brew in one vessel או mash tun

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום,

ברשותי מיכל נירוסטה בנפח 60 ליטר.למיכל זה אין ברירה והוא יהפוך לסיר הבישול שלי.

אני מתלבט לגבי הדרך בה אשתמש במיכל.

אפשרות א' לבנות מתקן בדומה לזה שרועי בנה (רועי, אל דאגה אציין אותך כמקור ההשראה)

אפשרות ב' להשתמש במיכל כסיר בישול בלבד ולהשתמש בצידנית להשריית הגרעינים.

אפשרות ג' לבנות false bottom ולהשרות את הגרעינים בסיר (עובי הדופן הוא 3 מ"מ אם אני מעריך נכון)

(האם במקרה זה אצטרך מיכל נוסף, שאליו אעביר את התירוש אחרי ההשריה?)

עדיין לא ברור אם אשתמש בגז או חשמל לחימום המים.

האם מבחינת נצילות יש הבדלים בין המערכות?

האם יש דרך נוספת טובה יותר?

אשמח לדעתכם המלומדת

תודה ושבת שלום

אבנר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בעד השיטה המיסיונרית השיגרתית. לא אוהב מודרנה.

עובי של 3 ממ זה יופי. עבה מעוד. אפשר לעשות עם זה הרבה דברים טובים. המלצתי, עזוב את החשמל בצד. לחממם 60 ליטר בחשמל תצטרך תחנת כוח קטנה. אגב אני יכול לבנות לך אחת.

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הי עמנואל,

תודה על העצה.

הנטייה שלי לחשמל נובעת מההנחה שכך אוכל לשלוט טוב יותר בטמפרטורות.

לגבי תחנת הכח, יש לי אחת ליד הבית אני מאמין שחסר רק כבל להתחבר לשם.

ד"א איזה הספק של גוף חימום נדרש למיכל כזה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון שקל יותר לשלוט בטמפ' בחשמל באמצעות בקר טמפ'.אבל איזה שליטה צריך בסיר בישול? אתה מתכוון לעשות מאש בסיר נירוסטה?????

על יד איזו תחנה אתה גר?

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גר בגן-שמואל, מספיק קרוב כדי לנשום את הפיח מהארובות בחדרה.

מאש בסיר זו אחת מהאופציות. או במתקן כמו שרועי בנה או באמצעות false bottom.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם לא יפריעו לנו, תוך 3 שנים לא יהיה יותר פיח בחדרה. החל פרויקט להפחתת מזהמים בתחה"כ. בין היתר 2 ארובות יבוטלו ויוחלפו בארובה חדשה נמוכה יותר שיתמר ממנה באופן קבוע עשן לבן. אך אל חשש מדובר באדי מים בלבד.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי אבנר,

 

אני אשמח לראות עוד מתקנים כמו שלי ( מבוססי braumeister), לידיעתך לקח לי הרבה מאד זמן לבנות ולגרום למערכת הזו לעבוד כמו שצריך והיא בהחלט לא זולה.

צידנית 50 ליטר תיהיה פתרון פשוט ומהיר, תוכל לבשל באצ'ים של עד 50 ליטר בקלות.

 

על בישול בחשמל אני יכול להגיד רק דברים טובים. שני גופי חימום של 2500W יספיקו בהחלט לנפח הזה ( תדאג לחבר אותם למפסקים נפרדים )

 

בכל מקרה בהצלחה

 

 

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהתחלה היה לי מה להגיד

אבל אז הבנתי שאני מנוסה רק בשיטה אחת אז איך אגיד משהו על שיטה אחרת?

 

אז במקום דעה יש לי בקשה

תעד את התהליך ופרסם ואם זה לא יותר מדי לבקש -  עדכן אותנו תוך כדי

ואל תקמץ בטקסט ותמונות

תודה

שחר

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הי שחר,

הפורום רגיל לסטנדרטים של עמנואל, אני לא בטוח שאגיע לרף התיעוד שהוא הציב.

בכל אופן אשתדל לפרט ככל שאוכל

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אגב,

  המערכת שאני מתכוון לבנות תהיה היברידית. החימום המהיר + בישול יעשה על גז. החימום המבוקר (לצורך סטפים ומאש) יהיה מבוסס על גוף חימום קטן (כנראה חיצוני) שיקבל הזנה מאותה נקודה כמו המשאבה.

הנטייה שלי היא למאש + בישול באותו סיר.

פרננדו

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבנר,

השאלה היא בעצם כמה כסף וזמן אתה מעוניין להשקיע?

כמו שחר, גם אני מנוסה בשיטת אול גריין אחת, אבל מבחינתי השיטה עובדת וההשקעה מינימלית.

אם יש לך כבר "סיר" , הוסף לו גופי חימום (כפי שהמליץ רועי), תפור לך שק גדול ואתה מוכן מיד לבישול brew in a bag.

בלי ציידנית, בלי משאבות ובלי תחתית מזוייפת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אבל נועם! איך הוא יכול לשים שק גדול כאשר ישנם חופי חימום חשופים?

פרננדו

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו אצל רועי,

פשוט שמים איזו רשת או מסננת הפוכה מעל לגופי החימום.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה עוד דעה (מקווה שעמנואל לא יתעצבן)

 

http://www.brewtree.com/page/page/307012.htm

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, אולי יפתיע אותך אבל אני מסכים עם כל מילה שנכתבה במאמר שאליו הפנית. מבחינתי המטרה העיקרית של המבשלה שאני בונה הוא ביטול הצורך להרים סירים כבדים (בעיות גב, בגילי זה כבר לא דבר שמתעלמים ממנו). נושא שמירת הטמפ' במאש אף פעם לא היווה בעיה מבחינתי וגם סטפ מאש לדעתי מיותר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבנר,

תגיד, למיכל הזה יש אחים?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הי נועם,

לצערי למיכל הזה אין אחים, אולי ביום מן הימים...

אני חושב על BIAB כהתחלה לבישול AG, נראה שאשתמש בחימום בגז. במידה וזו גם השיטה שלך, איך אתה מחזיק טמפ' מאש קבועה?

הסיבה שאני לא ממהר לשים גוף חימום, היא שאני לא רוצה לקדוח במיכל.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דיברנו על זה כבר בפורום,

גם אני נדלקתי על ה HEATSTICK הזה, אבל בתכלס, זה מפחיד ומסוכן לאללה.

מה שכן, אולי אפשר לגשת לחנות שמוכרת גופי חימום ולראות מה הם יכולים להציע בנידון. איזה גוף חימום טבול שלא מצריך קידוח.

www.sheffi.co.il

 

אבנר, אתה לא קודח ממילא חור עבור איזשהו ברז?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לסיר יש שני חורים בחלק התחתון של הדופן. אפילו עם הברגות לברז

אני יכול להשתמש באחד מהם לגוף חימום, אבל אז אני מנטרל אפציה לחבר משאבה לסחרור