קניית בקר

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום לכולם.

שתי שאלות:

אני רוצה לקנות בקר למקרר כדי להתסיס בו בירה, לשם כך עליו לעמוד בקריטריונים קפדניים:

1) אמין (לא יתקלקל אחרי חודש ולא ישרוף את המקרר...)

2) פשוט (גם בהפעלה וגם בהתקנה)

לאחר קריאת כל פוסט בערך שיש בו את המילה "בקר" חשבתי על הבקר הזה: http://www.ebay.com/itm/MH1210B-220V-10A-Mini-Digital-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium-Alarm-/291035161366?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43c30c2316

מישהו מכיר אותו? אם לא, משהו טוב אחר?

דבר שני, אני שוקל לעבור לבישול בBIAB, כמה גדול צריך להיות הסיר כדי להגיע בסופו של דבר לכמות בירה נורמלית (לדוגמא, סיר של 20 ליטר יספיק לכמה ליטר של בירה?) אני מבין שיש כל מיני משתנים כמו קוטר הסיר, זמן הבישול והמתכון הספציפי אבל אם אפשר הערכה גסה אני אשמח. אחרי הכל חבל להתאמץ ולהשיג סיר של 20 ליטר אם זה נותן לי 2 ליטר בירה בסופו של דבר...

אשמח לעצה, נתן.

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אני קניתי מסוג STC1000

http://www.ebay.com/itm/360837379326?_trksid=p2059210.m2749.l2649ssPageN...

ממליץ לך להשקיע עוד טיפה ולקנות בקר שיש לו שני ערוצים (כמו זה הנ"ל), לשליטה על קירור ועל חימום.

כך תוכל לחבר נורה או מתקן חימום אחר שישב בתוך המקרר ויחמם בעת הצורך (בחורף למשל)

לגבי BIAB, חפש תחת קבצים, יש קובץ אקסל שמחשב בדיוק מה שאתה שואל.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שרוני אמר,

אבל לגבי הסיר, אני אקצר לך, בכדי לקבל 20 ליטר בירה מוכנה לאחר התסיסה, אתה צריך סיר של לפחות 40 ליטר. וגם זה יהיה צפוף. עדיף 50 ליטר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1

קניית בקר - הבקר שוולדמן המליץ עליו, הוא אותה בקר שאתה הסתכלת רק עם מעגל חשמלי נוסף המאפשר חימום. חשוב לבדוק שיש לבקר  DELAY Protection (הגנת השהייה) פונקציה שתמנע מהבקר להפעיל ולכבות את אמצעי הקירור\חימום לזמנים קצרים ותכופים ובכך תקצר את חייהם ותשרוף אותם. 

חישוב נפח סיר לבישול BIAB - יש שתי גישות: האחת היא להתאים את הבישולים שלך לגודל הסיר (מה שבסוף כולנו עושים בבישולים מסויימים לפחות) והשנייה היא לרכוש מערכת על פי הממוצע הנדרש. אם אתה מבשל בירות עם גוף מלא ואחוז אלכוהול גבוהה, אתה צריך סיר גדול יותר לעומת בישול של בירה עם גוף קל ומעט אלכוהול. נפח הסיר גם תלוי ביחס המים\גרעינים איתו אתה נוטה לעבוד (תוכל גם להתאימו לצרכים שלך). תעשה את החושבים שלך, או תספק נתונים נוספים על מנת שנייעץ. אם הבישול הממוצעים שלך הם 20 ליטר, הייתי הולך על אזור ה30 ליטר, 32 ליטר.

חישוב נפח סיר נדרש באופן כללי: ביחס של קילו גרעינים ל3 קילו מים, תקבל נפח כולל של בין 3.5 ל4 ליטר (תלוי בעובי הטחינה), מכאן יצא לך נפח נוזל של בין 40 ל-60 אחוז (מהכמות ההתחלתית) אותו אתה תשטוף בכמות נוזלים בהתאם לניצולת הסוכרים מהגרעינים ובהתאם ליעד הגרביטי של המתכון הספציפי אותו אתה מבצע. מכאן תצטרך עוד לפחות 4% נפח לפיצוי על הרתיחה ועוד מספר סנטימטרים לקצף החלבון בHOT BREAK, ולמניעת גלישה בהוספת הכשות ופעפוע התירוש הרותח.

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

תודה לכל העונים!

לגבי הבקר, נראה לי שאזמין את מה שרוני הציע...

לגבי הBIAB, עדיין אין לי את הציוד הדרוש, זו מחשבה לעתיד... מה היחס הממוצע של גרעינים למים במתכונים? היחס שכתבת 1:3 הוא דוגמה היפוטתית או משהו ריאלי? (ברור שזה משתנה בהתאם לסוג, לגוף ושאר משתנים, אבל האזור הכללי...).

מכיוון שסירים עולים הרבה כסף חשבתי להתחיל עם סיר "קטן" של 20 ליטר+-, זה יכול לתת לי 10 ליטר בירה?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

יחס פתיחה ממוצע הוא 1:3. בהתאם לאופי המתכון והמערכת מושכים למעלה או למטה (1:2 עד 1:4). בבישול BIAB, מתחילים לרוב עם יותר מים, מאחר ומוציאים את הגרעינים ושוטפים אותם מעל הסיר עם כמות קטנה יותר של מים לעומת מאש של באצ' פליי או הוספת מים.

סיר של 20 ליטר יכול לתת לך גם יותר מ-10 ליטר בנטו (נוזל בבקבוק). אפילו באזור ה-17, 18 לדעתי. אני פחות שולט ברזי הBIAB, פה יוכלו לענות לך, בעלי הניסיון יותר טוב. ייתכן שעם צבירת הניסיון במערכת שלך, תוכל להתחיל בצורה מרוכזת יותר (1:2), להגיע לגרביטי ברתיחה גבוהה יותר מהנדרש, ולמהול האת התירוש בתום הבישול.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יותר כמו 1:6

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

השוחט כותב כותרת "קניית בקר"

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

כן, זה התחיל בתור פוסט על בקר ואז חשבתי על השאלה השנייה ושכחתי להוסיף בכותרת... :-)

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

נראה לי שפיספסת את כוונת המשורר או הפייטן במקרה הזה :)

כוונתו הייתה לכותרת הפוסט קניית בקר שיחד עם השם שלך, נתן שוחט, מקבלת משמעות אחרת וטעימה לא פחות, אם עשויה כגוש ובבישול ארוך על גבי אש גחלים (טעמי האישי)....

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

Laughing

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אכן, פספסתי את העניין...

Laughing