חדש כאן וכבר שאלה ☺

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 08/22/2014

שלום לכולם, אז גם אני התחלתי לבשל והתחלתי באייל בלגי כהה, עשיתי הכל לפי הספרים ולא היה תסיסה בנשם, המיכל היה בחדר סגור והיה ריח של בירה אז ישר חשדתי שהמיכל לא אטום אז סגרתי סביב כולל סביב הנשם.... עדיין יש ריח של בירה בדקתי וסה"כ נראה כי יש תסיסה. ביום חמישי יום הבישול 1.060 ביום שישי בדקתי והיה 1.042 ושוב בשבת 1.028 כך שיש תסיסה. 

מאיפה יכול להיות כניסה של אויר למיכל? שאני לוחץ קצת על המיכל אני כן רואה תזוזה בנשם. 

חפרתי מספיק להיום ☺

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

ברוך הבא.

ולשאלתך, לא באמת חשוב, כל עוד המיכל מכוסה, ושלא נכנס אבק, תמשיך לנסות, אבל לא קריטי.

תהנה מהבירה ומהבישול.

תאריך הצטרפות לפורום: 08/22/2014

תודה, אכתוב עדכון בהמשך. 

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לא הבנתי האם אטמת גם את הנשם?

שים לב שהנשם תפקידו לאפשר "נשימה" לתהליך התסיסה.
אין צורך ואפילו אסור לאטום אותו.

ריחות של תסיסה יוצאים כמובן מהנשם, וזה טיבעי ונורמאלי לחלוטין.

העובדה הבסיסית היא שהמדידות שלך מראות שתהליך התסיסה תקין. וזה הדבר החשוב ביותר.
ממליץ להמנע ממדידות מיותרות שעלולות לזהם את הבירה. חכה שהתסיסה תסתיים (עשרה ימים-שבועיים מהגשת השמרים) תמדוד גרביטי ובקבק.

 

בהצלחה

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

תאריך הצטרפות לפורום: 08/22/2014

כמובן  שאטמתי רק את החיבור בין הנשם למיכל ולא את הנשם עצמו.  לגבי הבדיקות צודק פשוט ראיתי שאין תנועה בנשם ורציתי לבדוק..... עכשיו נמתין בסבלנות.