אתמול הייתי בפסטיבל הבירה בירושלים, סה"כ היה נחמד אבל הציפיות היו ל.... יותר, יותר מבשלות קטנות יותר בירות מיוחדות ולא הסטנדרט.
היו כמה מבשלות קטנות אבל כנראה הכל עניין מסחרי בסופו של דבר.
לסיכום היה נחמד לא יותר.
אתמול הייתי בפסטיבל הבירה בירושלים, סה"כ היה נחמד אבל הציפיות היו ל.... יותר, יותר מבשלות קטנות יותר בירות מיוחדות ולא הסטנדרט.
היו כמה מבשלות קטנות אבל כנראה הכל עניין מסחרי בסופו של דבר.
לסיכום היה נחמד לא יותר.
בא לתערוכת BEERS 2014 בעוד שבועיים. הראש לגמרי אחר.
בטח שאני יהיה שם!
התגובה היא דעתי ופרשנותי האישית, מההכרות עם שני האירועים המתקיימים מידי שנה.
עיר הבירה בירושלים, זה אירוע מסחרי גרידא, הוא התחיל כבמה לתרבות בירה לפני 10 שנים, היית מוצא שם הרבה יבואנים קטנים וחדשניים (יבואני שופ, בני קריגר (בלהבן, פולרס...), ואחרים) ומבשלות בראשיתיות כמו 'פילוסוף', מאז האירוע התמסחר והבירה שם מהווה תפאורת רקע למתרחש, גם היחס של המבלים שם כלפי מוזגי הבירה השתנה והצעירים באים לשתות בירה ולא לטעום ולהנות ממנה. ניתן ללמוד את זה גם מהעובדה שחלק מהמבשלות בכלל לא מציגות שם אלא פאבים ירושלמים המוזגים את המבשלה. הלונג-שוט, שהיה אירוע מקסים ויחסית צנוע, שהתקיים על טהרת יודעי דבר ואנשי התחום, חדל מלהיות עצמאי ותופס עליו טרמפ.
בירס, לעומת זאת, חורט על דגלו את נושא הבירה, ולא משתמש בה כתפאורה לכאורה, אך מנגד זה גם אירוע מסחרי, היום הראשון הינו 'מקצועי' ופונה לקהל רלוונטי (שלרוב לוקח את זה כיום כיף מהעבודה וצוותי הפאבים והמסעדות באים לשתות יותר מאשר להיחשף למותגים ולחוות אותם), והיומים הבאים הם הדרך של האירוע לאפשר למשתתפים לממן את העלויות הקצת מוגזמות לטעמי שהם גובים. בשנים האחרונות לא הייתה תמורה לכסף למבשלות הגדולות, על אף ששנה שעברה הייתה נהדרת מבחינת האוירה, בשל מזג האוויר הגיעו רק אנשים רלוונטים ולא כל העדר שמתלווה אליו. בעיני זה היה חיובי, אך כמו שציינתי לא סיפק תמורה מספקת לעלות שההפקה גובה. זו הסיבה אגב, שהאירוע הועבר מינואר לספטמבר (מהחורף לקיץ) ולמתחם אחר. כולם מקווים שהאירוע ישמר, יטפח ויעצים את תרבות הבירה היפה והצנועה ויתרום לה, אך לא שוכחים שאין הוא מתקיים לידי שמיים גרידא וכולם, במיוחד המבשלות קשות היום, בוחנות את האירוע גם כלכלית וזו סוג של חרב פיפיות...
אני דיי מסכים איתך,
חבל שהלונג שוט עבר מאירוע בפני עצמו לכינור שני בפסטיבל בירה מסחרי.
בירס 2013 היה מבחינתי לפחות ביזיון, השקעתי המון משאבים בכדי להשתתף בו,
ואפילו ברמת החשיפה שציפיתי לא קיבלתי שום תמורה (שלא נדבר על הפן הכלכלי).
אני באמת מקווה שהשנה הם יתעלו בחזרה לרמה של שנים קודמות.
סך הכל, באתי השנה לירושלים בגלל הלונגשוט, ועזבתי כשהוא נגמר.
אני לא חושב שלתחרויות האלו אמור להיות פן כלכלי.
אני מסכים שאופי האירוע אינו תואם את תפיסתנו מהי בירה ביתית.
למרות זאת, שמחתי לשמוע מכמה חברה שאמרו לי שהם חזרו לפסטיבל אחרי שבשנה הקודמת הם הבינו שהבירות של המבשלים הביתיים הן יותר מעניינות. בהתחלה חשבתי שהם סתם אומרים את זה בגלל שזה בחינם. אחר שדיברנו הרבה הבנתי שהדבר כ הצליח לחלחל להם לתודעה ולחך.
שוב, מבחינת פרנסה וחשיפה אין לצפות מתחרות הלונגשוט שיהיה מדרגת הקפיצה הלאה, ויעניק למבשלים הביתיים גב כלכלי. בגלל חוסר הגב הכלכלי של הבישול הביתי בארץ, נדרש פסטיבל גדול בשביל לתמוך כלכלית בארגון האירוע (ובפרסים).
בשביל חשיםה ופרסום צריך לכתת את הרגליים באירועי מכירה של בירה, פסטיבל והרבה דברים ששאר החברים בפורום כבר עושים.
דיברתי על בירס, לא לונגשוט..
same same
על מה אתה מדבר וויליס?
גלעד, אני מסכים ולא מסכים.
ברור לכולם כי שני הארועים הנ"ל הם אירועים מסחריים ומטרתם היא לייצר רווח למארגנים (ושירות לתושבי העיר - לכן השת"פ עם הרשות המקומית). אף אחד מהארועים הללו לא חרט על דגלו את קידום הבישול הבייתי.
פסטיבל הבירה בירושלים מארח את גמר הלונג שוט וזה יפה מאד מצידו, ותערוכת בירס מארחת את גמר "בתסיסה" וכמובן שעל כך תודתינו נתונה להם.
מעבר לזה, תערוכת בירס מזמינה כמה מבשלים ביתים למכור את תוצרתם לבאי האירוע, אני רואה את זה בתור "קישוט", או "גימיק" בנוסף למבשלות הבוטיק.
ההבדל המהותי שאני רואה בין התערוכות (לפחות בפורמטים שאני זוכר משנים קודמות) הוא שב"בירס" אין חסות של מבשלות מסריות גדולות ואילו בירושלים יש. זה בעיני מאפיל על כל השאר ומפספס את המטרה של חשיפת הקהל לתרבות של בירה מגוונת.
למה זה שבבירס המבשלים הביתיים יכולים להגיש רק שני סוגים של בירה?
באופן מוזר, פנו אלי השנה מבירס כמבשל מסחרי, שזה מאוד החמיא לי, אבל אראה לי שהמארגנים לא ממש מכירים את השטח.
לצערי, זה גם מה שהיה לי עם הדג הלבן. הם פנו אלי בלונגשוט, וסיפרו לי על תחרות הBIRA ועל הפסטיבל העתידי. ובאופן תמוה, לי ולרן דרייליך (מבשלת דרייליך) מנתיב העשרה, דרשו סכום אסטרונמי על פי מטראז (באזור האלף שקלים, לפני מע"מ), כאילו אנו מבשלה סדירה. בשל העלויות הגבוהות, וההבנה שהחשיפה אינה רלוונטית לנו כמבשלים בייתים, והחזר ההוצאה עד כדי בלתי אפשרי על פי התמורה שהוצעה למזיגה, בשל חוסר הצדקת ההוצאה, בחרנו שלא לקחת חלק כמבשלים בייתים באירוע.
לצערינו, וכאן אני אפילו מרשה לעצמי להגיד שהתנהלות 'סטודיו בין עמי' אינה מתנהלת בהגינות ויושרה ואף באופן קצת 'מסריח', בתערוכה פגשנו מבשלים בייתים, אותם אלו שמזגו לצידנו מספר חודשים קודם בלונג-שוט, מציגים ב'מתחם המבשלים הבייתים', ולמיטב הבנתי ללא כל תשלום עבור ההשתתפות (וללא תמורה בחזרה, מלבד ההשתתפות). הגילוי הזה, די הכעיס אותנו ופגע בהערכתנו למארגני תערוכת בירס ודרך התנהלותם החלקלקה מולנו.