תודה לכולם

21 תגובות [לתגובה האחרונה]
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

חברים יקרים
  בסוף יום ארוך זה, ובתום שבוע ארוך עוד יותר שבסופו הגענו אל שוק הבירה השני  אני רוצה להוסיף ולהודות לכל חברי חובבי ציון בפרט וחובבי הבירה בכלל, שביקרו, עזרו ונהנו.
 שמחתי לראותכם ולהכיר פנים חדשות ולשמוע עשרות תגובות מכל הסוגים  תודות מיוחדות לאנשים הטובים שבלעדיהם לא היה לי את הידע, השראה ונסיון, וכמובן ציוד - תודה
  מקווה לראותכם בקרוב, נראה לי שהגיע הזמן לטעום את מה שבישלנו בברו- פארטי, לא?, מפגש בהקדם!!... רמז 

  שבת שלום

 

דרור ספיר

Sparrow

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דרור היקר

אני רואה, בדיעבד, שלמרות ההתייעצות המוקדמת החלטת בסופו של דבר להעלות את הפוסט הזה. חבל. את דעתי הבעתי במענה למייל שלך עם עותק לכל המכותבים. אני בכל אופן החלטתי למלא את פי מים ולא לעסוק יותר (לפחות בפומבי) בעניין שוק הבירה.

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דרור, אהלן!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני רוצה להודות לכל מי שבא ואמר שלום 

היה כיף לחלק בירה משלי לעם - אינטרקציה כייפית עם האנשים

שלא לדבר על כל המשוגעים שאוהבים בירת אבטיח

 

חוויה מסוג אחר לגמרי

 

כיף מפרך

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בירת אבטיח? תסביר

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תרשה לי:

שחר - "בונ'ה, אחלה אבטיח דפקנו פה במרפסת"

? - "אכן, פצצה של אבטיח. תראה כמה מיץ נשאר ממנו, תענוג לשתות אותו קר!"

שחר - "ע-צ-ו-ר!!!!! אני אזרוק אותו בתסיסה השנייה של הבירה, ליטר מיץ אבטיח בבירה נשמע פצצה".....

כשאני הגעתי לטעום, הסתבר שחבורת פרגיות תל אביביות גמעה את כל הליטרים של בירת האבטיח המיסתורית :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל  אתה עוד בקטע אחר. אני רוצה הסבר טכני לא חויתי

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חבל שאת הפרגיות התל-אביביות לא זרקתם בתוך החבית... מי יודע... בירת פרגיות :-|

היום סיפרתי לאמא מהבית ספר של הבן שלי על עיסוקיי וישר ביקשה את עזרתי כדי להוסיף בישול הבירה (כנראה עם רכס) לפעוליות שהיא מבצעת עם ילדים (כגון לבשל פיתות, להכין יין, וכולה). מה אתם אומרים על זה?

היא ביולוגית במקור, הבינה מאוד את התהליכים, והאמינה שזה מאוד חינוכי... חומר למחשבה.

אבל עכשיו נחזור לאבטיח. אנחנו מחכים לתשובות...

פרננדו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבסיס בירת חיטה אמריקאית: 

http://hopville.com/recipe/253852/home-brew/ww

אחרי תסיסה ראשונה הוספו שני ליטר מיץ אבטיח לכמה ימים

ביקבוק כרגיל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

והתוצאה?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התוצאה נגמעה תוך חצי שעה על ידי עדר של תל-אביביות

 

not my cup of tea

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למרות שאני לא פרגית תל אביבית הספקתי לשתות מהבירה המדוברת.

לבירה היה ניחוח נפלא של אבטיח שהשתלט לחלוטין על הריח של בירת החיטה.

לדעתי היה חסר לה מעט גוף והיא הייתה קצת חמצמצה.

לבירה יש פוטנציאל קייצי טוב - הייתי מעלה את הטמפ' של המאש לקבלת קצת יותר גוף ומוסיף עוד כשות

לקבלת ארומה יותר חזקה שתמתן את הטעם החמצמץ.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני הספקתי לטעום כמה שלוקים של בירת האבטיח.

מ-ע-ו-ל-ה. ניחוח אבטיח מפתיע בבירת חיטה קלילה ונעימה.

אידאלי לשתיה ביום קיץ חם על חוף הים.

זו בירה שאפשר להגיש קרה מאד.

חשבתי עליה כל השבת. אני רוצה לנסות גם לבשל בירה כזו.

 

חוצמזה - תודה לכל החברים שביקרו בשוק הבירה, שתו, פירגנו, נהנו ועזרו. תודה רבה רבה!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השארה,

יכול להיות שחסר גוף בגלל שהבירה דוללה ב2 ליטר מיץ?

ז"א, מדובר בדילול של 10%.

היא גם פחות מרה ופחות אלכוהולית מהתוצאה שחושבה. מן הסתם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר ושאר החברים בעלי הניסיון בטיפול בפירות,

ראשית, האם הוספת את מיץ האבטיח לתסיסה "הראשונה", מבלי להעביר למיכל שני?

מכיון שאבטיח הוא ממילא ברובו מים, האם לא מספיק להוסיף למיכל התסיסה חתיכות של אבטיח, מבלי לסחוט אותם למיץ?

אני פשוט חושב שכדאי לצמצם את ההתעסקות בפרי כדי למזער סיכויים לזיהום.

 

(אה, אגב, אבטיח זה בכלל ירק)

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

השתמשת באמת ב Weyermann Pale Ale כפי שכתוב? מדוע לא PILSNER?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רציתי שהבסיס יהיה חיטה אמריקאית, שם משתמשים בפייל אייל

 

אני חושב שאנסה גם עם פילזנר או שילוב שלהם בעתיד

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו - רכזת המדעים בחטיבת הביניים בה לומדת הבת שלי ביקשה להביא את התלמידים שלה לסיור במבשלה שלי. היא אמרה שיש להם את נושא ה"תסיסה" בתוכנית הלימודים וזו נראית לה דרך מושלמת להעביר את הנושא בצורה שתיצור אצל הילדים עניין. אני חושב שזה אחלה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוכל להציע טעימות...

וברצינות - אפשר לתת להם לטעום תירוש לפני התסיסה.

את התוצר של התסיסה הם יוכלו לטעום כשיסיימו את התיכון.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ממש מבין בוטניקה, אבל בפרי סגור (נניח אבטיח) בפנים אין בקטריות? הן מטילות רק בחוץ על הקליפה?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה מעניינת שאין לי תשובה עליה

 

ניסיתי לבחור אבטיח ללא פצעים או חורים 

ועשיתי לו אמבטיית יוד מפנקת כמו גם לכל הכלים שהיו מעורבים בסחיטת המיץ