תסיסת לאגר מוזרה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם,

כעת אני נמצא בשלב של תסיסת לאגר לבירת לאגר וינאי שהכנתי. משטר התסיסה שלי הוא שבועים ב-11 מעלות, 3 ימים ב-16 מעלות (מנוחת דיאצטיל), 3 שבועות לאגרינג ב-3 מעלות.

להפתעתי, רק שבוע עבר, והתסיסה הראשונית נמצאת בשלבים האחרונים שלה. בדרך כלל הדבר לוקח שבועיים. היום עשיתי בדיקת גרוויטי וחסרות רק עוד 2 נקודות לגרוויטי הסופי (1.013).

אני עדיין אתן לשלב הראשוני עוד כשלושה - ארבעה ימים, ורק אז אעלה לטמפ' של מנוחת דיאצטיל.

התסיסה הייתה כל הזמן תחת בקרת טמפ', ולכן אני לא מבין למה התהליך התקצר בכמעט ארבע ימים.

למישהו יש השערה?

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

OG ?

שמרים ?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

איך תפסתי אותך עוד לפני השבת


OG 1.055

שמרים מסוג W34/70

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שקית אחד או שתיים?

בכל מקרה זה לא נשמע לי כ"כ חריג. יש המון פרמטרים שמפיעים על ביצועי השמרים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

היה לי כ-17 ליטר תירוש, כך שהוספתי שקית וחצי.


אני מודע לכל היכולת של משתנים כאלו ואחרים להשפיע על תהליך התסיסה, ויכול להיות שהכל תקין. טעמתי את הדגימה שהוצאתי והכל הרגיש בתהליך הנכון.

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

באיזו טמפ' הגשת את השמרים?

וכמה זמן עבר מרגע הגשה לתחילת תסיסה?


דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הרטבת השמרים, טמפ הגשתם מאוד משפיעה על זמן הריבוי ויכולה לקצר את התהליך,

כמו כן אמם המאש חשובה, 

שמרי לאגר מיודעים ביכולתם לפרק סוכרים בעלי מולקולות ארוכות ולכן לאגרים הם יבשים, אך התהליך דורש זמן

סיבה מוספת זה חיות השמרים, החבילה הזו יותר טריה מקודמתה?

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

אני כנראה לא דקדקן מספיק, אבל אם משטר התסיסה היה זהה לפעמים קודמות, אז המאש יכול להשפיע - הן הטמפרטורה והן הצפיפות.

יצא לי כבר לבשל בץ' של 20L עם OG בסביבות 1.05 ועם שתי שקיות 34/70 - הגיע ל 1.012 תוך 8 ימים. ואני מתחיל ב 8 מעלות ומעלה במהלך השבוע ל 10, מסתכל מה המצב אחרי 7 ימים ובהתאם מעלה למנוחת דיאצטיל.  בצ'ים לפני ואחרי לקחו 10-11 ימים. במקרה שלי היו הבדלים של מעלה במהלך המאש וכמו כן בפעם הראשונה המאש היה פחות דליל מהפעמים הבאות.