מתכון לבירה בהירה קייצית

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

טוב אז אחרי 5-6 בישולים של המתכון לIpa בבלוג של דגן מצאתי גרסא שאני מבסוט עליה, ipa יחסית עדינה לסגנון מבחינת אלכוהול ומרירות אבל עם הרבה ארומה. קודם כל אודה לדגן על המתכון.

עכשיו לעניינו, אני רוצה לעצב איזה בירה בהירה, קלה, 5% בערך עם ארומה מודגשת ואולי לנסות להכניס נגיעות של תבלינים ( ממש עדין אבל).

בירה כזאת שגם חובבי ipa יהנו לשתות בים ביום חם וגם אנשים ששותים בדרך כלל גולדסטאר יהנו ממנה.

חשבתי להתבסס על סייזון בסגנון של מלכה  ולשחק קצת, מה אתם אומרים? 

רעיונות ומתכונים יתקבלו בברכה!

(אני מבשל מרכז עדיין...)

תודה, יואב.

 

 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מתכון של בועז הראל

https://www.brewtoad.com/recipes/apa-123

שים לב שהוא מעוגל לבאצ' של 10 ליטר.

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

קצת מאוחר מדי לבשל בירת קיץ, כי עד שהיא תהיה מוכנה כבר יגיע הסתיו.
בכל מקרה, הינה מתכון ל-Brett IPA שבישלתי בברו פארטי במאי:
http://www.themadfermentationist.com/2012/07/100-brett-trois-ipa-recipe....

כמה הערות:
Back Hop - הוספה של כשות לבירה אחרי שהיא קוררה דרך מסנן כשות למיכל תסיסה.
אני פשוט הוספתי @0, כי אני דל משאבים.

השמרים במתכון הם אומנם Brettanomyces bruxellensis Trois,
אבל הם מתנהגים כמו כל Single Strain שניתן למצוא בשוק.
ואם אתה מעוניין בצנצנת אני אשמח לתרום, אבל דרוש להם סטארטר.

סך הכל אחלה של בירה קייצית, לא מרה ואלכוהולית מדי ומלאה בארומה.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה, קראתי את הפוסט אבל האנגלית שלי לא חזקה כלכך לכן לא הבנתי הרבה...

אשמח אם תוכל לפרט על brett ipa ועל back hop זה פעם ראשונה שאני שומע את המונחים האלה וזה נשמע מעניין.

בנוסף אני מבשל נורא פשוט בנתיים אז אם זה צורך מכשור מיוחד זה לא רלוונטי... 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

BRETT  זהו זן שמרים שהוא בעצם פטריה.
יש לכל זן כמו לכל זן שמרים טעם מיוחד.

אם בא לך להתעסק עם סטארטר, אני גר בחיפה ויש לי את הזן הנ"ל.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. כל שמר הוא פטריה

2. ברט מניב בירות חמוצות, סגנון בלגי

3. דורש ידע וניסיון מעבר לבסיסי לקבלת תוצאה סבירה

 


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. נכון

2. לא נכון (או לפחות לא מדוייק)

3. אני לא בטוח שאני מסכים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

1. נו שויין.

2. לא חמוץ אלא פירותי ובעיקר מוזר או אפילו פירות מקולקלים.

3. לא שונה מכל זן שמרים דומיננטי אחר, בהתחלה ניתן לבצע שני מתכונים זהים עם שני סוגי שמר שונים בכדי להבין מה השמר נותן.
לדוג', בישלתי APA ואז APA עם ברט. השוני היה מהותי ומעניין.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה לכולם אבל אני מחפש משהו יותר פשוט להתנסות בו לכן ארד מהזן המיוחד הזה, אני מחפש משהו קלאסי יחסית כבסיס apa או אולי סייזון. 

למישהו יש מתכון שדומה לבהירה של מלכה? 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה לכולם אבל אני מחפש משהו יותר פשוט להתנסות בו לכן ארד מהזן המיוחד הזה, אני מחפש משהו קלאסי יחסית כבסיס apa או אולי סייזון. 

למישהו יש מתכון שדומה לבהירה של מלכה? 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה לכולם אבל אני מחפש משהו יותר פשוט להתנסות בו לכן ארד מהזן המיוחד הזה, אני מחפש משהו קלאסי יחסית כבסיס apa או אולי סייזון. 

למישהו יש מתכון שדומה לבהירה של מלכה?