תסיסה ארוכה

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

שלום לכולם... האם לאחר שהתסיסה ניגמרה אפשר להשאיר את הבירה במיכל או שהיא מתקלקלת?

אני יסביר, גויסתי למילואים לאחר שבישלתי 2 באצ׳ים, אחד הספקתי להעביר לסקנדרי ולעשות לו דריי הופינג (ניכנס לתסיסה לפני חודש ואחרי 8 ימים עבר לסקנדרי) והשני עדיין במיכל תסיסה עם השמרים (שלושה שבועות בתסיסה). האם אני יכול לחזור הביתה ולבצע ביקבוק או שחבל על הזמן וכדאי לזרוק הכל?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראשית, ברוך שובך :)

שנית, באיזה טמפרטורה המיכל?

בהנחה שהוא לא בחוץ, אני לא רואה שןם בעיה. הבירה תצא נהדרת. אולי אפילו טובה יותר בגלל הזמן הארוך.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

בדרני הופינג בשלוש מעלות, במיכל השני ב13 (לאגר)

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

ברוך שובך מהמילואים.

המלצתי שתפריד, קודם כל, את התירוש עם הדריי הופינג, דריי הופינג ארוך עלול להוביל לטעמי "דשא" בבירה.

באשר ללאגר אין שום חשש להשאיר הלאגר במיכל התסיסה, שיסתייע העבר לסקנדרי ובצע "לאגרינג".

בהצלחה,

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אני ישמח לקבל הסבר לגבי איך מבצעים לאגרינג ומה זה?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לאגרינג (מגרמנית: "אחסון") זה פשוט החזקת התירוש בטמפרטורה נמוכה (3-4 מעלות) למשך כמה שבועות, לפחות חודש. 

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

היי זיו,

אתה כתבת "בדרני הופינג בשלוש מעלות, במיכל השני ב13 (לאגר)"

אז ככה:

דריי הופינג מבצעים בטמפרטורת התסיסה. בדר"כ לא בלאגרים אלא יותר בבירות כשותיות כמו IPA ו APA (כך אני נוהג).

תהליך בירת לאגר: 1. תסיסה בטמפרטורה בין 10 ל 12 מעלות לתסיסה ראשונית (אצלי, לפחות שבועיים).

2. העברת התירוש למיכל משני (סקנדרי) והעברה לקירור ב 2-3 מעלות לחודש ימים.

3. ביקבוק.

מקווה שעזרתי,

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אני יפרט טיפה יותר כדי שזה יהייה יותר מובן.

אני במילואים שלושה שבועות ולכן לא היה לי זמן לגעת בכלום ופשוט השארתי הכל כמו שהוא.

1. בירת חיטה גרמנית- לאחר 8 ימים עברה לסקנדרי ותכננתי לבקבק אחרי שלושה ימים בלבד של בדרני הופינג.

2. לאגר אמריקאית- אחרי שבוע בתסיסה של 13 מעלות הוקפצתי למילואים. המצב היום הוא שהבירה הראשונה כבר שלושה שבועות בשלוש מעלות (לא לפי התוכנית כל כך) עם השקית כשות. והבירה השניה שלושה שבועות ב13 מעלות. מה אני צריך לעשות כדי להוציא את המיטב מה בירות לאחר התהליך שהם עברו?

האם יש דרך למנוע את הטכני לוואי של הדריי הופינג הארוך? או שהמצב אבוד?

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

כוונתי כמובן לדריי הופינג. יש תיקון שגיאות אוטומטי קצת מעצבן

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אני אומר שקודם כל תהיה רגוע ואם אפשר תשתה איזו בירה ביתית :)

כשתחזור הביתה (במהרה בימינו אמן) תבקבק את החיטה ותלאגר את הלאגר. גם אם זה לא בדיוק לפי הספר וגם אם יווצרו טעמים קצת אחרים, רוב הסיכויים שהבירה תהיה בסדר לשתייה ותוכל ללמוד מכך על השפעת התהליך על הטעם.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עם הנצח לא מפחד מתסיסה ארוכה!

 

RDWHAHB

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

חח תודה על העזרה חברים 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

זיו.

קודם כל ברוך שובך .

דבר שני לגבי הלאגר. אני ממליץ מאד שלפני שאתה מעביר ללאגרינג תעלה את הטמ"פ ל18-20 מעלות למשך 48 שעות כדי לבצע מנוחת דיאצטיל. מאד חשוב ללאגר בכדי להפחית את הסיכויים לטעמי חמאה.

אחר כך תעביר ללאגרינג.

בהצלחה.