היי חברים,
ערכתי קצת את ההודעה כי היא היתה מבולגנת. מקווה שעכשיו זה יעשה יותר סדר בראש.
אני רוצה לעשות תמד דבש -classic mead שיהיה לכיוון המתוק או חצי מתוק. לא מפחד מאחוזי אלכוהול גבוהים. אבל זו לא המטרה העיקרית. שיהיה טעים כן.
מכיוון שאני לא מעוניין בתמד יבש כמו הערבה. וגם לא ממש בעניין של סולפיט, תהיתי איזה שמרים יתנו עבודה טובה ועדיין ישאירו קצת מתיקות על הלשון. קראתי על כך די הרבה ויש כמה הצעות לכוון לOG גבוה יחסית שיהפוך לאלכוהול גבוה ויהרוג את השמרים ובכך ישאיר מתיקות מאחור.
מכיוון שאין לי חבית, אני מניח שאצטרך ללכת על שטוח וטעים. אם יש רעיונות אחרים, אני פתוח ומזומן לניסויים.
יש לי כרגע בנמצא 5 קילו דבש פרחי בר שמיועד למטרה הזו. למישהו יש ניסיון עם תמד קלאסי שיצא טוב עם שמרים שאפשר למצוא פה בארץ?
חשבתי על us-05 עם טמפרטורה יחסית נמוכה. משהו כמו 17 מעלות ותוספת DAP לחיזוק המצברוח. ולכוון את המתכון לאיזור ה13% אלכוהול. יש גם gervin #3 שמחכים במקרר סתם כך. אבל הבנתי ששמרי שמפניה ייבשו את התמד לחלוטין. ואני לא בטוח שמתכון של 20-22% אלכוהול זה מה שאני מחפש.
אולי רעיונות אחרים מחוץ לקופסה?
נ.ב. בברו פארטי האחרון טעמתי mead או בירה על בסיס דבר שהיה מוגז עדין וטעים. בבקבוק. לא יודע מי עשה אותו ומה היה המתכון. אבל זה היה מעולה.