ברצוני לעדכן ולשתף ממצאים לגבי שמרים S-33 ובטח בכלל לגבי תסיסה.
לפני שבועיים התחלתי להתסיס בלגית עם OGף1.062 עם שמרים S-33 . ביומיים הראשונים התסיסה הייתה רועשת כמו שתמיד ואחרי יומיים הביעבוע פשוט הפסיק כמעט לחלוטים להתרחש, בועה בכמה דק', ויומיים למחרת לא היה בעבוע רק נשאר הלחץ של האוויר בנשם.
ביום שבת העברתי את הבירה לסקונדרי, זאת אומרת, ביצעתי שפייה והחזרתי את המיכל למקרר תסיסה באותה הטמ"פ 18-19 מעלות. גיליתי אחרי כיום שהתסיסה התחדשה במעט והלחץ על הנוזל בנשם גדל משמעותית.
אני מאמין שהשפייה גרמה להתעוררות השמרים בתוספת האיוורור שנעשה בעקבות השפיה.
כנראה שזאת דרך טובה לרענן תסיסה תקועה במקום להוסיף אוטומטית שמרים או אינזימים.
נראה עוד יום יומיים מה המצב ונוריד את הטמ"פ לקולד קראש.