנסתי את החבית לקירור (4 מעלות) וכיווני את הוסת ל14.5(psi אחד יותר בגלל הגובה מעל פני הים). ככל שהבירה התקררה, הלחץ בוסת ירד ולכן כיוונתי את הוסת בחזרה כל הפעם עד שהוא הפסיק לזוז...

יהונתן

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

נראה שמשהו בווסת שלך לא תקין..

תפקיד הווסת לשמור על לחץ אחיד בחבית, לא משנה כמה CO2 נספג' בבירה., הוא מזרים עוד.

 

האם מיכל הCO2 הווסת נמצאים גם הם במקרר?

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

שילה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/06/2013

הבלון והוסת במקרר גם הם. תופעת צניחת הלחץ קרתה משהו כמו פעמיים במהלך הקירור..

יהונתן

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

 קרור מוריד את לחץ הגאז.
אולם הדבר לא אמור להשפיע, מכיוון שהלחץ במיכל גדול בהרבה מהנדרש, גם כשהוא מקורר.

אלה אם המיכל לקראת סיום (לחץ נמוך), ואז קירור כזה יכול להשפיע.

אם יש לך שסתום אל חוזר , יתכן והוא מוריד גם מלחץ.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

 קרור מוריד את לחץ הגאז.
אולם הדבר לא אמור להשפיע, מכיוון שהלחץ במיכל גדול בהרבה מהנדרש, גם כשהוא מקורר.

אלה אם המיכל לקראת סיום (לחץ נמוך), ואז קירור כזה יכול להשפיע.

אם יש לך שסתום אל חוזר , יתכן והוא מוריד גם מלחץ.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני אף פעם לא חיבתתי בירות שדרשו רמת גיזוז של 2.6, אלא פחות מכך, ובדרך כלל לוקח לי כעשרה ימים.

לא בדקתי את הנתונים שלך, אבל אני יודע שהדבר גם תלוי ביחס לנפח שמילאת את החבית. אני מניח שהיא מלאה או לא?

If you don't stand for something

You will fall from anything

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אני רק אניח את זה כאן:
http://www.kegerators.com/carbonation-table.php

למרות שאין הגדרה ברורה למונח "slow",
אבל אני מניח שהם פשוט משווים את זה לגיזוז הטבעי שבבקבוק.

ואם זה לא הולך אפשר גם לגזז טבעי בחבית, אבל יהיו משקעים בהגשה הראשונה.