באיזו טמפרטורה ולאיזה זמן יש לעשות מנוחת דיאצטיל בלאגר?
מנוחת דיאצטיל
מנוחת דיאצטיל 15-16 מעלות, במשך יומיים.
מפאלמר:
. To remove any diacetyl that may be present after primary fermentation, a diacetyl rest may be used. This rest at the end of primary fermentation consists of raising the temperature of the beer to 55-60 °F for 24 - 48 hours before cooling it down for the lagering period.
מפאלמר:
. To remove any diacetyl that may be present after primary fermentation, a diacetyl rest may be used. This rest at the end of primary fermentation consists of raising the temperature of the beer to 55-60 °F for 24 - 48 hours before cooling it down for the lagering period.
בבישול ביתי אפשר גם לחכות עוד, נגיד שבוע, בטמפ התסיסה המקורית. אני מאמין שהזמן הזה יאפשר לשמרים לאכול גם את הדיאצטיל
עד כמה שאני מבין מנוחת דיאצטיל זה לבישול מסחרי בו מיכל התסיסה מהווה צוואר בקבוק