שאלה לבעלי החביות למיניהם,
כמה זמן לוקח לforce carbonation?
לדוג׳:
חיבתתי עם הנתונים הבאים: 4 מעלות, 13.5 psi, רמת גיזוז 2.6.
עברו 11 ימים, והבירה עוד לא הגיעה ל2.6..
מנסיונכם, כמה זמן לוקח לforce carbonation (בלי לשקשק/לגלגל את החבית)?
כמה זמן Force carbonation
ואני שואל, איך אתה יודע אם הגיע או לא הגיע ל 2.6?
כי אני מתעסק בחביות כבר מעל שנתיים ולי אין מושג.
נועם, חחח. אתה צודק לגמרי.
איך שראיתי את זה-
או שהבירה לא הגיעה ל2.6 או שאני לא יודע מה זה 2.6.. שניהם אפשרויות סבירות.
גלעד, החבית הייתה מלאה. גורם אחד שאולי השפיע הוא:
כשמילאתי את החבית הבירה הייתה ב19 מעלות. הכנסתי את החבית לקירור (4 מעלות) וכיווני את הוסת ל14.5(psi אחד יותר בגלל הגובה מעל פני הים). ככל שהבירה התקררה, הלחץ בוסת ירד ולכן כיוונתי את הוסת בחזרה כל הפעם עד שהוא הפסיק לזוז...
נראה שמשהו בווסת שלך לא תקין..
תפקיד הווסת לשמור על לחץ אחיד בחבית, לא משנה כמה CO2 נספג' בבירה., הוא מזרים עוד.
האם מיכל הCO2 הווסת נמצאים גם הם במקרר?
הבלון והוסת במקרר גם הם. תופעת צניחת הלחץ קרתה משהו כמו פעמיים במהלך הקירור..
קרור מוריד את לחץ הגאז.
אולם הדבר לא אמור להשפיע, מכיוון שהלחץ במיכל גדול בהרבה מהנדרש, גם כשהוא מקורר.
אלה אם המיכל לקראת סיום (לחץ נמוך), ואז קירור כזה יכול להשפיע.
אם יש לך שסתום אל חוזר , יתכן והוא מוריד גם מלחץ.
קרור מוריד את לחץ הגאז.
אולם הדבר לא אמור להשפיע, מכיוון שהלחץ במיכל גדול בהרבה מהנדרש, גם כשהוא מקורר.
אלה אם המיכל לקראת סיום (לחץ נמוך), ואז קירור כזה יכול להשפיע.
אם יש לך שסתום אל חוזר , יתכן והוא מוריד גם מלחץ.
אני אף פעם לא חיבתתי בירות שדרשו רמת גיזוז של 2.6, אלא פחות מכך, ובדרך כלל לוקח לי כעשרה ימים.
לא בדקתי את הנתונים שלך, אבל אני יודע שהדבר גם תלוי ביחס לנפח שמילאת את החבית. אני מניח שהיא מלאה או לא?
אני רק אניח את זה כאן:
http://www.kegerators.com/carbonation-table.php
למרות שאין הגדרה ברורה למונח "slow",
אבל אני מניח שהם פשוט משווים את זה לגיזוז הטבעי שבבקבוק.
ואם זה לא הולך אפשר גם לגזז טבעי בחבית, אבל יהיו משקעים בהגשה הראשונה.