אני מתכוון להתחיל לבשל עם מאש בשיטת BIAB - מספר שאלות ברשותכם:

10 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

-
כפר ורבורג
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/09/2013

1. מה החסרונות על פני הצידנית המסורתית?

2. מאיפה משיגים שק מתאים וכמה הוא עולה?

3. אין סכנה שהשק יינזק עקב החום הרב שיש בתחתית הסיר (אני מבשל על גז)?

4. האם ניתן לבנות שק כזה באופן עצמאי? שמעתי שבד שקוף של וילונות הכי טוב. האם אפשר להיות יותר ספציפיים? אם זה בד של וילונות, האם חוט התפירה הוא חוט רגיל?

תודה, איתן.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

1. כבד להרים את השק.

2. אפשר בBEER AND BEYOND עולה 50 ש"ח, אפשר קצת יותר איכותי באינטרנט, עולה משהו כזה, אבל משלוח יקר.

3. לא.

4. כן, הבד נקרא VOILE. 

Location

-
כפר ורבורג
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/09/2013

אבישי המון תודה!!!

 

יש לימשהו לינק למוצר מומלץ באינטרנט?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

איתן.

אני לא מבשל BIAB אבל תעשה חיפוש בפורום ותמצא הרבה דיונים על עניין השק.

אבינועם טלמן's picture

Location

jaffa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2013

היי

 

אני מבשל BIAB כבר כמה מחזורי בישול ונהנה מכל רגע

 

הרעיון בשיטת בישול זו הוא שהכל קורה באותו סיר - הבישול, ההרתחה, הוספת כשות, ספארג ועוד

 

אצל שחר תוכל להשיג את כל מה שאתה צריך (ביר אנד ביונד)

כמו כן, על מנת שלא לשרוף את שק המיצוי כשאתה מבשל כדאי למצוא דרך בה אתה לא מאבד חום

אני עטפתי את הסיר שלי ביריעה מבודדת (כדוגמת היריעה שמשתמשים לגגות רעפים) וכך אני כמעט לא מאבד חום בעת ההשרייה ואז אין לי צורך להדליק אש בזמן שהשק נמצא בסיר

ישנן פתרונות רבים לכך וזה רק אחד מהם אבל אם בכל זאת אתה צריך להדליק את הגז, תוודא שהשק לא נוגע בתחתית, אתה יכול גם להרים אבל זה מאוד כבד

אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן להתקשר אלי 052-3555907

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איתן, ברוך הבא לBIAB

אני מבשל בשיטה זו מעל 4 שנים

1. חסרונות - כפי שציינו קודמי, יש למצוא דרך להניף את השק המלא והרטוב מתוך הסיר. בבישול של 20 ליטר זו בד"כ לא בעיה. אני מתקשה יותר בבישולים של 40 ליטר ומעלה. (אבל כמובן שיש פתרונות טכניים כמו גלגלת או כננת).

מצד שני היתרונות רבים מאד, בעיקר עצם זה שהציוד הדרוש הוא מינימלי. רק סיר גדול ושק.

2. ראיתי שק למכירה אצל "בירדי" וגם אצל "ביר אנד ביונד". שים לב שכלל האצבע הוא שגודל השק צריך להיות מספיק בכדי להכיל בתוכו את כל הסיר (זאת ע"מ לוודא שיש מקום לכל המים והגרעינים לנוע בחופשיות במהלך המאש).

אם השק שלהם אינו גדול דיו, אני ממליץ לתפור לבד (או לקנות און ליין מכמה חבר'ה בארה"ב וקנדה שיתפרו לך שק BIAB יעודי לפי מידה) מבד VOILLE . היו כבר דיונים רבים על כך בפורום זה.

3. לא נתקלתי בבעיה של חריכת השק בתחתית הסיר . הבעיה החלה אצלי כשהוספתי משאבה למערכת. אבל דיה לצרה בשעתה.

4. לגבי תפירת השק, תעשה חיפוש אחורה בפורום או שתגגל BIAB bag

אתה מוזמן לפנות גם אלי בפרטי לתובנות נוספות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

עוד דבר שכדאי לזכור, זה שהשק נמצא בסיר רק בשלב המאש, ולכן הטמפ' שהוא נחשף להן לא עולות על 80 מעלות. (בהנחה שהחימום איטי מספיק על מנת לא ליצור הפרשי טמפ' קיצוניים בין תחתית הסיר לחלקים אחרים)

לא ברור לי איך אתה הולך לווסת את טמפ' המאש בעזרת אש גלויה (בהנחה שאין לך ויסות אוטומטי של ווסת הגז)
אבל אולי תשקול לבודד את הסיר היטב כדי למנוע בריחת חום.

אני הייתי ממליץ לך להשתמש במנגנון חשמלי, שקל מאוד לשלוט בו בעזרת PID בזמן המאש-
(לדוגמא- כירה חשמלית יכולה לעשות את העבודה.)

את הרתיחה עצמה תוכל לעשות באש גלויה.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל הרעיון של biab הוא הפשטות.  לכן לא הייתי מסתבך עם חשמל ובשרים בשלב זה. Keep It simple.  בידוד הוא כן רעיון מצויין

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012
מסכים איתך
אני גם לא הייתי משתמש באש גלויה בזמן המאש , יש סיכוי גדול מאוד שהטמפ' תצא משליטה (OVER SHOOT)

ואם ממילא לא משתמשים בחימום בזמן המאש, אין מה לחשוש מחריכת השק.

רק לבודד היטב, ואם יש צורך לעשות תיקוני טמפ' , ניתן להוסיף מים חמים. 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

שלום,

 

שאלה בנושא הבידוד של הסיר - איזה חומרים מומלצים בכדי לבודד?

האם יש לכם המלצות כיצד לבודד את הסיר כך שזמן רתיחה של התירוש יתקצר (אני מבשל בכירת גז ביתי נפח של עד 30 ליטר)?

ניסיתי מגוון חומרים כמו יריעות פולינום או פלסציב וחומרים אלו לא עמדו בזמן ההרתחה?

תודה,

אורן

 

אורן נח

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פלציב עבד מצויין עבורי

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט