בעיות שהתעוררו בבישול פורטר מעושן אתמול.

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קיבוץ אילון
גליל מערבי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/14/2013

שלום לחברי הפורום.

אתמול בערב בישלתי פורטר מעושן, ונתקלתי בבעיות 

1. בסיום המשינג מדדתי גרביטי בהידרומטר, ובמקום לקבל 1.04 קיבלתי 1.005 , שיפשפתי העיניים, ובדקתי שוב, ואכן , זה המספר, בדקתי גם ברפרקטומטר, וזה היה מיותר משום שכבר לא רואה את הסקלות (או למכור אותו , או שפשוט אין ברירה ובגילי כנראה כבר צריך משקפיים)

נראה כאילו לאחר 75 דקות משינג לא מוצו כלל הסוכרים. מאד מוזר. וכאן באה שאלתי, נתקלתם פעם בתופעה כזו ? מה עשיתם כדי לפתור ?

אני הוספתי לבויל 300 גרם לתת יבש, וקיבלתי בסוף הבויל 1.04 (במקום 1.05 )

 

בעייה 2.

הבקר (STC 1000 )המחובר ישירות לכבל המקרר, מתפקד באופן מוזר.

הוא מנתק את הזרם למקרר למרות שהטמפ' המקרר עדיין גבוהה מזו המתוכנתת.

מוזר לא ?

 

תודה חברים.

שתהיה שנה טובה לכולם שנת בישולים בכמות גרעיני הרימון.

ואשמח להזמנה לבישול יחד כדי... רק ללמוד.

מבשלת הנחלים

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מה שאתה מתאר מאוד מוזר.

כדי שנוכל לעזור כדאי שתתאר מעט את מערכת הבישול שלך, מה בדיוק עשית, ומה היתה טמפרטורת המאש.

 

לגבי הבקר, בטוח שחיברת את המקרר למעגל הבקרה של הקירור ולא של החימום?

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1.

כדי לעזור, כמו שציין רוני, צריך נתונים רטובים כמו כמות גרעינים, יחס מים לגרעינים, אופן ערבוב המים והגרעינים, באיזה כלי זה מתבצע (יש ערבול, אין ערבול), מבצע סירקולציה לפני הבדיקה? במשך כמה זמן? כמה נוזל? וכו'.

לגבי הבקר: אולי מיקום הגשש לא נכון?

מיקום הגשש הוא קריטי. והוא צריך לענות על השאלה, מה אנו רוצים למדוד! אם את טמפ' הנוזל במיכל, אז הוא אמור להיות בתוך הנוזל שבמיכל! אך מאחר ונוצרים פה אתגרים שאנו לא רוצים לחוות (פוטנציאל זיהומי), ניתן להכניס אותו לכלי עם שמן למשל היושב גם הוא בתוך המקרר. כך, גם הוא ידמה את טמפ' הנוזל (אך לא יתחמם כמו הנוזל התוסס!) וגם יקטין את הפיקים בקירור. אסייג שאופן מדידה זה מתאים פחות לשלב התסיסה הפעילה. מיקום הבקר מול גוף הקירור, יוביל לקירור בחוסר, מאחר והוא יתקרר מהר מהרצוי והמקרר ישאר חם (מצב דומה לזה אותו אתה מתאר). לאחר שהגשש יחווה את הטמפ' הרצויה, הוא יפסיק את הקירור, חלל המקרר לא יתקרר בפועל ומיד יראה טמפ' גבוהה מהרצוי, וכעת הבקר נמצא בהשהייה עד לחזרה לפעולה (הגנת מדחס). תנסה להעביר את הגשש למקום הרחוק ביותר מאמצעי הקירור.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לגבי הבקר:

במיקרה של בעיה כזו, (ובהנחה שמדובר בגשש של הבקר עצמו), דווקא אין משמעות למיקום הגשש.
הבקר מכבה את את המדחס לפני שהגיע לטמפ' היעד!!

(כמובן שמה שכתבת הוא נכון באופן כללי לגבי תסיסה מבוקרת, אבל לא מסביר את אופן פעולתו הלא תקינה של הבקר, שבלי קשר למיקום הרדש, אמור לשאוף ולהגיע לטמפר' היעד שאותו רגש נותן. )

נסה לבדוק את הטמפ' בעזרת טרמומטר נוסף שאינו קשור לבקר.

 
דרך אגב:

במידה ומדובר היה בבקר PID. יש להפעיל אותו במוד אוטומאטי , (כך שיפעל כמו טרמוסטט)

ואז כמובן לשים לב שמנגנון ההשהיה יהיה פעיל, כדי לא לפגוע במדחס.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

תבדוק ברפלקטומטר, אמורה להיות אפשרות לסובב את העינית ולאפשר קריאה נוחה גם לרחקי רואי/קצרי רואי.
(אין צורך במשקפיים)

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

קיבוץ אילון
גליל מערבי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/14/2013

שלום לכולם,

תודה על התגובות, אני מתבייש לספר בפורום מה היו טעיותיי, אך אתגבר.

הזמנתי שני חברים לראות את הבישול שלי וכנראה השאלות שלהם הפריעו לי להיות מרוכז במעשיי.

הטעות, לקחת דגימת תירוש לרפרקטומר לא מפוקס, לאחר שלב ספארג' כאשר כלל התירוש כבר בסיר הבישול ובצידנית נשארו מים.

לגבי הבקר הוא מחובר נכון , ולא ברורה לי מה היתה הבעיה, כרגע עובד תקין.

אנא רחמים בתגובות לטעותי המטופשת.

מבשלת הנחלים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל כל היופי ברפרקטומטר הוא שאתה יכול למדוד גרביטי בכל שלב. כשהתירוש כבר בסיר והרתיחה החלה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט